Μεγάλα τμήματα της Γηραιάς Ηπείρου συνεχίζουν να ασφυκτιούν από το πρωτοφανές κύμα καύσωνα, καθώς ο υδράργυρος παραμένει κολλημένος πάνω από τους 35° Κελσίου. Το ισπανικό κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο TVE έκανε λόγο για «εβδομάδα της κόλασης», καθώς οι κάτοικοι και οι τουρίστες αναζητούν δροσιά στα σιντριβάνια, τους ποταμούς και τις λίμνες από το Παρίσι έως το Μόναχο.
Μάλιστα, σε περιοχές της νότιας Γαλλίας και της Ισπανίας τα θερμόμετρα δείχνουν πάνω από 40 βαθμούς.
Στη Γαλλία οι Αρχές ανακοίνωσαν το κλείσιμο σχολείων και περιορισμούς στην κυκλοφορία, ενώ στο Βατικανό οι πιο ηλικιωμένοι πιστοί παρακολούθησαν την εβδομαδιαία ομιλία του Πάπα Φραγκίσκου από μεγάλες οθόνες που είχαν εγκατασταθεί σε κλιματιζόμενη αίθουσα.
Στο γερμανικό κρατίδιο της Έσσης επετράπη στους βουλευτές να φορέσουν βερμούδες στο τοπικό Κοινοβούλιο, ενώ στον ζωολογικό κήπο του Βερολίνου οι υπεύθυνοι προσέφεραν στα πρωτεύοντα θηλαστικά παγωμένες μπανάνες. Στο Παρίσι και τη Λιόν οι γαλλικές Αρχές εφάρμοσαν έκτακτες ρυθμίσεις στην κυκλοφορία των οχημάτων, προκειμένου να περιορίσουν τον περιβαλλοντικό αντίκτυπο του καύσωνα.
Τόσο οι γερμανικές όσο και οι γαλλικές Αρχές προειδοποιούν για διακοπές στο δίκτυο υδροδότησης, ενώ εθελοντές διένειμαν μπουκάλια νερό σε άστεγους στο Βέλγιο και την Πολωνία, η οποία κατέγραψε σήμερα την υψηλότερη θερμοκρασία που είχε ποτέ τον μήνα Ιούνιο, στους 38,2° Κελσίου.
















