pontosnews.gr
Κυριακή, 6/07/2025
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Ο Ασάνζ και το «κέντρο κατασκοπείας» στην πρεσβεία του Ισημερινού στο Λονδίνο

15/04/2019 - 1:54μμ
Ο Ασάνζ και το «κέντρο κατασκοπείας» στην πρεσβεία του Ισημερινού στο Λονδίνο
Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Ο Τζούλιαν Ασάνζ αποπειράθηκε να δημιουργήσει «κέντρο κατασκοπείας» μέσα στην πρεσβεία του Ισημερινού στο Λονδίνο, υποστήριξε σε συνέντευξή του που δημοσιεύθηκε χθες Κυριακή ο πρόεδρος της λατινοαμερικάνικης χώρας Λενίν Μορένο, δικαιολογώντας με αυτόν τον τρόπο την απόφασή του να ανακαλέσει το πολιτικό άσυλο που είχε παραχωρηθεί στον ιδρυτή του ιστότοπου WikiLeaks, ο οποίος συνελήφθη από τη βρετανική αστυνομία την Πέμπτη.

Ο Μορένο, που ανέλαβε την εξουσία το 2017, εξέφρασε τη λύπη του σε συνέντευξη που παραχώρησε στη βρετανική εφημερίδα The Guardian διότι η προηγούμενη κυβέρνηση της χώρας του προσέφερε εξοπλισμό και τη δυνατότητα στον Ασάνζ ενόσω βρισκόταν στην πρεσβεία να «επεμβαίνει σε υποθέσεις άλλων κρατών».

«Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε το σπίτι μας, ένα σπίτι με ανοιχτές πόρτες, να μετατραπεί σε κέντρο κατασκοπείας», ανέφερε ο Μορένο, επιμένοντας ότι η δραστηριότητα του Ασάνζ παραβίαζε τους όρους του ασύλου που του είχε προσφερθεί, και διαβεβαιώνοντας πως η απόφαση που πήρε να ανακαλέσει το πολιτικό άσυλο δεν ήταν αυθαίρετη, απεναντίας «βασίστηκε στο Διεθνές Δίκαιο».

Ακόμη, ο πρόεδρος του Ισημερινού κατήγγειλε την «απολύτως κατακριτέα και σκανδαλώδη» συμπεριφορά του Ασάνζ στην πρεσβεία και την «ανάρμοστη συμπεριφορά του ως προς την υγιεινή». Σύμφωνα με το Κίτο, ο Ασάνζ είχε λερώσει τοίχους της πρεσβείας με περιττώματα.

Ερωτηθείσα από το τηλεοπτικό δίκτυο Sky News χθες το πρωί μια δικηγόρος του Ασάνζ, η Τζένιφερ Ρόμπινσον, απέρριψε τις «σκανδαλώδεις» κατηγορίες του Μορένο.

Η Ρόμπινσον διαβεβαίωσε ότι ο 47χρονος Αυστραλός είναι διατεθειμένος να συνεργαστεί με τις σουηδικές Αρχές εάν αυτές ζητήσουν την έκδοσή του, πάντως προτεραιότητα παραμένει το να αποφευχθεί η έκδοσή του στις ΗΠΑ.

Ο ιδρυτής του WikiLeaks παραμένει υπό κράτηση μετά τη σύλληψή του την Πέμπτη μέσα στην πρεσβεία του Ισημερινού στο Λονδίνο, όπου είχε καταφύγει πριν από επτά χρόνια για να αποφύγει το ένταλμα σύλληψής του που είχε εκδοθεί από τις βρετανικές Αρχές σε σχέση με τις κατηγορίες σε βάρος του για βιασμό και σεξουαλική επίθεση στη Σουηδία, τις οποίες αρνείται. Η μήνυση για σεξουαλική επίθεση μπήκε στο αρχείο μετά την παραγραφή της το 2015· κατόπιν η Σουηδία έβαλε στο αρχείο και τη δίωξη για τη δεύτερη υπόθεση τον Μάιο του 2017, αφού οι Αρχές δεν ήταν σε θέση να προχωρήσουν την έρευνα. Μετά την είδηση της σύλληψης του Ασάνζ, ωστόσο, η δικηγόρος της καταγγέλλουσας ζήτησε να ανοίξει ξανά η υπόθεση.

«Θα απαντήσουμε σε όλα τα ερωτήματα αν και όποτε τεθούν», διαβεβαίωσε η Τζένιφερ Ρόμπινσον το Sky News, προσθέτοντας πως «το ζήτημα-κλειδί αυτή τη στιγμή είναι η [επαπειλούμενη] έκδοση στις ΗΠΑ».

Ο 47χρονος Αυστραλός συνελήφθη επίσης σε σχέση με το αίτημα έκδοσης από μέρους των Αρχών των ΗΠΑ, που τον κατηγορούν ότι βοήθησε την πρώην αναλύτρια της στρατιωτικής υπηρεσίας πληροφοριών Τσέλσι Μάνινγκ να αποκτήσει πρόσβαση σε εκατοντάδες χιλιάδες άκρως απόρρητα αρχεία. Το αίτημα έκδοσης θα εξεταστεί από τη βρετανική δικαιοσύνη στις 2 Μαΐου.

Σε περίπτωση αιτήματος έκδοσης από τις Αρχές της Σουηδίας, η δικηγόρος τόνισε πως θα επιδιώξει «να λάβει εγγυήσεις, τις οποίες έχουμε ήδη ζητήσει, πως [ο Ασάνζ] δεν θα σταλεί στις ΗΠΑ».

Επίσκεψη κοινοβουλευτικών
Πάνω από 70 μέλη του Κοινοβουλίου υπέγραψαν επιστολή προς το υπουργείο Εσωτερικών προτρέποντάς το να δώσει προτεραιότητα στο ενδεχόμενο σουηδικό αίτημα έκδοσης. Ο πρόεδρος του Ισημερινού είπε στην Guardian ότι έλαβε γραπτές εγγυήσεις από το Λονδίνο ότι ο Ασάνζ δεν θα εκδοθεί σε κάποια χώρα όπου διατρέχει κίνδυνο να βασανιστεί, να υποστεί κακομεταχείριση ή να καταδικαστεί στην ποινή του θανάτου.

Ο πατέρας του Ασάνζ, Τζον Σίπτον, ζήτησε χθες Κυριακή από την κυβέρνηση της Αυστραλίας να επαναπατρίσει τον γιο του, λέγοντας ότι τον σόκαρε η κατάσταση στην οποία βρίσκεται όταν είδε τα πλάνα της σύλληψής του. Ο Αυστραλός πρωθυπουργός Σκοτ Μόρισον είπε δύο μέρες νωρίτερα ότι ο Ασάνζ δεν θα έχει «καμία ειδική μεταχείριση» από την Καμπέρα.

  • Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ.
ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Ο δισεκατομμυριούχος Ίλον Μασκ (φωτ.: EPA/Allison Robbert)
ΚΟΣΜΟΣ

Ο Μασκ ανακοίνωσε τη δημιουργία κόμματος με την ονομασία America Party

5/07/2025 - 11:58μμ
(Φωτ.: αρχείο EUROKINISSI)
ΕΛΛΑΔΑ

Πυροσβεστική: 50 αγροτοδασικές πυρκαγιές το τελευταίο εικοσιτετράωρο

5/07/2025 - 9:50μμ
Εκτοπισμένοι Παλαιστίνιοι προσπερνούν κατεστραμμένα κτήρια στη Γάζα (φωτ.: . EPA/Mohammed Saber)
ΚΟΣΜΟΣ

Πρόταση για κατάπαυση του πυρός στη Γάζα: Πιο κοντά σε νέο γύρο συνομιλιών Ισραήλ-Χαμάς

5/07/2025 - 9:18μμ
Ζημιές σε περιοχή του Τέξας από τις πλημμύρες που σημειώθηκαν (φωτ.: EPA/Dustin Safranek)
ΚΟΣΜΟΣ

Πλημμύρες στο Τέξας: Τραγικός ο απολογισμός με τουλάχιστον 27 νεκρούς και πολλά παιδιά αγνοούμενα

5/07/2025 - 8:45μμ
Αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ (φωτ.: EUROKINISSI/Γιάννης Παναγόπουλος)
ΕΛΛΑΔΑ

Ελευσίνα: Συνελήφθη 31χρονος που βίαζε κι εξέδιδε 17χρονη

5/07/2025 - 8:13μμ
Αστυνομικοί και ασθενοφόρο στο σημείο της δολοφονίας στην Αγία Παρασκευή (φωτ.: EUROKINISSI/Σωτήρης Δημητρόπουλος)
ΕΛΛΑΔΑ

Πολωνός καθηγητής το θύμα της δολοφονίας στην Αγία Παρασκευή

5/07/2025 - 7:05μμ
Ελικόπτερο κάνει ρίψεις νερού στη διάρκεια πυρκαγιάς (φωτ. αρχείου: EUROKINISSI/Θανάσης Δημόπουλος)
ΕΛΛΑΔΑ

Μάχη με τις φλόγες από αέρος και εδάφους στην Αλυκή Θηβών – Η φωτιά έφτασε στις αυλές των σπιτιών

5/07/2025 - 5:52μμ
Ελικόπτερο κάνει ρίψεις νερού στη διάρκεια πυρκαγιάς (φωτ. αρχείου: IleiaLive.gr/Γιάννης Σπυρούνης)
ΕΛΛΑΔΑ

Συναγερμός λόγω φωτιάς στις Αλυκές Θηβών – Συνελήφθη 52χρονος για την πυρκαγιά στην Εύβοια

5/07/2025 - 4:41μμ
Από αριστερά, ο Ντόναλντ Τραμπ με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στη Χάγη, κατά τη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ (φωτ.: EPA/Sem Van Der Wal)
ΚΟΣΜΟΣ

Ερντογάν: Θέλουμε τα F-35 πρωτίστως για τη δική μας ασφάλεια, η ανησυχία της Ελλάδας είναι άτοπη

5/07/2025 - 2:57μμ
Οι δειγματοληπτικοί έλεγχοι των δήμων και οι καταγγελίες εξετάζονται κατά προτεραιότητα ανάλογα με την επικινδυνότητα κάθε ακινήτου (φωτ. αρχείου: Νικολίνα Κουρκουρίκη)
ΕΛΛΑΔΑ

Ελέγχει τα ακαθάριστα οικόπεδα η Πυροσβεστική – 3.748 καταγγελίες πολιτών μέσα σε 18 ημέρες

5/07/2025 - 2:22μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ο δισεκατομμυριούχος Ίλον Μασκ (φωτ.: EPA/Allison Robbert)

Ο Μασκ ανακοίνωσε τη δημιουργία κόμματος με την ονομασία America Party

6 ώρες πριν
(Πηγή φωτ.: facebook.com/nea.trapezounta.eleusina)

Σύλλογος Ποντίων Ελευσίνας «Νέα Τραπεζούντα»: Να προσφέρετε ο κάθε ένας από το μετερίζι του στην Ποντιακή Παράδοση

6 ώρες πριν
(Πηγή φωτ.: facebook.com/syllogos.rizochoriou)

Οι Πόντιοι του Ριζοχωρίου αποχαιρετούν τον πρώην πρόεδρο του συλλόγου τους Παύλο Παρασκευά

7 ώρες πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI / Αντώνης Νικολόπουλος)

«Δρόμεια 2025»: Το έκανε ξανά στο τελευταίο του άλμα ο Τεντόγλου

7 ώρες πριν
(Φωτ.: αρχείο EUROKINISSI)

Πυροσβεστική: 50 αγροτοδασικές πυρκαγιές το τελευταίο εικοσιτετράωρο

8 ώρες πριν
Εκτοπισμένοι Παλαιστίνιοι προσπερνούν κατεστραμμένα κτήρια στη Γάζα (φωτ.: . EPA/Mohammed Saber)

Πρόταση για κατάπαυση του πυρός στη Γάζα: Πιο κοντά σε νέο γύρο συνομιλιών Ισραήλ-Χαμάς

8 ώρες πριν

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign