pontosnews.gr
Τετάρτη, 12/11/2025
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Ετοιμότητα για «ισχυρά μέτρα» κατά της Τουρκίας θέλει η Ελλάδα από την ΕΕ

12/07/2020 - 7:47μμ
Σε κλοιό πιέσεων η Τουρκία: Η ΕΕ προειδοποιεί, η Άγκυρα σηκώνει τους τόνους
Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Με φόντο την απόφαση του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να «απογυμνώσει» την Αγία Σοφία της Κωνσταντινούπολης από τον αμιγώς μουσειακό της χαρακτήρα και να τη μετατρέψει σε τζαμί (όπως έχει συμβεί και με άλλα ορθόδοξα μνημεία, π.χ. με την Αγία Σοφία της Τραπεζούντας), συνεδριάζουν τη Δευτέρα στις Βρυξέλλες οι υπουργοί Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Κεντρικό θέμα συζήτησης θα αποτελέσει η συνολική προσέγγιση των σχέσεων ΕΕ-Τουρκίας, με έμφαση στην Ανατολική Μεσόγειο και στο Αιγαίο, η διμερής συνεργασία (συμπεριλαμβανομένου του Προσφυγικού), αλλά και θέματα που σχετίζονται με τη Λιβύη, τη Συρία, τη Βενεζουέλα και το Χονγκ Κονγκ.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο Νίκος Δένδιας είπε ότι η Ελλάδα ζητά από την Ευρωπαϊκή Ένωση να έχει έτοιμο κατάλογο «ισχυρότατων μέτρων σε περίπτωση που η Τουρκία παραβιάσει την κυριαρχία ή τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας μας», και πως θα στηρίξει την Κύπρο στην επιβολή κυρώσεων που αφορούν τα κυπριακά δικαιώματα.

Σημείωσε, ωστόσο, πως το αίτημα της Αθήνας δεν θα αφορά το θέμα της Αγίας Σοφίας, καθώς εκεί η διεθνής κοινότητα πρέπει να πάρει τις δικές της ευθύνες. «Θα αναφερθώ στην Αγία Σοφία γιατί αυτό αποτελεί κριτήριο του τρόπου που η Τουρκία βλέπει τα πράγματα. Αλλά πρέπει για την Αγία Σοφία να υπάρξει πρωτοβουλία της UNESCO, να υπάρξει πρωτοβουλία της Ένωσης, πρωτοβουλία των Ηνωμένων Εθνών, όχι μόνο της Ελλάδας», επισήμανε, τονίζοντας πως «το θέμα δεν είναι ελληνοτουρκικό, ούτε καν ευρωτουρκικό, αλλά είναι ένα ζήτημα αναίρεσης κανόνων και μη σεβασμού κανόνων που αφορούν την παγκόσμια κοινότητα».

Βέβαια, το Σάββατο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος προανήγγειλε ότι η Αθήνα θα επιδιώξει να μην μείνει ατιμώρητη η Άγκυρα, ενώ στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και η ανακοίνωση της Λευκωσίας για την Αγία Σοφία.

Στο περιθώριο του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων, ο Νίκος Δένδιας θα συναντηθεί με τον ύπατο εκπρόσωπο της ΕΕ Ζοζέπ Μπορέλ και τον υπουργό Εξωτερικών της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Χριστοδουλίδη.

Πάντως, παρά τις διεθνείς αντιδράσεις, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν επιμένει ότι πρόκειται για ένα εσωτερικό ζήτημα. «Η τελική απόφαση σχετικά με το καθεστώς της Αγίας Σοφίας δεν ανήκει σε κανέναν άλλον εκτός από τον τουρκικό λαό», είπε σε συνέντευξή του στο περιοδικό Kriter, καλώντας τους πάντες να σεβαστούν την απόφαση.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

(Φωτ. αρχείου: Γραφείο Τύπου Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας)
ΑΜΥΝΑ

Ίδρυμα Αικατερίνης Λασκαρίδη: Δωρεά για την ανέγερση νέας Μοίρας στη Σχολή Ικάρων

10/11/2025 - 11:30μμ
(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI / Γιάννης Παναγόπουλος)
ΑΜΥΝΑ

Νέο μισθολόγιο ενστόλων: Αυξήσεις και αναδρομικά έως τρεις μήνες

2/11/2025 - 9:08πμ
(Φωτ.: Γρ. Τύπου ΓΕΑ / EUROKINISSI)
ΑΜΥΝΑ

Πολεμική Αεροπορία: Σε λειτουργία εκθεσιακό περίπτερο στο σταθμό μετρό «Σύνταγμα» – Προσομοιωτές πτήσεων και συσκευές VR για μικρούς και μεγάλους

31/10/2025 - 6:58μμ
(Φωτ.: EUROKINISSI / Δανάη Δαυλοπούλου)
ΑΜΥΝΑ

Πολεμικό Ναυτικό: Ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα μοριοδότησης ΕΠΟΠ κατά ειδικότητα

31/10/2025 - 10:04πμ
Το ηρώο στο στρατόπεδο «Πλαστήρα», το οποίο επισκέφθηκαν οι μαθητές (φωτ. αρχείου: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Γραφείο Τύπου ΥΠΕΘΑ)
ΑΜΥΝΑ

Λάρισα: Ολοκληρώθηκαν οι «Ανοιχτές ημέρες γνωριμίας» μαθητών με το Στρατό Ξηράς

30/10/2025 - 11:05μμ
Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας (δ) συζητά με τον διευθυντή του naftemboriki.gr Μιχάλη Ψύλο (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Αλέξανδρος Μπελτές)
ΑΜΥΝΑ

Δένδιας στο 4ο Οικονομικό Συνέδριο της «Ν»: Έχουμε το καλύτερο αντι-drone σύστημα για τα Bayraktar – Ξεκινά το 2026 η εθελοντική στράτευση γυναικών

30/10/2025 - 4:51μμ
(Φωτ.: EUROKINISSI / Γιώργος Κονταρίνης)
ΑΜΥΝΑ

ΥΕΘΑ: Εικόνες και μηνύματα από την τελετή αποκαλυπτηρίων της νέας βιοκλιματικής όψης του υπουργείου

30/10/2025 - 8:36πμ
(Φωτ.: geetha.mil.gr)
ΑΜΥΝΑ

Ιερολοχίτες: Συγκίνηση στο ετήσιο μνημόσυνο των πεσόντων στο Πεδίο του Άρεως

24/10/2025 - 6:00μμ
Πρέσβεις, ανώτατοι και ανώτεροι αξιωματικοί των Ενόπλων Δυνάμεων και άλλοι αξιωματούχοι Ελλάδας-Τουρκίας συναντήθηκαν για να συζητήσουν τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΥΠΕΘΑ/STR)
ΑΜΥΝΑ

Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης: Στη Σμύρνη συναντήθηκαν οι αντιπροσωπείες Ελλάδας-Τουρκίας

23/10/2025 - 11:17μμ
Το υποβρύχιο «Πιπίνος» (φωτ. αρχείου: EUROKINISSI / ΥΕΘΑ)
ΑΜΥΝΑ

28η Οκτωβρίου: Ανοιχτά για το κοινό πλοία και υποβρύχιο του Πολεμικού Ναυτικού σε Θεσσαλονίκη και Πειραιά

23/10/2025 - 5:51μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI)

Τραγωδία στην Αχαΐα: Μαζί με τον θείο του έπεσε από τη μάντρα το νήπιο

3 λεπτά πριν
Σωστικά συνεργεία ερευνούν το σημείο όπου συνετρίβη το τουρκικό στρατιωτικό αεροσκάφος C-130 (φωτ.: Υπουργείο Εσωτερικών της Γεωργίας)

Γεωργία: Κανένας επιζών από τη συντριβή του τουρκικού C-130 – Το αεροπλάνο διαλύθηκε στον αέρα πριν από τη συντριβή

35 λεπτά πριν
Αγρότης στα Σκόπια τοποθετεί σακιά με ρύζι στην αποθήκη του (φωτ. αρχείου: EPA/Georgi Licovski)

Σκόπια: Πέντε συλλήψεις για σκάνδαλο αλά… ΟΠΕΚΕΠΕ

1 ώρα πριν
Εκπρόσωποι ποντιακών σωματείων  της Αττικής με λάβαρα και σημαίες κατά την κατάθεση στεφάνου στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη, 12 Νοεμβρίου 1972 (φωτ.: Επιτροπή Ποντιακών Μελετών)

Πίσω στο 1972 με 30+1 ιστορικές φωτογραφίες Ποντίων πρώτης γενιάς – Επέτειος 50 χρόνων από τον ξεριζωμό

2 ώρες πριν
Ουκρανός περπατά με τον φακό του κινητού τηλεφώνου στη διάρκεια πολύωρης διακοπής ρεύματος στο Κίεβο. Η κοινή γνώμη είναι εξοργισμένη με το σκάνδαλο διαφθοράς στον ενεργειακό τομέα, δεδομένων των προβλημάτων στην ηλεκτροδότηση λόγω του πολέμου με τη Ρωσία (φωτ.: EPA/Sergey Dolzhenko)

Ουκρανία: Επτά κατηγορούμενοι για διαφθορά ύψους 100 εκατ. δολαρίων – Εμπλέκονται ανώτατοι αξιωματούχοι στην ενέργεια

2 ώρες πριν
Από αριστερά, ο Νίκος Χριστοδουλίδης και ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε παλιότερη συνάντησή τους (φωτ.: Γραφείο Τύπου Πρωθυπουργού/Δημήτρης Παπαμήτσος)

Σήμερα η συνάντηση Κ. Μητσοτάκη-Ν. Χριστοδουλίδη για τη Διακυβερνητική Σύνοδο Κύπρου-Ελλάδας

3 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign