pontosnews.gr
Παρασκευή, 2/10/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Απολογία Μπούκουρα στη δίκη της Χρυσής Αυγής: Έζησα τη δεύτερη εφηβεία μου

22/10/2019 - 3:09μμ
Απολογία Μπούκουρα στη δίκη της Χρυσής Αυγής: Έζησα τη δεύτερη εφηβεία μου
Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp
Στηρίξτε το Pontos News Επιλέξτε μας ως προτιμώμενη πηγή στην Αναζήτηση Google
Προσθήκη πηγής

Χρησιμοποιώντας την υπερασπιστική γραμμή περί πολιτικής δίωξης με απόφαση του τότε πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, ο πρώην βουλευτής της Χρυσής Αυγής Ευστάθιος Μπούκουρας, που είχε ανεξαρτητοποιηθεί το 2014, δήλωσε «παντελώς αθώος» ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων.

Ο Ευστάθιος Μπούκουρας ανέφερε ότι αισθανόταν ξένο σώμα στην Κοινοβουλευτική Ομάδα και ότι είχε επιδερμικές σχέσεις με τα κορυφαία στελέχη της Χρυσής Αυγής.

«Δεν μου συγχώρησαν ποτέ ότι προέρχομαι από άλλον πολιτικό κύκλο», τόνισε εξηγώντας ότι με τους άλλους βουλευτές δεν είχε κανένα κοινό στοιχείο, με εξαίρεση τον Χρυσοβαλάντη Αλεξόπουλο με το οποίο είχαν τα ίδια μουσικά ακούσματα. Περιγράφοντας το πώς μπήκε στην πολιτική είπε ότι προέρχεται από το χώρο του παπανδρεϊκού ΠΑΣΟΚ και ότι έμεινε «πολιτικά άστεγος» επί Σημίτη. Στη Χρυσή Αυγή εντάχθηκε το 2011 μετά από γνωριμία με τον Ηλία Παναγιώταρο που εξελίχθηκε σε φιλία. Βουλευτής Κορινθίας εξελέγη το 2012, «παρόλο που το κόμμα έδινε σταυρωμένα ψηφοδέλτια για άλλον υποψήφιο».

Ακόμα, στην απολογία του αποκάλυψε ότι απόλαυσε την προεκλογική περίοδο κατά την οποία έζησε μια δεύτερη εφηβεία, αυτή που στερήθηκε μεγαλώνοντας. «Στη Χρυσή Αυγή έζησα τη δεύτερη μου εφηβεία: τα γλέντια, τα ταξίδια, οι ομιλίες, το κρασάκι, το παρεάκι. Την ιστορία την γράφουν οι παρέες, κυρία πρόεδρε. Πηγαίναμε από χωριό σε χωριό, ακούγαμε ανθρώπους, ανησυχίες, είχαμε γίνει σανίδα σωτηρίας», υπογράμμισε.

Μετά τη δολοφονία Φύσσα
Απαντώντας σε ερώτηση για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, ο πρώην βουλευτής σημείωσε ότι την επόμενη ημέρα «όλοι ήταν σαν χαμένοι». Μάλιστα, υποστήριξε ότι ο Ηλίας Παναγιώταρος του είχε πει ότι πρόκειται για «προβοκάτσια, επεισόδια οπαδών και κάτι τέτοια».

Η αναφορά αυτή προβλημάτισε την πρόεδρο του δικαστηρίου που ανέφερε στον κατηγορούμενο ότι ο Ηλίας Παναγιώταρος στη χθεσινή του απολογία υποστήριξε ότι εκείνη την ημέρα έγιναν διαγραφές και παύθηκαν όλοι. «Άλλα είπε σε εσάς τότε δηλαδή και άλλα σε εμάς χθες;», ρώτησε η πρόεδρος για να πάρει την απάντηση ότι δεν γνωρίζει τι κατέθεσε ο συγκατηγορούμενός του. Στη συνέχεια ο Ευστάθιος Μπούκουρας πρόσθεσε με νόημα ότι όταν διάβασε ότι τον κατονομάζει προστατευόμενος μάρτυρας πήγε «αυτομάτως και αυτοβούλως» στον ανακριτή, κάτι που δεν έκανε κανένας άλλος.

Είπε, επίσης, ότι διαφωνούσε με τις απαξιωτικές κατά τη διάρκεια των ανακρίσεων δηλώσεις του Ηλία Κασιδιάρη για τους δικαστικούς, γεγονός που λειτούργησε στη διαφοροποίησή του. Τόνισε δε ότι μετά την απολογία τους με τον Ηλία Κασιδιάρη, στις 13 Ιανουαρίου 2014, κρίθηκαν προφυλακιστέοι με ένταλμα προσωρινής κράτησης που είχε ημερομηνία 9 Ιανουαρίου.

«Καμία έκνομη ενέργεια»
Ο πρώην βουλευτής απάντησε ότι ουδέποτε υπέπεσε στην αντίληψή του κάποια έκνομη ενέργεια της Χρυσής Αυγής μέχρι και το 2013, και σημείωσε πως τον απασχολούσαν μόνο τα ζητήματα που αφορούσαν την περιοχή του.

Υποστήριξε πως ο ίδιος δεν έχει ούτε μία δήλωση μισαλλόδοξης ρητορικής και πως δεν του άρεσαν ακραίες εκφράσεις που είχε ακούσει, όπως το «υπάνθρωποι».

Ουδέποτε επίσης υπέπεσαν στην αντίληψή του ναζιστικά σύμβολα, ενώ για το χαιρετισμό –αφού επισήμανε ότι δεν είδε «επώνυμα πρόσωπα» να τον χρησιμοποιούν– εξέφρασε την άποψη πως είναι δικαίωμα του καθενός να χαιρετάει έτσι αν θέλει. Όπως υποστήριξε ο Ευστάθιος Μπούκουρας, «ο χαιρετισμός είναι αρχαιοελληνικός και αν και τον χρησιμοποίησε ο Χίτλερ δεν σημαίνει ότι θα χαρίζουμε τα αρχαιοελληνικά σύμβολα».

  • Με πληροφορίες από το ΑΠΕ-ΜΠΕ.
ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Κακοκαιρία στη Κρήτη. Περιοχή Γούβες του Δήμου Χερσονήσου. Πέμπτη 1 0κτωβρίου 2026 (φωτ.: ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΡΑΠΑΝΗΣ / EUROKINISSI)
ΕΛΛΑΔΑ

Σε κατάσταση συναγερμού η Κρήτη – Η ΕΜΥ διατηρεί την «κόκκινη» προειδοποίηση καθώς αναμένεται νέο κύμα κακοκαιρίας

1/10/2026 - 9:22μμ
Περιπολικό και ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ (φωτ. αρχείου: EUROKINISSI/Βασίλης Παπαδόπουλος)
ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη: Τραγικό τέλος για 65χρονο στη Χαλκιδική – Καταπλακώθηκε από δέντρο στη Φούρκα

1/10/2026 - 8:28μμ
Γκράφιτι του Γιώργου Μαζωνάκη σε τοίχο στην ανατολική Θεσσαλονίκη, από τον street artist Hayate (φωτ.: EUROKINISSI / Ραφαήλ Γεωργιάδης_
ΕΛΛΑΔΑ

Υπόθεση Μαζωνάκη: Νέα αλλαγή στην υπεράσπιση της γιατρού

1/10/2026 - 5:24μμ
Το κύμα κακοκαιρίας χτύπησε και τις Γούβες, στο Δήμο Χερσονήσου. Πέμπτη 1 0κτωβρίου 2026 (φωτ.: EUROKINISSI / Στέφανος Ραπάνης)
ΕΛΛΑΔΑ

Κακοκαιρία στην Κρήτη: Ποτάμια λάσπης, απεγκλωβισμοί και μπαράζ 112 – Ένας νεκρός στο Ρέθυμνο

1/10/2026 - 5:00μμ
Τα πλοία παραμένουν δεμένα στο λιμάνι της Ραφήνας λόγω των θυελλωδών ανέμων (φωτ. αρχείου: EUROKINISSI / Θανάσης Δημόπουλος)
ΕΛΛΑΔΑ

Ακτοπλοΐα: Προβλήματα και καθυστερήσεις στα δρομολόγια – Ισχυροί άνεμοι έως 9 μποφόρ

1/10/2026 - 2:27μμ
(Φωτ. αρχείου: ΑΠΕ-ΜΠΕ)
ΕΛΛΑΔΑ

Κρήτη: Νεκρός εντοπίστηκε κτηνοτρόφος που αγνοοούνταν στις Καρίνες Ρεθύμνου – Στα όριά του ο Ζωνιανός ποταμός

1/10/2026 - 1:31μμ
(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI / Δανάη Δαυλοπούλου)
ΕΛΛΑΔΑ

Θάνατος Μαζωνάκη: Κατάθεση στον ανακριτή έδωσε η διασώστρια του ΕΚΑΒ

1/10/2026 - 12:47μμ
Ταξιδιώτες (φωτ.: EPA /  Filip Singer)
ΕΛΛΑΔΑ

DiscoverEU: Ανοίγουν σήμερα οι αιτήσεις για δωρεάν ταξιδιωτικά πάσα στην Ευρώπη

1/10/2026 - 11:51πμ
(Φωτ.: facebook / Sitia on line)
ΕΛΛΑΔΑ

Κρήτη: Στο έλεος της κακοκαιρίας πολλές περιοχές του νησιού – Κατέρρευσε γέφυρα στο Δήμο Μυλοποτάμου

1/10/2026 - 11:23πμ
(Φωτ. αρχείου: Χριστίνα Κωνσταντάκη)
ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη: Εργατικό δυστύχημα στον Εύοσμο – Μεταλλικός σωλήνας καταπλάκωσε 52χρονο χειριστή κλαρκ

1/10/2026 - 9:59πμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ναυτεμπορική TV

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Φωτ.: ΑΠΕ ΜΠΕ)

Flydubai – Ο Τραμπ προειδοποιεί σε περίπτωση εμπλοκής του Ιράν: «Θα δεχτούν πολύ σκληρό πλήγμα»

56 λεπτά πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI / Klodian Lato)

Nations League: Ισόπαλη η Εθνική με την Ολλανδία στην Τούμπα

1 ώρα πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI)

Euroleague: Ο Καρ «εκτέλεσε» τον Ολυμπιακό στο φινάλε για τη Βίρτους

2 ώρες πριν
(Φωτ.: ΑΠΕ ΜΠΕ)

«Αέναο Πυρ»: Στην Εύξεινο Λέσχη Θεσσαλονίκης παρουσιάστηκε το μυθιστόρημα για τη χαμένη γνώση της Αλεξάνδρειας

2 ώρες πριν
Γυναίκα εξετάζει καταλόγους με ονόματα ανθρώπων που αναζητούσαν οι συγγενείς τους, στα παλιά βασιλικά ανάκτορα της Αθήνας, όπου στεγάζονταν γραφεία της Near East Relief (φωτ.: Near East Relief Historical Society)

Αθήνα, 1922: Το γραφείο που αναζητούσε τους ανθρώπους του ξεριζωμού

3 ώρες πριν
(Φωτ.: ΑΠΕ ΜΠΕ)

Κωνσταντινούπολη: Η μετανάστευση γίνεται τέχνη στο DEPO – Ελληνίδα εικαστικός αφηγείται με τα έργα της την ιστορία των παππούδων της, μετά την ανταλλαγή πληθυσμών του 1923

3 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

Ναυτεμπορική TV
Ναυτεμπορική TV