pontosnews.gr
Δευτέρα, 7/07/2025
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

«Τζόκερ»: ΕΔΕ από το υπουργείο Πολιτισμού για τους ελέγχους στους κινηματογράφους

21/10/2019 - 5:22μμ
Καταγγελία Μενδώνη στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος
Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

«Τόσο εγώ, όσο και ο γενικός γραμματέας Σύγχρονου Πολιτισμού καταδικάζουμε απερίφραστα τον χειρισμό της υπόθεσης. Ομολογώ ότι με ενοχλεί η εικόνα να δημιουργούνται προβλήματα από δυνάμεις καταστολής σε ανήλικα παιδιά και στις οικογένειές τους», δήλωσε σήμερα στους δημοσιογράφους η υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνα Μενδώνη, αναφερόμενη στο περιστατικό της παρέμβασης της Αστυνομίας και της απομάκρυνσης ανηλίκων σε κινηματογραφικές αίθουσες της Αθήνας το περασμένο Σαββατοκύριακο, όπου προβαλλόταν η ταινία Τζόκερ.

Η Λ. Μενδώνη σημείωσε ότι ενημερώθηκε χτες βράδυ από το Γραφείο Τύπου του ΥΠΠΟΑ για το περιστατικό.

«Το πρώτο πράγμα που έκανα ήταν να ρωτήσω τον αρμόδιο γενικό γραμματέα Σύγχρονου Πολιτισμού και τον αρμόδιο γενικό διευθυντή Σύγχρονου Πολιτισμού αν γνώριζαν κάτι για το θέμα. Η απάντηση που πήρα είναι ότι δεν ήξεραν κι εκείνοι, όπως κι εγώ, τίποτα και βγήκε η ανακοίνωση του ΥΠΠΟΑ χτες, όπου αναφέραμε ότι “σε περίπτωση που εξακριβωθεί ότι οι καταγγέλλοντες είναι πράγματι υπάλληλοι του ΥΠΠΟΑ, θα κινηθούν οι προβλεπόμενες από τον Δημοσιοϋπαλληλικό Κώδικα διαδικασίες”».

«Αυτό που προέκυψε αργά χτες το βράδυ ήταν ότι πράγματι οι δυο κυρίες είναι υπάλληλοι του ΥΠΠΟΑ και οι οποίες είναι παράλληλα και μέλη πρωτοβάθμιας γνωμοδοτικής επιτροπής, η οποία παρέχει γνώμη για την κατάταξη των κινηματογραφικών έργων», διευκρίνισε η υπουργός Πολιτισμού, προσθέτοντας ότι τα μέλη της επιτροπής έχουν δυνατότητα ελευθέρας εισόδου με βάση ειδικό δελτίο σε χώρους δημοσίων θεαμάτων και ακροαμάτων για άσκηση ελέγχου αποκλειστικώς στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων τους.

 «Αυτό το οποίο συνέβη είναι ότι οι δυο κυρίες υπερέβησαν το όριο των αρμοδιοτήτων τους. Έλεγχος δεν σημαίνει ότι αυτομάτως φωνάζεις τις δυνάμεις καταστολής. Έχουν δικαίωμα να ελέγξουν. Ο έλεγχος μπορεί να είναι σε πάρα πολλά επίπεδα, π.χ. τον αιθουσάρχη αν πραγματικά ζητά ταυτότητες για την είσοδο ανηλίκων μέσα στην αίθουσα. Από τη διαδικασία αυτή μέχρι τη διαδικασία καλώ δυνάμεις καταστολής, αυτό απέχει πάρα πολύ», συμπλήρωσε η Λ. Μενδώνη, ενημερώνοντας ότι έχει ζητήσει ΕΔΕ προκειμένου να διαλευκανθεί η υπόθεση.

Απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων, διευκρίνισε ότι «τα μέλη των επιτροπών μπορεί να είναι υπάλληλοι του ΥΠΠΟΑ, αλλά μπορεί και όχι», καθώς και ότι «τα τελευταία 15 χρόνια τουλάχιστον, δεν είχε ποτέ ασκηθεί αυτού του είδους η διαδικασία. Είναι η πρώτη φορά. Διαπιστώνεται ότι υπάρχει ένα θέμα στο πώς ορίζεται η άσκηση ελέγχου γι’ αυτό είναι κάτι το οποίο θα δούμε πώς θα το αποσαφηνίσουμε», υπογράμμισε, ενώ ο γενικός διευθυντής σύγχρονου πολιτισμού του ΥΠΠΟΑ, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου δήλωσε ότι η διαδικασία ελέγχου κινητοποιήθηκε κατόπιν καταγγελίας, η οποία προήλθε από εταιρεία διανομής.

Τι αναφέρουν οι υπάλληλοι του ΥΠΠΟΑ
Την υπηρεσιακή τους ιδιότητα ως υπάλληλοι του υπουργείου Πολιτισμού και ότι ενεργούσαν με εντολή της υπηρεσίας τους, επικαλέστηκαν στους αστυνομικούς που κάλεσαν για να απομακρύνουν τους ανήλικους από την ταινία Τζόκερ, οι δύο γυναίκες χτες και προχτές, από κινηματογράφους στην Κυψέλη και στο Μαρούσι. Ειδικότερα, όπως έγινε γνωστό από την Αστυνομία, προχτές το απόγευμα από το εμπορικό κέντρο Mall στο Μαρούσι και χτες το απόγευμα από τον κινηματογράφο «ΑΕΛΛΩ» στην Κυψέλη, επικοινώνησαν με την Άμεση Δράση οι δύο γυναίκες, χρησιμοποιώντας την ιδιότητα τους, ανέφεραν ότι ανήλικοι έβλεπαν την ταινία που είναι ακατάλληλη και ζήτησαν την παρέμβαση της Αστυνομίας για να εφαρμοστούν τα νόμιμα.

Στα σημεία μετέβησαν αστυνομικοί των τοπικών τμημάτων, οι οποίοι μπήκαν στις αίθουσες την ώρα της προβολής και διαπίστωσαν την αλήθεια των καταγγελιών.

Ειδικότερα στο Mall, βρέθηκαν επτά ασυνόδευτοι ανήλικοι, ενώ στην Κυψέλη βρέθηκαν οκτώ ασυνόδευτοι ανήλικοι και τέσσερις με τους γονείς τους. Οι επτά του Mall οδηγήθηκαν στο Αστυνομικό Τμήμα Αμαρουσίου, όπου κλήθηκαν οι γονείς τους και τους παρέλαβαν. Στο Τμήμα οδηγήθηκε και ο υπεύθυνος του κινηματογράφου, μαζί με την υπάλληλο του ΥΠΠΟΑ, η οποία έδωσε κατάθεση. Όπως ισχυρίζεται στην κατάθεση της η υπάλληλος, υπήρχαν στην υπηρεσία της καταγγελίες από πολίτες ότι τα παιδιά πηγαίνουν και βλέπουν την συγκεκριμένη ταινία. Για τις καταγγελίες αυτές, πάντα σύμφωνα με την κατάθεση, ενημερώθηκε εισαγγελέας, ο οποίες έδωσε εντολή να γίνουν έλεγχοι. Και οι δύο υπάλληλοι ανέφεραν ότι στο πλαίσιο αυτό πήραν εντολή από την προϊσταμένη τους να προχωρήσουν στους ελέγχους.

Στην περίπτωση του Mall, σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος του υπευθύνου, αλλά αφέθηκε ελεύθερος με προφορική εντολή του εισαγγελέα. Στη δεύτερη περίπτωση, η υπάλληλος του ΥΠΠΟΑ, η οποία ανέφερε τα ίδια στους αστυνομικούς που κάλεσε, δεν ζήτησε να προχωρήσει το θέμα, γι’ αυτό έγινε μόνο καταγραφή του περιστατικού και των ανηλίκων και κλήθηκαν οι γονείς τους οι οποίοι τους παρέλαβαν.

Ανακοίνωση της ΓΑΔΑ
«Το περασμένο Σάββατο και την Κυριακή, μετά από καταγγελίες υπαλλήλων του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού για παρουσία ανηλίκων σε κινηματογραφικές αίθουσες, όπου προβαλλόταν ταινία που έχει χαρακτηριστεί ως ακατάλληλη για ανηλίκους, αστυνομικοί από τα Αστυνομικά Τμήματα Αμαρουσίου και Πατησίων, αντίστοιχα, μετέβησαν στους κινηματογράφους και επελήφθησαν των καταγγελιών». Αυτό τονίζει σε σημερινή ανακοίνωσή της η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής (ΓΑΔΑ) σχετικά με το θέμα. Επίσης, όπως επισημαίνει η ΓΑΔΑ, «αναφορές για παρουσία αστυνομικών της Ειδικής Κατασταλτικής Αντιτρομοκρατικής Μονάδας (ΕΚΑΜ) δεν ανταποκρίνονται σε καμία περίπτωση στην πραγματικότητα».

  • Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ.
ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Eκδήλωση από τη Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης (ΔΥΠΑ)  για το Ευρωπαϊκό Έτος Δεξιοτήτων (φωτ.: EUROKINISSI / Γιάννης Παναγόπουλος)
ΕΛΛΑΔΑ

Από αύριο οι αιτήσεις για τις 30 Σχολές Ανώτερης Επαγγελματικής Κατάρτισης της ΔΥΠΑ

7/07/2025 - 10:43πμ
Στιγμιότυπο από παραλία της Αττικής (φωτ.: Γιώργος Κονταρίνης/Eurokinissi)
ΕΛΛΑΔΑ

Καύσωνας από Δευτέρα έως και Τετάρτη – Πού αναμένονται οι μέγιστες θερμοκρασίες

7/07/2025 - 8:11πμ
(Εικ.: pontosnews.gr)
ΕΛΛΑΔΑ

Υποβρύχιο: Το ρετρό γλύκισμα από τη Θεσσαλονίκη κατακτά τη Γερμανία

6/07/2025 - 10:00μμ
(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI / Βασίλης Ρεμπάπης)
ΕΛΛΑΔΑ

Θερινές εκπτώσεις: Αρχίζουν τη Δευτέρα 14 Ιουλίου

6/07/2025 - 8:55μμ
(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI / Βασίλης Ψωμάς)
ΕΛΛΑΔΑ

Η Ελλάδα έστειλε στην Αλβανία δύο πυροσβεστικά αεροσκάφη

6/07/2025 - 7:17μμ
Ο καπνός από τη φωτιά στην περιοχή Χαμέζι της Σητείας (φωτ.: Facebook / Sitia on line)
ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά στη Σητεία, σε χορτολιβαδική έκταση

6/07/2025 - 6:02μμ
(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI / Γιώργος Κονταρίνης)
ΕΛΛΑΔΑ

Πετυχημένο το πείραμα της 24ωρης λειτουργίας των μέσων μεταφοράς στην Αθήνα

6/07/2025 - 4:43μμ
Η βουλεύτρια Μαγνησίας και πρώην υφυπουργός Ζέττα Μακρή (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Βάιος Χασιαλής)
ΕΛΛΑΔΑ

Εκβιασμός στη Ζέττα Μακρή: Αύριο η δίκη του πανελίστα-δημοσιογράφου

6/07/2025 - 2:26μμ
Εργαζόμενος μεταφέρει νερά κατά τη διάρκεια καύσωνα στη Θεσσαλονίκη (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Αχιλλέας Χήρας)
ΕΛΛΑΔΑ

Σε κλοιό καύσωνα η χώρα, σε επιφυλακή ο κρατικός μηχανισμός

6/07/2025 - 2:00μμ
Τα γραφεία του ΟΠΕΚΕΠΕ (φωτ.: EUROKINISSI/Τατιάνα Μπόλαρη)
ΕΛΛΑΔΑ

Ο ΟΠΕΚΕΠΕ στο μικροσκόπιο της Αρχής για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος – Έρευνα σε βάθος 10ετίας

6/07/2025 - 12:00μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πολωνοί συνοριοφύλακες ελέγχουν αυτοκίνητο που πέρασε τα σύνορα με τη Λιθουανία (φωτ.: Χ / Straż Graniczna)

Η Πολωνία επανέφερε τους ελέγχους στα σύνορα με τη Γερμανία και τη Λιθουανία

7 λεπτά πριν
(Φωτ.: United World Wrestling)

Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα πάλης U20: Χάλκινο μετάλλιο ο Σαρίδης

31 λεπτά πριν
Eκδήλωση από τη Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης (ΔΥΠΑ)  για το Ευρωπαϊκό Έτος Δεξιοτήτων (φωτ.: EUROKINISSI / Γιάννης Παναγόπουλος)

Από αύριο οι αιτήσεις για τις 30 Σχολές Ανώτερης Επαγγελματικής Κατάρτισης της ΔΥΠΑ

55 λεπτά πριν
Στιγμιότυπο από τα «Ακρίτεια 2025» του Συλλόγου Ποντίων Γιαννιτσών (φωτ.: pellanews.gr)

«Ακρίτεια 2025»: Στα Γιαννιτσά η ποντιακή παράδοση είναι ταυτότητα της κοινωνίας

1 ώρα πριν
Διασώστες ψάχνουν σε κατεστραμμένο σπίτι στην περιοχή Χαντ του Τέξας που σαρώθηκε από τις πλημμύρες (φωτ.: EPA / Dustin Safranek)

Εφιάλτης από τις πλημμύρες στο Τέξας: «Βρίσκουμε νεκρούς σχεδόν παντού»

2 ώρες πριν
Η ενορία Ισχανάντων με την εκκλησία της Αγίας Κυριακής και απέναντι η ενορία Ζουρνατσάντων (φωτ.: Facebook / Ψηφιακή Σάντα / Christos Xenidis)

Σάντα: Η ενορία Ισχανάντων με την εκκλησία της Αγίας Κυριακής

2 ώρες πριν

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign