pontosnews.gr
Τετάρτη, 18/03/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Τι αλλάζει από τη Δευτέρα στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος» – Μέτρα για τις πτήσεις

23/05/2020 - 9:10πμ
Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Οδηγίες προς το επιβατικό κοινό για τα μέτρα προστασίας και αποφυγής διασποράς του Covid-19 παρέχει ο διεθνής αερολιμένας Αθηνών «Ελ. Βενιζέλος», ενόψει και της διεύρυνσης των πτήσεων εσωτερικού από την ερχόμενη Δευτέρα 25 Μαΐου.

Στο εξής, όσοι θα ταξιδεύουν αεροπορικώς σε προορισμούς εσωτερικού ή εξωτερικού θα πρέπει να γνωρίζουν ότι:

  1. Η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική ήδη από την είσοδο στο αεροδρόμιο και για όσο διάστημα παραμένει κάποιος εντός των εγκαταστάσεων. Ενδέχεται να ζητηθεί στους επιβάτες να την αφαιρέσουν κατά τη διαδικασία ελέγχων ασφαλείας και ταυτοπροσωπίας.
  2. Η χρήση μάσκας είναι επίσης υποχρεωτική τόσο κατά τη διάρκεια της διαδικασίας επιβίβασης, όσο και κατά την πτήση.
  3. Οι εργαζόμενοι είναι εφοδιασμένοι με όλα τα μέσα ατομικής προστασίας (μάσκες, γάντια, αντισηπτικό υγρό).
  4. Υπάρχουν διαθέσιμα αντισηπτικά υγρά σε περισσότερα από 300 σημεία του αεροδρομίου και στους χώρους υγιεινής/WC.
  5. Πολυκαρβονικά φύλλα χρησιμοποιούνται για περισσότερη προστασία σε υπηρεσίες όπου υπάρχει ανάγκη προσωπικής επαφής και συνεργασίας επιβάτη-προσωπικού (εκδοτήρια εισιτηρίων, γραφεία πληροφοριών κ.λπ.).
  6. Η τήρηση των αποστάσεων (1,5 μέτρο) θα πρέπει να εφαρμόζεται σε όλες τις φάσεις των διαδικασιών στο αεροδρόμιο. Ειδικές σημάνσεις στο έδαφος, οπτικές οδηγίες σε οθόνες και μπάνερ θα διευκολύνουν στη διατήρηση των αποστάσεων.
  7. Εγκαταστάσεις, μηχανήματα, εξοπλισμός και επιφάνειες συχνής επαφής στους χώρους του αεροδρομίου, καθαρίζονται και απολυμαίνονται τακτικά με ειδικά υλικά.
  8. Είναι ιδιαίτερα χρήσιμο οι επιβάτες να αξιοποιήσουν τις διαθέσιμες ηλεκτρονικές εφαρμογές και υπηρεσίε, τόσο πριν από την αναχώρηση για το αεροδρόμιο (web check-in) όσο και εντός του αεροδρομίου (web check-in, self check-in, εκτύπωση tag αποσκευής, διαδικασία drop off baggage, e-parking).
  9. Υπάρχει νέα διάταξη των καθισμάτων σε όλους τους χώρους αναμονής, που επιτρέπει την τήρηση ελάχιστης απόστασης. Το αεροδρόμιο συνιστά στους επιβάτες να αφήνουν μια θέση κενή δίπλα από άλλους επιβάτες όταν κάθονται. Οικογένειες ή ζευγάρια που συνταξιδεύουν μπορούν να μην τηρούν την απόσταση αυτή.
  10. Για τους επιβάτες ΑμεΑ τηρούνται σχολαστικά όλα τα παραπάνω μέτρα, και επιπρόσθετα κανόνες κατά προτεραιότητα επιβίβασης, αποφυγή πολύωρης παραμονής σε κλειστό χώρο και στην αίθουσα ΑμεΑ του αεροδρομίου, ενώ τόσο τα αμαξίδια μεταφοράς, όσο και τα οχήματα καθαρίζονται και απολυμαίνονται σε τακτά διαστήματα.

Όπως επισημαίνεται, το προσωπικό του αεροδρομίου, των αεροπορικών εταιρειών και των φορέων επίγειας εξυπηρέτησης θα είναι στη διάθεσή των επιβατών και θα παρέχει πληροφορίες για τα υγειονομικά μέτρα και για τις σχετικές διαδικασίες που εφαρμόζονται στο αεροδρόμιο και στην πτήση, ενώ θα επιβλέπει την τήρηση των απαραίτητων αποστάσεων και τη χρήση μάσκας.

Ιδιαίτερα για τους επιβάτες πτήσεων εξωτερικού που έχουν φθάσει στο αεροδρόμιο, οι αρμόδιες Αρχές επιβάλουν τη συμπλήρωση ειδικού εντύπου ατομικών στοιχείων, ενώ κατά την κρίση τους μπορεί να πραγματοποιούν και λήψεις βιολογικού υλικού για τεστ Covid-19.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Απεργιακή συγκέντρωση αυτοκινητιστών ταξί της Αττικής, στα γραφεία του ΣΑΤΑ και πορεία στην πλατεία Συντάγματος, Τρίτη 17 Μαρτίου 2026  (φωτ.: Σωτήρης Δημητρόπουλος/EUROKINISSI)
ΕΛΛΑΔΑ

Ταξί: Συνεχίζεται η πανελλαδική απεργία και αύριο – Στους δρόμους οι οδηγοί για το νομοσχέδιο

17/03/2026 - 10:43μμ
Yποχρεωτικοί ψεκασμοί σε όλα τα οχήματα στο λιμάνι της Μυτιλήνης, Τρίτη 17 Μαρτίου 2026  (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Ηλίας Μάρκου)
ΕΛΛΑΔΑ

Συναγερμός στη Λέσβο για τον αφθώδη πυρετό: Σε καραντίνα όλο το νησί

17/03/2026 - 7:35μμ
(Φωτ. αρχείου: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Παντελής Σαΐτας)
ΕΛΛΑΔΑ

Θρίλερ στη Χαλκιδική: Σκελετός βρέθηκε σε λίμνη ξενοδοχείου

17/03/2026 - 5:10μμ
Η Έξοδος του Μεσολογγίου διά χειρός Παναγιώτη Ζωγράφου
ΕΛΛΑΔΑ

«Στο ένδοξο αλωνάκι. Μεσολόγγι 1826, Έξοδος»: Έκθεση από τα ΓΑΚ και την Εθνική Βιβλιοθήκη, με αφορμή τη 200ή επέτειο

17/03/2026 - 4:22μμ
(Φωτ.: EPA / Clemens Bilan)
ΕΛΛΑΔΑ

Γιόχαν Βάντεφουλ: Το Βερολίνο πρόθυμο να συνεισφέρει στην αποκλιμάκωση των ελληνοτουρκικών σχέσεων

17/03/2026 - 3:47μμ
(Φωτ.: EUROKINISSI)
ΕΛΛΑΔΑ

Δολοφονία στην Καλαμαριά: Νέα προθεσμία έλαβε ο 23χρονος

17/03/2026 - 3:18μμ
(Φωτ. αρχείου: Χριστίνα Κωνσταντάκη)
ΕΛΛΑΔΑ

ΕΛΑΣ: Στη φυλακή ο αστυνομικός που προκάλεσε θανατηφόρο τροχαίο έξω από τη Βουλή

17/03/2026 - 1:53μμ
(Φωτογραφία που είχε αναρτήσει η μητέρα του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης)
ΕΛΛΑΔΑ

Ηράκλειο: Ξεκίνησε η δίκη για το θάνατο του 3χρονου Άγγελου – Αρνήθηκαν τις κατηγορίες και οι τρεις κατηγορούμενοι 

17/03/2026 - 1:25μμ
(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI / Χρήστος Μπόνης)
ΕΛΛΑΔΑ

Πυροβολισμοί στη Νέα Μάκρη: Μέλη των διαβόητων «Daltons» οι δράστες – Συμβόλαιο θανάτου πίσω από την επίθεση

17/03/2026 - 12:56μμ
(Φωτ.: Χριστίνα Κωνσταντάκη)
ΕΛΛΑΔΑ

Δολοφονία 20χρονου στην Καλαμαριά: Απολογείται σήμερα ο καθ’ ομολογίαν δράστης

17/03/2026 - 9:06πμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Φωτ.: georgians.gr)

Πένθος στη Γεωργία: Έφυγε από τη ζωή ο Πατριάρχης Ηλίας Β’, μετά από σχεδόν 50 χρόνια ηγεσίας

5 ώρες πριν
(Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Αρχείο)

Προτεραιότητα για το Ισραήλ η εξουδετέρωση του Μοτζτάμπα Χαμενεΐ μετά την επίσημη ανακοίνωση του Ιράν για τον θάνατο Λαριτζανί

5 ώρες πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI / Klodian Lato)

Euroleague: Σάρωσε τη Φενέρμπαχτσε ο Ολυμπιακός

6 ώρες πριν
Απεργιακή συγκέντρωση αυτοκινητιστών ταξί της Αττικής, στα γραφεία του ΣΑΤΑ και πορεία στην πλατεία Συντάγματος, Τρίτη 17 Μαρτίου 2026  (φωτ.: Σωτήρης Δημητρόπουλος/EUROKINISSI)

Ταξί: Συνεχίζεται η πανελλαδική απεργία και αύριο – Στους δρόμους οι οδηγοί για το νομοσχέδιο

6 ώρες πριν
(Φωτ.: Facebook/Ένωση Ποντίων Ζωγράφου)

«Παρακάθ’» σου Ζωγράφου: Μια βραδιά παράδοσης, μουσικής και παρέας

7 ώρες πριν
(Φωτ.: ΕΟΞ)

Florina Euro Cup 2026: Στην κορυφή η Αγγελική Εμμανουέλα Σαλαβούρα

7 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign