pontosnews.gr
Δευτέρα, 22/12/2025
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Προκλητικές τοποθετήσεις Ερντογάν στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ

24/09/2019 - 10:04μμ
Ερντογάν: Το κοίτασμα φυσικού αερίου στον Εύξεινο Πόντο είναι μεγαλύτερο από την αρχική εκτίμηση
Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Η Τουρκία θα συνεχίσει τις προσπάθειες μέχρις ότου βρεθεί λύση η οποία θα εγγυάται την ασφάλεια και την διατήρηση των δικαιωμάτων των Τουρκοκυπρίων, είπε o Ταγίπ Ερντογάν, μιλώντας στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ. Ο πρόεδρος της Τουρκίας αναφέρθηκε και στα ενεργειακά, δηλώνοντας ότι η χώρα του είναι αποφασισμένη να προστατέψει τα δικαιώματά της και τα δικαιώματα των Τουρκοκυπρίων, ενώ εμφανίστηκε ανοιχτός σε προτάσεις βασισμένες στη συνεργασία και την ακριβοδίκαιη διανομή.

«Παρά τις πέραν των πέντε δεκαετιών διαπραγματεύσεις, το κυπριακό ζήτημα δεν έχει ακόμη επιλυθεί εξ αιτίας της αδιάλλακτης θέσης των Ελληνοκυπρίων. Η ελληνοκυπριακή πλευρά προωθεί μια ανισότιμη και άδικη πολιτική επιβολής, αρνούμενη να μοιραστεί την πολιτική εξουσία και την ευημερία με τους Τουρκοκύπριους», σημείωσε. Ανάφερε ακόμη ότι η Τουρκία είναι εγγυήτρια δύναμη, βάσει διεθνούς συνθήκης, για τον «τουρκοκυπριακό λαό», με τον οποίο διατηρεί βαθείς ιστορικούς και πολιτιστικούς δεσμούς. Και παρομοίως, η Ελλάδα, όπως και το Ηνωμένο Βασίλειο είναι εγγυητές.

«Είναι καθαρό πως αυτοί που διεκδικούν να λύσουν το κυπριακό πρόβλημα, υπό τον όρο των μηδενικών εγγυήσεων ασφάλειας, έχουν κακές προθέσεις», ανέφερε ο Τούρκος πρόεδρος, επισημαίνοντας ότι «η Τουρκία θα συνεχίσει τις προσπάθειες μέχρις ότου βρεθεί λύση η οποία θα εγγυάται την ασφάλεια και την διατήρηση των δικαιωμάτων των Τουρκοκυπρίων». Μιλώντας για τα ενεργειακά, είπε ότι οι ενεργειακοί πόροι στην Ανατολική Μεσόγειο αποτελούν σημαντική ευκαιρία για συνεργασία «αν όλοι υιοθετήσουμε μία προσέγγιση win-win».

«Αλλά ατυχώς, συνέχισε, ορισμένες χώρες της περιοχής προβαίνουν σε μονομερή βήματα, επιχειρώντας να σύρουν το ενεργειακό ζήτημα σε πεδίο σύγκρουσης. Είμαστε αποφασισμένοι στην Ανατολική Μεσόγειο να προστατεύσουμε μέχρι τέλους να νόμιμα δικαιώματα και συμφέροντα τόσο της Τουρκίας, όσο και των Τουρκοκυπρίων». Ο Τούρκος πρόεδρος πρόσθεσε ότι θα συνεχίσουν να είναι ανοιχτοί σε προτάσεις βασισμένες στην συνεργασία και την ακριβοδίκαιη διανομή.

Εντύπωση προκάλεσε η αναφορά του Ταγίπ Ερντογάν στα πυρηνικά όπλα, όπου είπε πως ο κόσμος θα πρέπει να αποφασίσει, ή να καταργηθούν εντελώς, ή να επιτραπεί σε όλους να τα κατέχουν.

  • Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ / ΚΥΠΕ.
ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

(Φωτ.: EUROKINISSI)
ΕΛΛΑΔΑ

ΟΠΕΚΕΠΕ: Ελεγχόμενοι για ενδεχόμενη διάπραξη αδικημάτων για επιδοτήσεις τρεις αγρότες

22/12/2025 - 7:42μμ
(Φωτ.: x.com/anadoluagency)
ΚΟΣΜΟΣ

Τουρκία: Συνελήφθη ηγετικό στέλεχος του Ισλαμικού Κράτους που σχεδίαζε επιθέσεις κατά αμάχων

22/12/2025 - 6:47μμ
(Φωτ.: facebook / Δήμος Περιστερίου)
ΕΛΛΑΔΑ

Περιστέρι: 530 λίτρα ελαιόλαδο από τις ελιές του Δήμου μοιράστηκε σε ευάλωτους πολίτες

22/12/2025 - 5:52μμ
ΕΛΛΑΔΑ

Τι θα φορεθεί αυτά τα Χριστούγεννα; Ο Λάκης Γαβαλάς δίνει τα πιο χρήσιμα fashion tips στο MadWalk Gifting Lounge by ΣΚΡΑΤΣ

22/12/2025 - 5:25μμ
Αγρότες του μπλόκου της Νίκαιας με τα τρακτέρ τους έχουν αποκλείσει τη σήραγγα των Τεμπών. Δευτέρα 22 Δεκεμβρίου 2025 (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Απόστολος Ντόμαλης)
ΕΛΛΑΔΑ

Τέμπη: Αγρότες έκλεισαν τη σήραγγα – Τι απαντά η ΕΛΑΣ για τις εκτροπές

22/12/2025 - 3:32μμ
Το προξενείο των ΗΠΑ στην πρωτεύουσα της Γροιλανδίας, Νουούκ (φωτ.: EPA / Mads Claus Rasmussen / Denmark Out)
ΚΟΣΜΟΣ

Στο στόχαστρο των ΗΠΑ η Γροιλανδία: Ο Τραμπ ορίζει απεσταλμένο και ανάβει φωτιές με τη Δανία

22/12/2025 - 1:56μμ
Στα ναυπηγεία της Κωνσταντινούπολης, τελετή παράδοσης ενός υποβρυχίου. Σάββατο 20 Δεκεμβρίου 2025 (φωτ.:  Χ / Presidency of the Republic of Türkiye)
ΚΟΣΜΟΣ

Γιγαντώνει το ναυτικό της η Τουρκία με αεροπλανοφόρο 300 μέτρων

22/12/2025 - 12:19μμ
Δεξιά το αυτοκίνητο του Φανίλ Σαρβάροφ και αριστερά ο παρασημοφορημένος Ρώσος υποστράτηγος (πηγή: Χ / UkraineWorld)
ΚΟΣΜΟΣ

Βόμβα στη Μόσχα: Νεκρός Ρώσος στρατηγός σε έκρηξη αυτοκινήτου

22/12/2025 - 11:27πμ
Πολωνοί αγρότες διαδηλώνουν κατά της συμφωνίας ΕΕ-Mercosur, στο Νόβι Ντβορ Γκντάνσκι, 18 Δεκεμβρίου 2025 (φωτ.: EPA / Andrzej Jackowski)
ΚΟΣΜΟΣ

Φρένο στη Mercosur: Οι αγρότες μπλοκάρουν τη μεγάλη εμπορική συμφωνία της ΕΕ

22/12/2025 - 11:03πμ
Χειροπέδες στα χέρια νεαρού (φωτ.: αρχείο ΑΠΕ-ΜΠΕ / Αλέξανδρος Βλάχος)
ΕΛΛΑΔΑ

«Σε πέντε λεπτά εκεί ή θα φας ξύλο»: Οι διάλογοι που ξεσκέπασαν το κύκλωμα ναρκωτικών στα σχολεία

22/12/2025 - 10:17πμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Φωτ.: Ένωση Ποντίων Πιερίας)

Ένωση Ποντίων Πιερίας: Για μια ακόμη χρονιά στο πλευρό της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης Πιερίας στο «Χριστουγεννιάτικο χωριό του κόσμου»

15 λεπτά πριν

Επιτροπή Ποντιακών Μελετών: Κοπή βασιλόπιτας με διαλέξεις για τα έθιμα του Δωδεκαημέρου

44 λεπτά πριν
Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στην Τριμερή Σύνοδο Κορυφής Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ (φωτ.: Δημήτρης Παπαμήτσος / Γραφείο Τύπου Πρωθυπουργού / EUROKINISSI)

Μητσοτάκης: Στρατηγική η σχέση Ελλάδας, Ισραήλ, Κύπρου για την ασφάλεια της Ανατολικής Μεσογείου – Σημαντικός παίκτης στα ενεργειακά η Ελλάδα

1 ώρα πριν

Χρύσανθος Θεοδωρίδης: Tο «αηδόνι του Πόντου» που έγινε η φωνή του ποντιακού ελληνισμού

2 ώρες πριν

Ένωση Ποντίων Γλυφάδας «Η Ρωμανία»: Τον Κούντουρον ο ετήσιος χορός

2 ώρες πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI / Σεραφείμ Καραμβαλάσης)

Super League: Νικηφόρα έκλεισε το 2025 ο Λεβαδειακός

3 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign