pontosnews.gr
Πέμπτη, 18/09/2025
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Χάος στην Αμερική μετά το φόνο του Τζορτζ Φλόιντ – Καταστροφές, λεηλασίες και εμπρησμοί σε μεγάλες πόλεις

1/06/2020 - 8:56πμ
Χάος στην Αμερική μετά το φόνο του Τζορτζ Φλόιντ – Καταστροφές, λεηλασίες και εμπρησμοί σε μεγάλες πόλεις
Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Χιλιάδες αστυνομικοί και στρατιώτες περιπολούν στις μεγάλες αμερικανικές πόλεις ενώ συνεχίζονται οι διαδηλώσεις κατά του ρατσισμού. Οι βίαιες ταραχές των τελευταίων 24ώρων, σύμφωνα με τον Ντόναλντ Τραμπ και την κυβέρνησή του πυροδοτούνται από τις οργανώσεις της άκρας αριστεράς.

Η οργή που σάρωσε τις ΗΠΑ μετά την δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ από λευκό αστυνομικό προκάλεσε βίαια επεισόδια που συνοδεύθηκαν από λεηλασίες και εμπρησμούς στη Μινεάπολη.

Παρά την ανάπτυξη αστυνομικών δυνάμεων και σε ορισμένες περιπτώσεις την επιβολή απαγόρευσης της κυκλοφορίας, η βία εξαπλώθηκε σε πολλές άλλες πόλεις, την Νέα Υόρκη, την Φιλαδέλφεια το Ντάλας το Λας Βέγκας, το Σιάτλ, το Ντε Μόιν, το Μέμφις, την Ατλάντα, το Λος Αντζελες, το Μαϊάμι, το Πόρτλαντ, το Σικάγο, την Ουάσινγκτον. Δρόμοι αποκλείστηκαν, αυτοκίνητα και καταστήματα πυρπολήθηκαν και οι δυνάμεις ασφαλείας, ανεπτυγμένες σε μεγάλους αριθμούς, απάντησαν με δακρυγόνα και σε ορισμένες περιπτώσεις με σφαίρες από καουτσούκ.


Εθελόντρια καθαρίζει τα γυαλιά από την τζαμαρία που έσπασαν διαδηλωτές το προηγούμενο βράδυ, στο Έμεριβιλ της Καλιφόρνιας (φωτ.: EPA / JOHN G. MABANGLO)

«Κανείς δεν ενδιαφέρεται για εμάς όσο δεν είμαστε νεκροί»
Οι διαδηλωτές φώναζαν «Black Lives Matter» και «I Can’t Breath» (τις τελευταίες λέξεις του Τζορτζ Φλόιντ πριν ξεψυχήσει κάτω από το γόνατο του αστυνομικού Ντέρεκ Σόβιν). «Κανείς δεν ενδιαφέρεται για μας όσο δεν είμαστε νεκροί. Και διαδηλώνουμε και τίποτε δεν γίνεται. Αυτό θέλουμε ν΄αλλάξει», είπε μία διαδηλώτρια στο Μαϊάμι.

Περί τους 5.000 στρατιώτες της Εθνοφρουράς αναπτύχθηκαν σε 15 πόλεις, ανάμεσά τους και η Ουάσινγκτον, και 2.000 βρίσκονται σε ετοιμότητα για να επέμβουν εάν είναι αναγκαίο, ανακοίνωσε σήμερα η Εθνοφρουρά.

Στην Νέα Υόρκη, ο δήμαρχος Μπιλ ντε Μπλάζιο παραδέχθηκε ότι ένα βίντεο που δείχνει περιπολικό να ανοίγει δρόμο μέσα από το πλήθος είναι «ενοχλητικό», αλλά δικαιολόγησε την συμπεριφορά των αστυνομικών, που βρέθηκαν αντιμέτωποι με μία «εξαιρετικά επικίνδυνη κατάσταση». Ωστόσο αρνήθηκε να επιβάλει απαγόρευση της κυκλοφορίας και να καλέσει «εξωτερικές» δυνάμεις ασφαλείας. Στο Λος Αντζελες, στρατιώτες της Εθνοφρουράς με πολεμική εξάρτυση και οπλισμένοι με τουφέκια άρχισαν να περιπολούν στο κέντρο της πόλης το πρωί. 


Κρατώντας πλακάτ και πανό, διαδηλωτές στο Μαϊάμι ζητούν δικαιοσύνη για το θάνατο του Τζορτζ Φλόιντ (φωτ.: EPA / CRISTOBAL HERRERA)  

Δημοσιογράφοι δέχθηκαν σε πολλές πόλεις επίθεση, τόσο από αστυνομικούς όσο και από διαδηλωτές ενώ τα μέσα ενημέρωσης δέχθηκαν επίθεση και από τον Αμερικανό πρόεδρο. Ο Ντόναλντ Τραμπ κατηγόρησε τα μέσα ενημέρωσης ότι «κάνουν τα πάντα για να τροφοδοτήσουν το μίσος και την αναρχία». 

Ο Τραμπ δεσμεύτηκε να σταματήσει την «συλλογική βία» και κατήγγειλε ενέργειες «ριζοσπαστικών ακροαριστερών» στοιχείων και κυρίως του αντιφασιστικού κινήματος, το οποίο θέλει να εντάξει στην αμερικανική λίστα των τρομοκρατικών οργανώσεων!

Ο Τραμπ «θα έπρεπε να ενώσει τη χώρα»
Η δήμαρχος της Ατλάντα Κίσα Λανς Μπότομς παρέβαλε την κατάσταση με τις ταραχές στο Σάρλοτσβιλ, όπου οι συγκρούσεις ανάμεσα σε υποστηρικτές της κυριαρχίας των λευκών και αντιφασιστών προκάλεσαν τον θάνατο ενός ανθρώπου και τον τραυματισμό δεκάδων τον Αύγουστο 2017.


Διαδηλωτές κάνουν πορεία στον αυτοκινητόδρομο από το Σεν Πολ προς τη Μινεάπολη, στη Μινεσότα (φωτ.: EPA/TANNEN MAURY)

Τότε ο Τραμπ είχε δηλώσει ότι υπάρχουν «πολύ εντάξει άνθρωποι και στις δύο πλευρές». «Ο πρόεδρος Τραμπ επιβαρύνει την κατάσταση», δήλωσε στο δίκτυο CBS.

«Έχουμε ξεπεράσει το σημείο καμπής. Η ρητορική του το μόνο που κάνει είναι να πυροδοτεί την κατάσταση και πρέπει να σιωπήσει», τόνισε η Λας Μπότομς.

«Θα έπρεπε να ενώσει την χώρα και όχι να συνδαυλίζει τις φλόγες», δήλωσε σήμερα η δημοκρατική πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Νάνσι Πελόζι στο ABC.

Ο υποψήφιος των Δημοκρατικών τις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου Τζο Μπάιντεν καταδίκασε τις βιαιότητες. «Οι διαδηλώσεις απέναντι σε τέτοια (αστυνομική) αγριότητα αποτελούν δικαίωμα και ανάγκη… Ο εμπρησμός πόλεων και οι καταστροφές δεν είναι», είπε.

  • Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ.
ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI / Τατιάνα Μπόλαρη)
ΕΛΛΑΔΑ

ΟΠΕΚΕΠΕ: Παράταση προθεσμίας για τη μεταβίβαση δικαιωμάτων

17/09/2025 - 10:00μμ
(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI / Γιάννης Παναγόπουλος)
ΕΛΛΑΔΑ

ΓΣΕΕ: 24ωρη πανελλαδική απεργία την 1η Οκτωβρίου

17/09/2025 - 9:07μμ
Εικόνα από το Μετρό Θεσσαλονίκης (φωτ. αρχείου: Γιώργος Κονταρίνης/ EUROKINSSI)
ΕΛΛΑΔΑ

Παύλος Φύσσας: Τροποποιείται η λειτουργία του Μετρό Θεσσαλονίκης λόγω πορείας

17/09/2025 - 7:02μμ
Ο υπουργός Εξωτερικών του Ισραήλ Γκιντεόν Σάαρ (φωτ.:  EPA/ DEBBIE HILL / POOL)
ΚΟΣΜΟΣ

Ισραήλ: Θα απαντήσουμε αναλόγως σε τυχόν κυρώσεις της ΕΕ

17/09/2025 - 6:00μμ
(Φωτ.: EUROKINISSI / Γιάννης Παναγόπουλος)
ΕΛΛΑΔΑ

Γκόγκα Λεντιάν: Έλληνας πολίτης ο «ήρωας του Άραχθου»

17/09/2025 - 4:27μμ
(Φωτ.: ΟΠΑΠ)
ΕΛΛΑΔΑ

«Όλα κερασμένα από τον Μάκη που κέρδισε το Eurojackpot» – Τι έγινε το περασμένο Σάββατο στην πλατεία Καρύτση και την πλατεία Μαβίλη

17/09/2025 - 3:00μμ
Τέτοιες εικόνες θα δουν οι Αθηναίοι το σαββατοκύριακο «Χωρίς αυτοκίνητο»
(φωτ. αρχείου: EUROKINISSI / Μιχάλης Παπανικολάου)
ΕΛΛΑΔΑ

Αθήνα χωρίς αυτοκίνητο: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο κέντρο της πόλης, στις 20 και 21 Σεπτεμβρίου

17/09/2025 - 2:03μμ
(Φωτ.: Pixabay / Charles Leslie)
ΕΛΛΑΔΑ

Πέλλα: Συνελήφθη 73χρονος που κακοποίησε γάτα μέχρι θανάτου

17/09/2025 - 1:32μμ
Ρεπόρτερ πολιορκούν το αυτοκίνητο με το οποίο απομακρύνεται από τη φυλακή ο Μπρίκνερ (φωτ.: EPA / Filip Singer)
ΚΟΣΜΟΣ

Υπόθεση Μαντλίν ΜακΚάν: Αποφυλακίστηκε ο βασικός ύποπτος, Κρίστιαν Μπρίκνερ

17/09/2025 - 1:02μμ
(Φωτ.: x.com / Olga Stefanishyna)
ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: Ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος προειδοποιεί για την άνοδο του εθνικισμού

17/09/2025 - 9:38πμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ο Πόντιος παλαιστής Γιώργος Κουγιουμτσίδης, στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Κροατίας 2025 (φωτ.: Eurokinissi Sports/ Eurokinissi)

Γιώργος Κουγιουμτσίδης: Όνειρό μου ένα μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λος Άντζελες

6 ώρες πριν
Συνεδρίαση υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη του Κυβερνητικού Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας (ΚΥΣΕΑ) στο Μέγαρο Μαξίμου 
(φωτ.: Γιάννης Παναγόπουλος/ EUROKINISSI)

Belharra: Στη Βουλή το νομοσχέδιο για την αγορά της 4ης φρεγάτας

6 ώρες πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI / Γιώργος Ματθαίος)

Champions League: Άσφαιρος με την Πάφο ο Ολυμπιακός

7 ώρες πριν
(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI / Τατιάνα Μπόλαρη)

ΟΠΕΚΕΠΕ: Παράταση προθεσμίας για τη μεταβίβαση δικαιωμάτων

7 ώρες πριν
Τμήμα της αφίσας της εκδήλωσης

Το «Θέατρο Πόντου» αποχαιρετά το καλοκαίρι με μουσικές και χορούς της πατρίδας

8 ώρες πριν
(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI / Γιάννης Παναγόπουλος)

ΓΣΕΕ: 24ωρη πανελλαδική απεργία την 1η Οκτωβρίου

8 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign