pontosnews.gr
Σάββατο, 11/07/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Πομπέο: Έχουμε πει στους Τούρκους ότι η παράνομη γεώτρηση είναι απαράδεκτη

5/10/2019 - 8:10μμ
Έρχεται στην Ελλάδα ο Μάικ Πομπέο – Στο επίκεντρο τα ελληνοτουρκικά 2
Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp
Στηρίξτε το Pontos News Επιλέξτε μας ως προτιμώμενη πηγή στην Αναζήτηση Google
Προσθήκη πηγής

Σαφή μηνύματα προς την Τουρκία έστειλε ο υπουργός των ΗΠΑ Μάικ Πομπέο από την Αθήνα. Αναφορικά με την παραβατικότητα της Τουρκίας και τις προθέσεις εξορύξεων, ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών τόνισε ότι έχει καταστεί σαφές από μέρους των ΗΠΑ ότι «αυτές οι ενέργειες σε διεθνή ύδατα διέπονται από ένα σύνολο κανόνων. Έχουμε πει στους Τούρκους ότι η παράνομη γεώτρηση είναι απαράδεκτη και ότι θα συνεχίσουμε τη διπλωματική δράση μας προκειμένου να βεβαιωθούμε ότι –όπως κάνουμε πάντα– διασφαλίζεται η διεξαγωγή νόμιμης δραστηριότητας όπου αυτή γίνεται βάσει του διεθνούς δικαίου».

Ειδικότερα για την τουρκική επιθετικότητα στην Ανατολική Μεσόγειο και το Αιγαίο, ο Μ. Πομπέο υπογράμμισε: «Έχουμε καταστήσει σαφές ότι η στρατιωτικοποίηση αυτών των συγκρούσεων δεν είναι η σωστή κατεύθυνση για να προχωρήσουμε, γι’ αυτό προσπαθούμε να φέρουμε τα μέρη, για την αποκλιμάκωση και την εξεύρεση αμοιβαία αποδεκτών αποτελεσμάτων». Αλλά τόνισε ότι «υπάρχουν όρια. Δεν μπορούμε να αφήσουμε την Τουρκία να κάνει παράνομες γεωτρήσεις».

Ως ένα κεντρικό σημείο στις ελληνοαμερικανικές σχέσεις χαρακτήρισε τη νέα αμυντική συμφωνία ο ΥΠΕΞ των Ηνωμένων Πολιτειών. Ανέφερε ότι οι σχέσεις των δύο χωρών δεν ήταν ποτέ ισχυρότερες, ενώ επισήμανε ότι αυτό κατέστη σαφές από τον πρώτο ελληνοαμερικανικό στρατηγικό διάλογο που φιλοξένησε στην Ουάσινγκτον τον περασμένο χρόνο, προσθέτοντας ότι ο β΄ γύρος που θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα «είναι μια ευκαιρία να σημειώσουμε πρόοδο σε διμερή ζητήματα αλλά πολύ περισσότερο». Χαρακτήρισε δε τον διάλογο ως «την αυγή μιας νέας ημέρας μεταξύ των χωρών μας» που «καταδεικνύει την κοινή μας δέσμευση για δημοκρατία και θα βοηθήσει την Ελλάδα να αναπτυχθεί ως εταίρος για τη στρατηγική σταθερότητα στην Ευρώπη και όλης της Ανατολικής Μεσογείου».

«Είμαστε φυσικοί εταίροι αυτή τη σημαντική στιγμή» είπε ο Μ. Πομπέο και πρόσθεσε: «Υπογράψαμε ένα σημαντικό έγγραφο για να διασφαλίσουμε ότι η συνεργασία μας για την ασφάλεια συνεχίζει να αυξάνεται. Η συμφωνία αυτή θα επιτρέψει τη συνεχή στρατιωτική μας συνεργασία να συνεχιστεί και να καταστεί δυνατή η πραγματοποίηση επενδύσεων σε στρατιωτικές υποδομές από τις οποίες θα επωφεληθούμε και οι δύο», σημειώνοντας παράλληλα ότι «επιδιώκουμε να κάνουμε τον νέο μας μοχλό ενότητας μόνιμο».


(Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Γιάννης Κολεσίδης)

Αναφερόμενος στην ελληνική οικονομία και τις επενδύσεις, τόνισε ότι οι μεταρρυθμίσεις που προωθούνται από το περασμένο καλοκαίρι για μείωση της γραφειοκρατίας, μείωση των φόρων και ιδιωτικοποίηση βασικών τομέων της οικονομίας θα συμβάλουν στην πλήρη ανάκαμψη της χώρα μας, επισημαίνοντας ότι ήδη εταιρείες όπως η Pfizer, η Cisco και η Tesla επενδύουν σε αυτή τη «νέα» Ελλάδα, ενώ άλλες ενδέχεται να έρθουν στο πλαίσιο του έργου για το Ελληνικό. «Έχουμε πολλές περισσότερες αμερικανικές εταιρείες που αναγνωρίζουν ότι η Ελλάδα προσαρμόζει το επιχειρηματικό κλίμα με πολύ ευνοϊκό τρόπο» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Στο σημείο αυτό ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ αναφέρθηκε στις ανησυχίες της χώρας του, που έθιξε, όπως είπε, κατά τις επαφές του στην Αθήνα, για κινεζικές επενδύσεις στην τεχνολογία και την υποδομή, τονίζοντας παράλληλα ότι θα ενθαρρύνει τους ηγέτες της Ελλάδας να δουν ότι οι αμερικανικές επιχειρήσεις λειτουργούν με τα υψηλότερα επίπεδα διαφάνειας και τον σεβασμό του δικαίου. Ειδικότερα για την ενέργεια, ο Μ. Πομπέο ανέφερε ότι «οι ΗΠΑ είναι πρόθυμες να αναπτύξουν τη συνεργασία τους με την Ελλάδα σε μια σειρά ενεργειακών ζητημάτων υπέρ της ευημερίας και της σταθερότητας στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου».

Στο πλαίσιο αυτό αναφέρθηκε στη συμμετοχή του τον περασμένο Μάρτιο στην τριμερή Ελλάδας, Κύπρου και Ισραήλ στην Ιερουσαλήμ, τονίζοντας τη σημασία που έχει για ελεύθερες χώρες και αγορές η συνεργασία στον τομέα της ενέργειας, διασφαλίζοντας όμως ότι υπάρχουν κανόνες σε ό,τι αφορά την εξερεύνηση των ενεργειακών πόρων και ότι καμία χώρα δεν μπορεί να κρατά την Ευρώπη όμηρο». Αναφορικά με τους S-400 ο Μ. Πομπέο είπε ότι έχουν σχετικές συνομιλίες με τους Τούρκους. «Έχουμε καταστήσει σαφή την άποψή μας σχετικά με τους S-400 και τους αμερικανικούς νόμους και θα συνεχίσουμε πάντα να το κάνουμε».

  • Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Σοφία Αραβοπούλου.
ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

(Φωτ.: Χ/screenshot)
ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά σε μονάδα επιχείρησης στη Λάρισα – Μήνυμα από το 112 στους κατοίκους του Ομορφοχωρίου

10/07/2026 - 11:52μμ
(Φωτ.: EUROKINISSI)
ΕΛΛΑΔΑ

Υπόθεση Marfin: Προθεσμία για την Τρίτη έλαβαν οι δύο κατηγορούμενοι για τον φονικό εμπρησμό πριν από 16 χρόνια

10/07/2026 - 10:20μμ
(Φωτ.: ΑΠΕ ΜΠΕ)
ΚΟΣΜΟΣ

Οι Έλληνες πυροσβέστες στην πρώτη γραμμή των πυρκαγιών στη Γαλλία – Τα συλλυπητήρια της Αθήνας για την τραγωδία στην Ισπανία

10/07/2026 - 9:53μμ
(Φωτ.: ΔΑΝΑΗ ΔΑΥΛΟΠΟΥΛΟΥ/EUROKINISSI)
ΕΛΛΑΔΑ

Βιασμός 19χρονης στο Α.Τ. Ομονοίας: Έως 4 χρόνια και 5 μήνες οι ποινές στους δύο αστυνομικούς – Εκτός φυλακής μέχρι το Εφετείο

10/07/2026 - 8:30μμ
(Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Αρχείο)
ΚΟΣΜΟΣ

Τραμπ: «Η εκεχειρία με το Ιράν τελείωσε» – Ανοιχτό, όμως, το ενδεχόμενο νέου γύρου συνομιλιών

10/07/2026 - 8:03μμ
(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI / Βασίλης Παπαδόπουλος)
ΕΛΛΑΔΑ

Θλίψη στη Θεσσαλονίκη: Νεκρή 15χρονη αθλήτρια του ΠΑΟΚ σε τροχαίο στην Περιφερειακή

10/07/2026 - 5:45μμ
(Φωτ.: ΑΠΕ  ΜΠΕ/Αρχείο)
ΕΛΛΑΔΑ

Πύρινα μέτωπα σε Σέρρες, Λέσβο και Θεσσαλονίκη – Μηνύματα από το 112 και μεγάλη κινητοποίηση της Πυροσβεστικής

10/07/2026 - 4:22μμ
Η καμένη πιλοτή της πολυκατοικίας όπου διαμένει η οικογένεια Νέστορα, στην περιοχή της Ανάληψης (Χαριλάου) στη Θεσσαλονίκη. Τετάρτη 1 Ιουλίου 2026 (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Αχιλλέας Χήρας)
ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη: Πώς έδρασαν οι εμπρηστές του σπιτιού της οικογένειας Νέστορα – Το κρησφύγετο δίπλα στην πολυκατοικία

10/07/2026 - 3:55μμ
Γυναίκα αφήνει λουλούδια στο καμένο υποκατάστημα της Marfin στη Σταδίου, στη μνήμη των τριών εργαζομένων. Πέμπτη 6 Μαΐου 2010 (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Παντελής Σαΐτας)
ΕΛΛΑΔΑ

Marfin: Ανώνυμο email «έδειξε» τους υπόπτους για την τραγωδία με τους τρεις νεκρούς

10/07/2026 - 3:31μμ
Η οικογένεια λαχνών ΣΚΡΑΤΣ «7ΑΡΙΑ» με τα μεγάλα κέρδη
ΕΛΛΑΔΑ

Κέρδισε 500.000 ευρώ στο παιχνίδι «7 -500.000€» – Στο Γαλάτσι ο νέος υπερτυχερός του ΣΚΡΑΤΣ

10/07/2026 - 3:10μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Φωτ.: EPA / Christopher Torres)

Μουντιάλ 2026: Ο Μερίνο υπέγραψε την πρόκριση της Ισπανίας στα ημιτελικά

4 ώρες πριν
(Φωτ.: Χ/screenshot)

Φωτιά σε μονάδα επιχείρησης στη Λάρισα – Μήνυμα από το 112 στους κατοίκους του Ομορφοχωρίου

4 ώρες πριν
Τα κινητά τηλέφωνα είναι πλέον... προέκταση των εφήβων (φωτ.: EPA / Fazry Ismail)

Η ΕΕ βάζει στο στόχαστρο το Instagram και το Facebook: «Το ατελείωτο σκρολάρισμα προκαλεί εθισμό»

4 ώρες πριν
(Φωτ.: glomex / ΕΡΤ 1)

Ιπτάμενος Τεντόγλου στο Diamond League με την κορυφαία επίδοση στον κόσμο για το 2026

5 ώρες πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI / Γιώργος Κονταρίνης)

Παρατείνονται οι φορολογικές δηλώσεις έως τις 24 Ιουλίου – Τι ανακοίνωσε η ΑΑΔΕ

5 ώρες πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI)

Υπόθεση Marfin: Προθεσμία για την Τρίτη έλαβαν οι δύο κατηγορούμενοι για τον φονικό εμπρησμό πριν από 16 χρόνια

6 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign