Συνολικά 101 ασθενείς, στην πλειοψηφία τους άνδρες με υποκείμενα νοσήματα, ή και ηλικιωμένοι, έχουν χάσει τη μάχη με τον νέο κορονοϊό στην Ελλάδα, όπως ανακοίνωσε το απόγευμα της Μεγάλης Τρίτης ο Σωτήρης Τσιόδρας. Μέσα σε ένα 24ωρο υπήρξαν δύο νέοι θάνατοι.
Στις ΜΕΘ παραμένουν διασωληνωμένοι 76 ασθενείς, με μέση ηλικία τα 68 έτη, ενώ 27 ασθενείς δεν χρειάζονται πλέον αυξημένη φροντίδα.
Επίσης, σε ένα 24ωρο καταγράφηκαν 25 νέα κρούσματα, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό στα 2.170 (το 56,2% είναι άνδρες). Το 25,6% των κρουσμάτων σχετίζεται με κάποιο ταξίδι στο εξωτερικό και το 40% με κάποιο ήδη γνωστό κρούσμα. Μέχρι στιγμής, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του υπουργείου Υγείας για τον κορονοϊό, έχουν εξεταστεί 4.798 κλινικά δείγματα.
«Παρά το γεγονός ότι ακούτε καλά νούμερα, δεν είμαστε ακόμη στο σημείο για να άρουμε τα μέτρα. Πιστέψτε με, θα οδηγούσε σε μια διασπορά και ιδιαίτερα αν επιτρέπαμε μαζικές συγκεντρώσεις αυτή την περίοδο. Έχω παραδείγματα τις περασμένες μέρες, και μάλιστα μέσα στην ιατρική κοινότητα, συναδέλφων που είχαν πολύ ήπια συμπτωματολογία, ακόμη και έναν πονόλαιμο, και μετέφεραν τον ιό χωρίς να το θέλουν», ανέφερε ο Σωτήρης Τσιόδρας.
Όπως εξήγησε, αυτή τη στιγμή καταγράφεται μια σταδιακή μείωση των νέων κρουσμάτων, αλλά και όσων νοσηλεύονται σοβαρά. «Εμείς στη χώρα μας δεν είδαμε απότομη κορύφωση, όπως συνέβη σε άλλες χώρες. Φυσικά και αν δεις μια ραγδαία εκθετική αύξηση των κρουσμάτων του ιού, θα αναγκαστείς ξαναπάρεις μέτρα», πρόσθεσε και εξήγησε ότι υπάρχουν χώρες που επανέρχονται στο lockdown.
















