Μια «εξαιρετικά επικίνδυνη» ιδέα εφαρμόζεται το τελευταίο διάστημα στις ΗΠΑ, με στόχο κάποιοι να αποκτήσουν ανοσία στον νέο κορονοϊό. Πρόκειται για «πάρτι Covid-19» όπου συναντώνται έφηβοι και ενήλικοι με ασθενείς, με την ελπίδα ότι θα κολλήσουν και θα αποκτήσουν ανοσία! Το φαινόμενο παρατηρήθηκε στην πολιτεία της Ουάσινγκτον όταν κατά την ιχνηλάτηση κρουσμάτων διαπιστώθηκε ότι πολλοί είχαν πάει σε τέτοιου είδους συγκεντρώσεις.
«Αυτού του είδους οι συγκεντρώσεις εν μέσω πανδημίας ενδέχεται να είναι εξαιρετικά επικίνδυνες και εκθέτουν τους ανθρώπους σε αυξημένο κίνδυνο να χρειαστεί να νοσηλευθούν, ακόμη και να πεθάνουν», τόνισε ο Τζον Βίσμαν υπεύθυνος Υγείας της πολιτείας.
Όπως υπογράμμισε, «Αγνοούμε αν οι ασθενείς που ανέρρωσαν από την covid-19 έχουν μακροπρόθεσμα προστασία από τον ιό. Υπάρχουν ακόμη πολλά πράγματα που δεν γνωρίζουμε για τον ιό, περιλαμβανομένων των προβλημάτων υγείας που ενδέχεται να παραμένουν μετά τη μόλυνση». Η προειδοποίηση ακολούθησε τη δημοσιοποίηση πληροφοριών, σύμφωνα με τις οποίες περίπου 100 κρούσματα του κορονοϊού συνδέονται με «γιορτές Covid-19» που οργανώθηκαν στην κομητεία Ουάλα Ουάλα.
Η Μέγκαν ΝτεΜπολτ, υπεύθυνη υγείας της κομητείας Ουάλα Ουάλα που βρίσκεται περίπου 400 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά του Σιάτλ, δήλωσε πως η ιχνηλάτηση των επαφών κάποιων ασθενών με κορονοϊό έδειξε ότι είχαν εκτεθεί εσκεμμένα στον ιό στη διάρκεια τέτοιων γιορτών. «Ζητάμε τον κατάλογο των ατόμων με τα οποία ήρθαν σε επαφή και είναι 25 διότι “ήμασταν σε ένα πάρτι Covid-19», είπε μιλώντας σε τοπική εφημερίδα.
















