pontosnews.gr
Πέμπτη, 30/10/2025
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Μήνυμα αλληλεγγύης προς την Ελλάδα από τους ΥΠΕΞ της ΕΕ

6/03/2020 - 3:26μμ
Συμμετοχή Δένδια στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ – Συζήτηση για Βαρώσια, Λευκορωσία και Ναγκόρνο Καραμπάχ
Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Ξεκάθαρο πολιτικό μήνυμα αλληλεγγύης προς την Ελλάδα και ισχυρή απόρριψη της εργαλειοποίσης του Μεταναστευτικού από την Τουρκία, προκειμένου να αποκομίσει πολιτικά κέρδη, έδωσε το Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων, που συνεδρίασε σήμερα στο Ζάγκρεμπ της Κροατίας. «Η Ευρωπαϊκή Ένωση επαναλαμβάνει τη σοβαρή της ανησυχία για την κατάσταση στα ελληνοτουρκικά σύνορα και απορρίπτει κατηγορηματικά την χρήση της μεταναστευτικής πίεσης από πλευράς της Τουρκίας για πολιτικούς σκοπούς», σημειώνεται στην κοινή δήλωση που εξέδωσαν οι υπουργοί Εξωτερικών της ΕΕ.

Όπως σημειώνεται, η «ΕΕ και τα κράτη μέλη της παραμένουν αποφασισμένα να προστατεύσουν αποτελεσματικά τα εξωτερικά σύνορα της ΕΕ. Οι παράνομες διαβάσεις δεν θα γίνουν ανεκτές». Στην κοινή δήλωση τονίζεται ακόμη πως η ΕΕ και τα κράτη μέλη της θα λάβουν όλα τα απαραίτητα μέτρα, σύμφωνα με το κοινοτικό και το διεθνές δίκαιο, και επισημαίνεται πως οι μετανάστες δεν πρέπει να ενθαρρύνονται να επιχειρούν παράνομες διαβάσεις δια ξηράς ή θαλάσσης. «Το Συμβούλιο καλεί την τουρκική κυβέρνηση και όλους τους επιτόπιους φορείς και οργανισμούς να αναμεταδώσουν αυτό το μήνυμα και να καταπολεμήσουν τη διάδοση ψευδών πληροφοριών», υπογραμμίζεται στην κοινή δήλωση.

Οι υπουργοί Εξωτερικών της ΕΕ επαναλαμβάνουν την πλήρη αλληλεγγύη τους προς την Ελλάδα, η οποία αντιμετωπίζει μια άνευ προηγουμένου κατάσταση, καθώς και προς τη Βουλγαρία, την Κύπρο και άλλα κράτη μέλη, τα οποία ενδέχεται να επηρεαστούν κατά τον ίδιο τρόπο. Σημειώνουν, ακόμη, πως η στήριξη συμπεριλαμβάνει και τις προσπάθειες για τη διαχείριση των εξωτερικών συνόρων της ΕΕ, ενώ η στενή συνεργασία στο θέμα αυτό θα συνεχιστεί και με τους εταίρους των Δυτικών Βαλκανίων. «Το Συμβούλιο υπενθυμίζει ότι αναμένει από την Τουρκία να εφαρμόσει πλήρως τις διατάξεις της κοινής δήλωσης του 2016 που αφορά όλα τα κράτη μέλη», σημειώνεται στην κοινή δήλωση, κάνοντας έτσι έμμεση αναφορά και στην Κύπρο που δέχεται ιδιαίτερα αυξημένες ροές. «Τόσο η ΕΕ όσο και η Τουρκία μπορούν να επωφεληθούν από τη συνέχιση αυτής της συνεργασίας και της δέσμευσης».

Αναφορά στην Ιντλίμπ
Σε ό,τι αφορά την κατάσταση στην επαρχία Ιντλίμπ της Συρίας, η κοινή δήλωση αναφέρει ότι η συνεχιζόμενη επίθεση του συριακού καθεστώτος και των υποστηρικτών του, συμπεριλαμβανομένης της Ρωσίας, δημιουργεί ανείπωτο ανθρώπινο πόνο και έχει προκαλέσει τη χειρότερη ανθρωπιστική κρίση από την έναρξη της συριακής σύγκρουσης. Οι ΥΠΕΞ απευθύνουν έκκληση για επείγουσα αποκλιμάκωση της σύγκρουσης στη Συρία, εκφράζουν τη λύπη τους για την απώλεια ζωών και αναγνωρίζουν επίσης την πίεση που δέχεται η Τουρκία.

Το Συμβούλιο λαμβάνει υπόψιν του το αποτέλεσμα της χθεσινής συνάντησης μεταξύ Ρωσίας-Τουρκίας και επαναλαμβάνει, με τον πιο ισχυρό τρόπο, την έκκλησή του προς όλα τα μέρη να διατηρήσουν μια άμεση εκεχειρία, να εγγυηθούν την προστασία των πολιτών, τόσο από ξηράς όσο και από αέρος και να επιτρέψουν την απρόσκοπτη παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας από την διεθνή κοινότητα.  

  • Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Νεκταρία Σταμούλη.
ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

(Φωτ.: EUROKINISSI / Γιώργος Κονταρίνης)
ΑΜΥΝΑ

ΥΕΘΑ: Εικόνες και μηνύματα από την τελετή αποκαλυπτηρίων της νέας βιοκλιματικής όψης του υπουργείου

30/10/2025 - 8:36πμ
(Φωτ.: geetha.mil.gr)
ΑΜΥΝΑ

Ιερολοχίτες: Συγκίνηση στο ετήσιο μνημόσυνο των πεσόντων στο Πεδίο του Άρεως

24/10/2025 - 6:00μμ
Πρέσβεις, ανώτατοι και ανώτεροι αξιωματικοί των Ενόπλων Δυνάμεων και άλλοι αξιωματούχοι Ελλάδας-Τουρκίας συναντήθηκαν για να συζητήσουν τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΥΠΕΘΑ/STR)
ΑΜΥΝΑ

Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης: Στη Σμύρνη συναντήθηκαν οι αντιπροσωπείες Ελλάδας-Τουρκίας

23/10/2025 - 11:17μμ
Το υποβρύχιο «Πιπίνος» (φωτ. αρχείου: EUROKINISSI / ΥΕΘΑ)
ΑΜΥΝΑ

28η Οκτωβρίου: Ανοιχτά για το κοινό πλοία και υποβρύχιο του Πολεμικού Ναυτικού σε Θεσσαλονίκη και Πειραιά

23/10/2025 - 5:51μμ
(Φωτ.: Γρ. Τύπου ΓΕΕΘΑ / EUROKINISSI)
ΑΜΥΝΑ

ΓΕΕΘΑ: Ολοκληρώθηκε η διακλαδική άσκηση «Δούρειος Ίππος-25» στην Αεροπορική Βάση Ανδραβίδας

20/10/2025 - 7:30μμ
(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI / Γεωργία Παναγοπούλου)
ΑΜΥΝΑ

Στρατός Ξηράς: Κατάταξη με την ΣΤ’ ΕΣΣΟ 2025

17/10/2025 - 10:27μμ
(Φωτ.: haf.gr)
ΑΜΥΝΑ

ΓΕΑ: Επετειακή εκδήλωση τιμής στην ελληνική και τη βρετανική Πολεμική Αεροπορία

17/10/2025 - 5:25μμ
(Φωτ. αρχείου: Γραφείο Τύπου Υπουργείου Εθνικής Άμυνας)
ΑΜΥΝΑ

ΥΠΕΘΑ: Σημαντικές αυξήσεις στις αποδοχές των οπλιτών θητείας – Τι προβλέπεται στην ΚΥΑ

16/10/2025 - 4:31μμ
(Φωτ.: Γραφείο Τύπου ΓΕΑ / EUROKINISSI)
ΑΜΥΝΑ

Πολεμική Αεροπορία: Η συμμετοχή της 337 Μοίρας στην άσκηση «VOLFA 2025», στη Γαλλία

10/10/2025 - 5:04μμ
(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI / Γιώργος Κονταρίνης)
ΑΜΥΝΑ

Τατόι: Εκπαιδευτικό αεροπλάνο βγήκε από το διάδρομο απογείωσης

8/10/2025 - 12:56μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Φωτ.: facebook/Ένωση Ποντίων Ν. Κιλκίς «Οι Αργοναύτες»)

Ποντιακή χοροεσπερίδα από τη Μητρόπολη Πολυανής και Κιλκισίου

6 λεπτά πριν
Κάτοικοι κοιτάζουν μέσα από ένα κατεστραμμένο κτήριο, μετά τους ισραηλινούς βομβαρδισμούς σε κατοικημένες περιοχές ανατολικά της Πόλης της Γάζας (φωτ.: EPA / Mohammed Saber)

Σε μια λεπτή κλωστή κρέμεται η εκεχειρία στη Γάζα

34 λεπτά πριν
Ο Έλληνας πρέσβης στην Αυστραλία Σταύρος Βενιζέλος με τον βετεράνο των ANZAC Λες Κουκ (φωτ.: facebook/Embassy of Greece in Australia)

Ευχαριστήρια επιστολή Μητσοτάκη σε 102χρονο βετεράνο των ANZAC

56 λεπτά πριν
Δεξιά στον πρώτο όροφο το παράθυρο που έσπασαν οι ληστές του Λούβρου (φωτ.: EPA / Yoan Valat)

Ληστεία στο Λούβρο: Άφαντα τα κοσμήματα, ο «εγκέφαλος» όμως ίσως να πιάστηκε

1 ώρα πριν
Ο Αλκιβιάδης Σουμελίδης (όρθιος, με το θερμόμετρο) κατά τη διάρκεια επίσκεψης σε ασθενείς του «Ακριτείου» (πηγή: Επιτροπή Ποντιακών Μελετών)

Το νοσοκομείο της Τραπεζούντας και ο αρχίατρος Αλκιβιάδης Σουμελίδης – Το «Ακρίτειον» ακολούθησε την πτώση του ποντιακού ελληνισμού

2 ώρες πριν
Ο πρόεδρος του του Ιερού Προσκυνήματος και του Σωματείου «Παναγία Σουμελά» Γιώργος Τανιμανίδης και ο νέος ηγούμενος αρχιμανδρίτης Παντελεήμων Παπαεμμανουήλ (φωτ.: Μητρόπολη Βεροίας / Γεράσιμος Μπεκές)

Αλλαγή σελίδας στην Παναγία Σουμελά: Νέος ηγούμενος ο αρχιμανδρίτης Παντελεήμων Παπαεμμανουήλ

2 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign