Ένοπλη επίθεση σημειώθηκε σήμερα το πρωί, στο δεξαμενόπλοιο «Happy Lady» Ν.Π. 12183, το οποίο βρίσκονταν αγκυροβολημένο δύο ναυτικά μίλια από το λιμάνι Λίμπο (Limboh) στο Καμερούν με συνέπεια την απαγωγή οκτώ μελών του πληρώματός του. Στο δεξαμενόπλοιο που φέρει ελληνική σημαία εργάζονται συνολικά 28 ναυτικοί, Έλληνες και ξένοι.
Όμηροι είναι πέντε Έλληνες υπήκοοι, δύο υπήκοοι Φιλιππίνων και ένας υπήκοος Ουκρανίας.
Πρόκειται για τον 45χρονο πλοίαρχο του πλοίου, τον 26χρονο ανθυποπλοίαρχο, τον 38χρονο δεύτερο μηχανικό και δύο δόκιμους 20 και 21 ετών.
Κατά τη διάρκεια της επίθεσης τραυματίστηκε ένας Έλληνας ο οποίος έχει ήδη διακομιστεί σε τοπικό νοσοκομείο και η κατάστασή του δεν εμπνέει ανησυχία. Ο τραυματισμός του έγινε από εποστρακισμό σφαίρας.
Αμέσως μόλις έγινε γνωστό το περιστατικό στο Κέντρο Επιχειρήσεων του Αρχηγείου του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής ενημερώθηκαν οι αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Εξωτερικών. Από την πρώτη στιγμή ενημερώθηκε ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννης Πλακιωτάκης, ο οποίος και έδωσε εντολή στις αρμόδιες Διευθύνσεις του ΥΝΑΝΠ να παρακολουθούν στενά το θέμα σε συνεργασία με το Υπουργείο Εξωτερικών και την διαχειρίστρια εταιρεία.
Το τάνκερ ανήκει στην εταιρεία East Med του εφοπλιστή Θανάση Μαρτίνου και μετέφερε καύσιμα. Δεν επέβαιναν σ’ αυτό ένοπλοι φρουροί.
















