pontosnews.gr
Δευτέρα, 16/03/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Οι «σεφ» της… καραντίνας

24/04/2020 - 4:41μμ
Εικονικό εργαστήριο εναλλακτικού τουρισμού και γαστρονομίας στο Βέλγιο, με ελληνικό ενδιαφέρον
Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Έτοιμοι να λάβουν μέρος σε… διαγωνισμό μαγειρικής μοιάζουν πολλοί απ’ όσους «μένουν σπίτι», αφού η καραντίνα φαίνεται πως λειτούργησε θετικά ως προς την αναβάθμιση των μαγειρικών τους επιδόσεων. Η επισκεψιμότητα στους διάφορους ιστότοπους μαγειρικής έχει «πιάσει ταβάνι», και τα βίντεο με περισσότερο ή λιγότερο γνωστούς σεφ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης συντροφεύουν καθημερινά όσους και όσες αποφασίζουν να βάλουν την κατσαρόλα στη φωτιά.

«Η μαγειρική βγήκε νικήτρια από αυτήν την κατάσταση.

»Από τα τηλεφωνήματα που έχουμε καθημερινά αλλά και από τη μεγάλη επισκεψιμότητα στη σελίδα μας, προκύπτει πως γυναίκες και άντρες ασχολήθηκαν όσο ποτέ αυτό το διάστημα του εγκλεισμού με την κουζίνα και πολλαπλασίασαν το ενδιαφέρον τους για τη μαγειρική», δηλώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η Κική Εμμανουηλίδου, μέλος της Λέσχης Αρχιμαγείρων και Ζαχαροπλαστών Θεσσαλονίκης, επισημαίνοντας πως έδωσε ήδη τουλάχιστον 100 συνταγές ενόψει της Πρωτομαγιάς.

Οι κατσαρόλες έχουν εδώ κι έναν μήνα την τιμητική τους, οι συνταγές μεταξύ φίλων διαδικτυακά «δίνουν και παίρνουν» και οι φωτογραφίες από το αποτέλεσμα της μαγειρικής με τα κυρίως πιάτα, τις σαλάτες και τα γλυκά έχουν «δυναμική» παρουσία στα μέσα κοινωνική δικτύωσης, αποδεικνύοντας πως η μαγειρική μπήκε σε πρώτο πλάνο.

«Είναι γεγονός ότι υπάρχουν πολλοί νεοεισερχόμενοι στη μαγειρική. Γυναίκες και άντρες που, όπως λένε οι παλιοί, “δεν ήξεραν να βράσουν ούτε αυγό”, τηλεφωνούν στα μέλη μας και ακολουθώντας βήμα-βήμα τις οδηγίες των ειδικών, καταφέρνουν να “ανακαλύψουν” τη μαγειρική παίζοντας με τα άφθονα μπαχαρικά, τα μυρωδικά και τις γεύσεις», δηλώνει η Κική Εμαννουηλίδου.

Από την άλλη, έμπειρες μαγείρισσες, που βρέθηκαν με περισσότερο ελεύθερο χρόνο στη διάθεσή τους, ξέφυγαν από τις παραδοσιακές συνταγές, πειραματίστηκαν και αναζήτησαν μυστικά για να «παντρέψουν» την παράδοση με τις νέες τεχνικές και τη μοριακή μαγειρική. «Οι νοικοκυρές κυρίως –λιγότερο οι άντρες– έφτιαξαν μέχρι και ψωμί στο σπίτι. Ζύμωσαν και έψησαν το δικό τους αρτοσκεύασμα και, μάλιστα, τις πρώτες εβδομάδες της καραντίνας είχε εξαφανιστεί από τα ράφια η μαγιά, που επανήλθε μόλις πριν από λίγες μέρες στην αγορά», εξηγεί η Κ. Εμμανουηλίδου.

Στην κουζίνα μπήκαν και τα παιδιά. Οι γονείς είχαν την ευκαιρία να έχουν «sous chef» τα παιδιά τους, με τις παρασκευές να γίνονται οικογενειακή υπόθεση. Και μπορεί οι επίδοξοι «σεφ της καραντίνας» να μην συμμετέχουν σε κανένα παιχνίδι μαγειρικής δίνοντας μάχη για την παραμονή τους, αλλά μαγειρεύουν με πολύ μεράκι και αγάπη για το τραπέζι της οικογένειας.

  • Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Αν. Τελιανίδου.
ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

(Πηγή: astynomia.gr)
ΕΛΛΑΔΑ

Οπαδική βία: Πέντε συλλήψεις για ομαδική επίθεση στον Άγιο Δημήτριο Αττικής

16/03/2026 - 12:07μμ
(Φωτ.: EUROKINISSI / Νάσος Σιμόπουλος)
ΕΛΛΑΔΑ

Ταξί: Πανελλαδική απεργία διαρκείας από την Τρίτη – Δεν αποκλείει τον αποκλεισμό αεροδρομίων ο Θύμιος Λυμπερόπουλος

16/03/2026 - 10:36πμ
Ανθισμένες ροδακινιές στην Κουλούρα Ημαθίας (φωτ.: Έλλη Τσολάκη)
ΕΛΛΑΔΑ

Βροχές στο Ιόνιο, νεφώσεις στην υπόλοιπη χώρα

16/03/2026 - 8:09πμ
(Φωτ.: EUROKINISSI)
ΕΛΛΑΔΑ

Δολοφονία 20χρονου: Συμπληρωματική δίωξη για συμμορία στα δύο άτομα που ήταν μαζί με το θύμα

15/03/2026 - 4:29μμ
(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI / Γιάννης Παναγόπουλος)
ΕΛΛΑΔΑ

Τουρκική μαφία: Τέσσερις προσαγωγές για τους πυροβολισμούς στη Νέα Μάκρη

15/03/2026 - 2:39μμ
Κεριά και κασκόλ στο σημείο όπου δολοφονήθηκε ο 20χρονος οπαδός του ΠΑΟΚ, στην Καλαμαριά (φωτ.: EUROKINISSI / Ραφαήλ Γεωργιάδης)
ΕΛΛΑΔΑ

Δολοφονία 20χρονου στην Καλαμαριά: Καταθέτει φίλος του θύματος – Βαρύ το κλίμα στη Θεσσαλονίκη

15/03/2026 - 11:46πμ
(Φωτ.: Γιώργος Κονταρίνης/EUROKINISSI)
ΕΛΛΑΔΑ

Γενικά αίθριος ο καιρός σήμερα – Τοπικές βροχές στα δυτικά

15/03/2026 - 8:08πμ
Απολογία στον ανακριτή Τρικάλων του ιδιοκτήτη της βιομηχανίας "ΒΙΟΛΑΝΤΑ" Κωνσταντίνου Τζιωρτζιώτη, Τετάρτη 18 Φεβρουαρίου 2026. Ο ιδιοκτήτης της βιομηχανίας "ΒΙΟΛΑΝΤΑ" συνελήφθη το μεσημέρι του Σαββάτου 14/02/26, καθώς η εισαγγελέας Πρωτοδικών Τρικάλων, Ευτυχία Μελετοπούλου, μετά την αξιολόγηση των νέων στοιχείων που συγκεντρώθηκαν από την ΔΑΕΕ, αναβάθμισε το κατηγορητήριο. Mε βάση τα νέα στοιχεία από την έρευνα της ΔΑΕΕ για την έκρηξη και πυρκαγιά που οδήγησε στον τραγικό θάνατο των πέντε γυναικών, στο εργοστάσιο της επιχείρησης, οι κατηγορίες μετατράπηκαν σε έκρηξη με ενδεχόμενο δόλο και ανθρωποκτονία από αμέλεια. (ΘΑΝΑΣΗΣ ΚΑΛΛΙΑΡΑΣ/EUROKINISSI)
ΕΛΛΑΔΑ

Συνελήφθησαν δύο άτομα για ληστεία στον σταθμό Μετρό «Αγία Μαρίνα»

14/03/2026 - 11:02μμ
(Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Αρχείο)
ΕΛΛΑΔΑ

Πέθανε ο δημοσιογράφος Αντώνης Κούρτης σε ηλικία 92 ετών

14/03/2026 - 9:10μμ
(Φωτ.: seismos.gr)
ΕΛΛΑΔΑ

Σεισμική δόνηση 4,5 Ρίχτερ νότια της Κρήτης

14/03/2026 - 8:42μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Φωτ.: Pixabay / Marghe)

Εαρινή Ισημερία: Μαθητές, εκπαιδευτικοί, ναυτικοί και επιστήμονες θα επαληθεύσουν πειραματικά τη σφαιρικότητα της Γης

2 λεπτά πριν
O Θάνος Μικρούτσικος και ο Δημήτρης Μητροπάνος στο εξώφυλλο του δίσκου «Στου αιώνα την παράγκα» (φωτ.: Minos-EMI)

Η απίθανη… μεταφυσική ιστορία της θρυλικής «Ρόζας» του Μητροπάνου, που έγραψε ο Θάνος Μικρούτσικος

33 λεπτά πριν
(Πηγή: astynomia.gr)

Οπαδική βία: Πέντε συλλήψεις για ομαδική επίθεση στον Άγιο Δημήτριο Αττικής

1 ώρα πριν
Τα Στενά του Ορμούζ  στο χάρτη (πηγή: Google Maps)

Στενά του Ορμούζ: «Όχι» από Αυστραλία, Ιαπωνία και Βρετανία στο κάλεσμα Τραμπ – Προειδοποίηση από το Ιράν

2 ώρες πριν
(Φωτ.: facebook/Ξενιτέας Ποντίων Σταυρού)

Γενική συνέλευση και εκλογές στον «Ξενιτέα» Σταυρού

2 ώρες πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI / Νάσος Σιμόπουλος)

Ταξί: Πανελλαδική απεργία διαρκείας από την Τρίτη – Δεν αποκλείει τον αποκλεισμό αεροδρομίων ο Θύμιος Λυμπερόπουλος

3 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign