Στις 22:22 (ώρα Ελλάδας) εκτοξεύτηκε από το Διαστημικό Κέντρο Κένεντι στη Φλόριντα προς τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό η πρώτη επανδρωμένη αποστολή (Demo-2) από αμερικανικό έδαφος εδώ και εννέα χρόνια, από το 2011. Στο όχημα που κατασκευάστηκε από τη SpaceΧ του Ελον Μασκ επιβάτες είναι οι αστροναύτες της NASA Νταγκ Χάρλεϊ και ο Μπομπ Μπένκεν.
Αυτή είναι η πρώτη συνεργασία της NASA με την ιδιωτική SpaceΧ, και η δεύτερη απόπειρα εκτόξευσης.
Την περασμένη Τετάρτη η εκτόξευση ακυρώθηκε μόλις 17 λεπτά προτού ανάψουν οι κινητήρες του πυραύλου Falcon 9, λόγω των κακών καιρικών συνθηκών. Αυτή τη φορά, ωστόσο, όλα πήγαν καλά: Ο πρώτος όροφος αποκολλήθηκε έπειτα από πτήση δύο λεπτών, καθώς ο πύραυλος πετούσε με ταχύτητα 4.000 χλμ/ώρα, ενώ ο δεύτερος όροφος εξακολουθούσε να προωθεί την κάψουλα Crew Dragon προς τον προορισμό της, τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό.









![Φωτογραφία με έξι άγνωστα μέχρι τώρα παράξενα αστρονομικά αντικείμενα που ανακαλύφθηκαν με τη βοήθεια του εργαλείου της ESA. [φωτ.: ESA/Hubble & NASA, D. O'Ryan, P. Gómez (European Space Agency), M. Zamani (ESA/Hubble)]](https://www.pontosnews.gr/wp-content/uploads/2026/01/agnosta_Astronomika_Antikeimena_diastima-360x180.jpg)






