pontosnews.gr
Τετάρτη, 4/03/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Share The Ride: Η ομάδα στο Facebook που έκανε χιλιάδες ανθρώπους στην Ελλάδα να ταξιδεύουν παρέα

3/11/2019 - 3:01μμ
Share The Ride: Η ομάδα στο Facebook που έκανε χιλιάδες ανθρώπους στην Ελλάδα να ταξιδεύουν παρέα
Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Θέλετε να ταξιδέψετε σε διάφορες γωνιές της Ελλάδας μειώνοντας τα έξοδα της διαδρομής και γνωρίζοντας νέους ανθρώπους; Αυτήν ακριβώς τη δυνατότητα προσφέρει εθελοντικά σε όλους η Χριστίνα Παρπούλα από τη Θεσσαλονίκη με την ομάδα Share The Ride, την οποία δημιούργησε στο Facebook πριν από περίπου δέκα χρόνια και σήμερα έχει περισσότερα από 36.000 μέλη.

«Με λίγα λόγια, το Share The Ride απευθύνεται σε όλους εκείνους που θέλουν να αποφύγουν τις μετακινήσεις μέσα στην Ελλάδα με το αεροπλάνο, το τρένο ή τα ΚΤΕΛ, και είναι διατεθειμένοι να συνταξιδέψουν με άλλους που έχουν τον ίδιο προορισμό εφόσον: Διαθέτουν αμάξι το οποίο δέχονται να μοιραστούν ή διαθέτουν δίπλωμα ή διαθέτουν χρήματα για τα έξοδα της βενζίνης. Η ιδέα είναι όποιος ενδιαφέρεται να βρει συνταξιδιώτη να κάνει ανάρτηση στον τοίχο της ομάδας, αναφέροντας τον τόπο εκκίνησης, τον προορισμό, τις ημερομηνίες και αναλυτικότερες πληροφορίες, π.χ. αν διαθέτει αμάξι, δίπλωμα κτλ», εξηγεί μιλώντας στο ThessToday.gr η Χριστίνα Παρπούλα.

Όπως σημειώνει, «ο μόνος τρόπος για να λειτουργήσει η ομάδα είναι ο καθένας να προσθέτει τους φίλους του μέσα σε αυτή, που πιστεύει ότι θα τους ενδιαφέρει. Αυτή είναι η λογική άλλωστε ·της προσφοράς και της αλληλοβοήθειας. Όσο περισσότεροι τόσο παραπάνω μπορούν να βοηθηθούν».

Πώς ξεκίνησε η ομάδα
«Η ιδέα ξεκίνησε το 2009, επειδή έκανα πολύ συχνά τη διαδρομή Θεσσαλονίκη-Αθήνα μετ’ επιστροφής. Μετά από καιρό, λόγω του ότι η απόσταση ήταν μεγάλη, μου φαινόταν πολύ βαρετή για να συνεχίσω να την κάνω μόνη μου. Για αυτό τον λόγο έκανα μία ανάρτηση στον προσωπικό μου λογαριασμό στο Facebook για να δω μήπως κάποιος από του φίλους μου σκόπευε να ταξιδέψει και εκείνος στον ίδιο προορισμό, τις ίδιες ημερομηνίες με εμένα, ώστε να πάμε παρέα», εξηγεί η Χριστίνα. «Η ομάδα δημιουργήθηκε λίγο αργότερα, όταν σκέφτηκα να προσκαλέσω τους φίλους μου σε αυτή και τους ζήτησα να κάνουν το ίδιο και εκείνοι ώστε να έχω τη δυνατότητα να βρω πιο εύκολα παρέα για το ταξίδι μου. Παράλληλα, πίστευα ότι δεν μπορεί μόνο εγώ να έχω αυτήν την ανάγκη. Σίγουρα θα υπάρχει και άλλος κόσμος που θα ενδιαφέρεται να ταξιδέψει μαζί με άλλους ανθρώπους, να έχει παρέα κατά τη διάρκεια της διαδρομής, να μοιράζεται τα έξοδα κ.ά. Έτσι ξεκίνησαν όλα», συμπληρώνει.

Στα πρώτα της… διαδικτυακά βήματα, η ομάδα έφτασε γρήγορα τα 700 άτομα. «Ήταν κάτι τρελό», αναφέρει χαρακτηριστικά και σε καμία περίπτωση τότε δεν πίστευε ότι μέρα με τη μέρα, χρόνο με το χρόνο, θα είχε τόσο μεγάλη απήχηση. Άλλωστε όπως λέει η ίδια, ήταν η πρώτη ομάδα που δημιουργήθηκε αποκλειστικά γι’ αυτόν το σκοπό. Εθελοντικά, χωρίς ποτέ να υπάρξει οικονομικό όφελος σε αυτά τα δέκα χρόνια, μέχρι και σήμερα. «Βασίζεται αποκλειστικά στην προσφορά της βοήθειας από τον άνθρωπο στον άνθρωπο. Κάποιος θα βάλει το όχημά του, θα ζητήσει συνταξιδιώτες που προσφέρονται να συμμετέχουν στα έξοδα της διαδρομής και αυτό είναι όλο. Ή αντίστοιχα κάποιος άλλος θα αναζητήσει αυτοκίνητο σαν συνεπιβάτης», εξηγεί.

Το προφίλ των μελών της ομάδας
Όπως επισημαίνει η Χριστίνα, άνδρες και γυναίκες της ομάδας είναι απόλυτα μοιρασμένοι σε ποσοστό, ενώ οι ηλικίες που τη χρησιμοποιούν είναι συνήθως μεταξύ 18 και 45 ετών. «Όπως αποδείχθηκε, κάλυψε και μία ακόμη ανάγκη των ανθρώπων. Να μπορούν να μεταφέρουν τα σκυλάκια τους –ειδικά τα μεγαλόσωμα– από τη μία περιοχή της χώρας στην άλλη, χωρίς ταλαιπωρία. Αυτή η δυνατότητα, αν το σκεφτείς, δεν θα υπήρχε διαφορετικά αν δεν έβρισκαν κάποιον με αυτοκίνητο να ταξιδέψουν. Για παράδειγμα, ούτε με το ΚΤΕΛ κάποιος άνθρωπος με μεγαλόσωμο σκυλάκι θα μπορούσε να κάνει ένα πολύωρο ταξίδι», αναφέρει.

Ρωτώντας τη Χριστίνα αν μέσα σε αυτά τα χρόνια έχει συμβεί κάτι απρόοπτο μεταξύ των ταξιδιωτών ξεκαθαρίζει ότι «ποτέ ευτυχώς δεν έχει αναφερθεί το παραμικρό και εύχομαι φυσικά να μη συμβεί», ενώ αξίζει να σημειωθεί πως στο κείμενο που αναφέρεται στην ομάδα, και είναι γραμμένο από την ίδια, διευκρινίζει μαζί με τη συμβουλή της μαμάς της που είναι «πάω αργά για να φτάσω γρήγορα» ότι το share the ride είναι ένα group που βοηθάει στην αναζήτηση συνταξιδιωτών, «αλλά δυστυχώς δεν μπορεί να εγγυηθεί για την ασφάλεια των διαδρομών. Παρακαλώ να είστε προσεκτικοί κατά την αναζήτηση και την επιλογή συνταξιδιωτών. Η επιλογή γίνεται με τα κριτήρια του καθενός. Εγώ σας προτείνω να φοράτε πάντα ζώνες ασφαλείας (ή κράνη), να κρατάτε αποστάσεις και να ΜΗΝ τρέχετε!!!».

  • Πηγή: thesstoday.gr.
ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Ο Ηλίας Κασιδιάρης διακρίνεται στην τελευταία σειρά καθισμάτων στο Εφετείο, κατά την ανάγνωση της ετυμηγορίας (φωτ.: EUROKINISSI/Τατιάνα Μπόλαρη)
ΕΛΛΑΔΑ

Δίκη Χρυσής Αυγής: Ένοχοι και στο Εφετείο οι 42 κατηγορούμενοι

4/03/2026 - 10:22πμ
Ο Γιάννης Λαγός στο Εφετείο (φωτ.:EUROKINISSI/Τατιάνα Μπόλαρη)
ΕΛΛΑΔΑ

Σήμερα η απόφαση του Εφετείου για τη «Χρυσή Αυγή»

4/03/2026 - 9:14πμ
(Φωτ.: EUROKINISSI/Γιώργος Κονταρίνης)
ΕΛΛΑΔΑ

Συννεφιές στη μέση της εβδομάδας

4/03/2026 - 8:00πμ
Στιγμιότυπο από διαμαρτυρία μαθητών για την τραγωδία των Τεμπών σε σιδηροδρομικό σταθμό στη Δράμα (φωτ.: EUROKINISSI/Δημήτρης Μεσσήνης)
ΕΛΛΑΔΑ

Διακόπηκε για τις 24 Απριλίου η δίκη για τον έλεγχο της σύμβασης 717 για τον σιδηρόδρομο – Απορρίφθηκε το αίτημα συγγενών θυμάτων των Τεμπών για παρουσία του Δημοσίου

3/03/2026 - 6:47μμ
Το αμερικανικό αεροπλανοφόρο USS Gerald-R. Ford ενώ αποχωρεί από τη ναυτική βάση της Σούδας (φωτ.: EUROKINISSI/Στέφανος Ραπάνης)
ΕΛΛΑΔΑ

Φυλάκιση 2 ετών και ποινή 5.000 ευρώ στον Γεωργιανό για κατασκοπεία στη Σούδα

3/03/2026 - 4:56μμ
(Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Αρχείο)
ΕΛΛΑΔΑ

Υπό κράτηση ο Γεωργιανός που είναι ύποπτος για κατασκοπεία στη Σούδα – Σε επιφυλακή κρίσιμοι στόχοι στην Ελλάδα

3/03/2026 - 11:22πμ
(Φωτ.: EUROKINISSI/Γιώργος Κονταρίνης)
ΕΛΛΑΔΑ

Αίθριος ο καιρός και άνοδος της θερμοκρασίας

3/03/2026 - 8:08πμ
(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI)
ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη: Ποινή φυλάκισης στον 47χρονο ρομά που απέδρασε από το «Ιπποκράτειο»

2/03/2026 - 8:09μμ
Καπνός υψώνεται στη θάλασσα της Χάιφα, μετά την πτώση ιρανικού πυραύλου (φωτ.: Epa/Atef Safadi)
ΕΛΛΑΔΑ

Β. Κικίλιας: Δέκα πλοία ελληνικής σημαίας στον Περσικό Κόλπο

2/03/2026 - 4:50μμ
Στιγμιότυπο από την προσαγωγή του 38χρονου στον εισαγγελέα (φωτ.: EUROKINISSI/Δανάη Δαυλοπούλου)
ΕΛΛΑΔΑ

Κολωνός: Δίωξη για ανθρωποκτονία στον 38χρονο σύντροφο της εγκύου που βρέθηκε νεκρή

2/03/2026 - 2:45μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ελληνικό μαχητικό αεροσκάφος (φωτ. αρχείου: EUROKINISSI/Γιώργος Κονταρίνης)

Κύπρος: Συναγερμός για ύποπτο ιπτάμενο αντικείμενο – Απογειώθηκαν τα ελληνικά F16 από την Πάφο

10 λεπτά πριν
Η δραστήρια ομάδα της Ελληνικής Εθνικο-Πολιτιστικής Αυτονομίας «Ρωμιοσύνη» με τη ζωγράφο, τον συγγραφέα και πλήθος κόσμου στην εκδήλωση για τα 200 χρόνια από τον θάνατο του Ιωάννη Βαρβάκη (πηγή: Ελληνική Εθνικο-Πολιτιστική Αυτονομία «Ρωμιοσύνη»)

«Από τον Τσεσμέ ως το Ταϊγάνιο. 200 χρόνια από τον θάνατο του Ι. Α. Βαρβάκη» – Οι Έλληνες του Κρασνοντάρ δεν ξεχνούν

41 λεπτά πριν
Ο Ηλίας Κασιδιάρης διακρίνεται στην τελευταία σειρά καθισμάτων στο Εφετείο, κατά την ανάγνωση της ετυμηγορίας (φωτ.: EUROKINISSI/Τατιάνα Μπόλαρη)

Δίκη Χρυσής Αυγής: Ένοχοι και στο Εφετείο οι 42 κατηγορούμενοι

1 ώρα πριν
Μέλη του Συλλόγου έψαλαν τα κάλαντα στη διάρκεια της εκδήλωσης (φωτ.: facebook/Σύλλογος Ποντίων Χαϊδαρίου Αττικής «Ποντιακή Λύρα«)

Σχέδια για αποκατάσταση του Ηρώου του Πόντιου Βυζαντινού Ακρίτα στη βασιλόπιτα του Συλλόγου Ποντίων Χαϊδαρίου

2 ώρες πριν
Ο Γιάννης Λαγός στο Εφετείο (φωτ.:EUROKINISSI/Τατιάνα Μπόλαρη)

Σήμερα η απόφαση του Εφετείου για τη «Χρυσή Αυγή»

2 ώρες πριν
Ιρανή περπατά μπροστά από κατεστραμμένο κτήριο στο κέντρο της Τεχεράνης (φωτ.: EPA/Abedin Taherkenareh)

Το Ισραήλ βομβαρδίζει Ιράν και Λίβανο – Οι ΗΠΑ απομακρύνουν μη απαραίτητο προσωπικό από την Κύπρο

3 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign