pontosnews.gr
Τετάρτη, 13/08/2025
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Τα «Τετράδια της Ανζέλ Κουρτιάν» στην Κύπρο – Ένας φόρος τιμής στους επιζήσαντες της Γενοκτονίας σε μια σημαδιακή ημερομηνία

15/11/2018 - 8:32πμ
Η Χριστίνα Αλεξανιάν ενσαρκώνει με συγκλονιστικό τρόπο την Ανζέλ Κουρτιάν

Η Χριστίνα Αλεξανιάν ενσαρκώνει με συγκλονιστικό τρόπο την Ανζέλ Κουρτιάν

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Ένας ρόλος που ακολουθεί τη Χριστίνα Αλεξανιάν: Από την πρώτη στιγμή που η ηθοποιός άρχισε να ασχολείται με τα Τετράδια της Ανζέλ Κουρτιάν γνώριζε, όπως λέει στο pontos-news.gr, ότι θα τη συνεπάρει το πάθος για τη μάνα με τις τρεις κόρες που επιβίωσε κατά τη διάρκεια της Γενοκτονίας των Αρμενίων και στάθηκε στα πόδια της σε μια ελεύθερη Ελλάδα. Η πορεία της Αρμένιας στο σανίδι μέσα από το μονόλογο που διασκεύασε, σκηνοθετεί και παίζει η Χριστίνα Αλεξανιάν, ξεκίνησε από τις περσινές «Ιωνικές Γιορτές» στη Νέα Σμύρνη και συνεχίζεται.

Τα «Τετράδια της Ανζέλ Κουρτιάν» τώρα βρίσκονται στην Κύπρο. Σήμερα στις 20:30 ο μονόλογος θα παρουσιαστεί στο Κινηματοθέατρο Παλλάς στην Παλαιά Λευκωσία.

Η Ανζέλ Κουρτιάν που ξεριζώθηκε από την Προύσα, έζησε την Καταστροφή της Σμύρνης και κατέληξε στην Κοκκινιά κάθισε και έγραψε στα τετράδια των παιδιών της τη δική της οδύσσεια. Το συγκινητικό και ταυτόχρονα ρεαλιστικό οδοιπορικό, μια μαρτυρία για τη Γενοκτονία των χριστιανικών πληθυσμών τα τελευταία χρόνια της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, έγινε βιβλίο χάρη στον εγγονό της. Αυτό το βιβλίο βρέθηκε στα χέρια της Χριστίνας Αλεξανιάν η οποία αποφάσισε να το μεταφέρει στο θέατρο.

«Αυτή η παράσταση δεν με έχει ωριμάσει μόνο υποκριτικά, αλλά και ουσιαστικά, σαν άνθρωπο. Μέσα από τις περιγραφές της ηρωίδας μού ζωντανεύει το δράμα ενός ολόκληρου λαού. Για έξι μήνες, όσο κράτησε η προετοιμασία του έργου, κοιμόμουν και ξυπνούσα μαζί της. Η έρευνα που προηγήθηκε της παράστασης με έφερε ακόμη πιο κοντά στις ρίζες μου. Φορώντας το κοστούμι της Κουρτιάν νιώθω την καρδιά μου να χτυπάει στους ρυθμούς της Καταστροφής της Σμύρνης. Η ανταπόκριση του κοινού δεν μου επιτρέπει ακόμα να αφήσω πίσω μου την ηρωίδα μου», λέει η ηθοποιός η οποία έχει καταγωγή από την Αρμενία από την πλευρά του πατέρα της και από τη Σινασό της Καππαδοκίας από την πλευρά της μητέρας της.

Οι παραστάσεις στην Κύπρο (προηγήθηκε η προχθεσινή για τα μέλη της Βουλής των Αντιπροσώπων) δίνονται μετά από πρόσκληση του Βαρτκές Μαχτεσιάν, του αντιπροσώπου της Θρησκευτικής Ομάδας Αρμενίων. Μάλιστα η σημερινή συμπίπτει με την επέτειο της παράνομης ανακήρυξης του ψευδοκράτους. «Επέλεξα τη 15η Νοεμβρίου για συμβολικούς λόγους, μιας και η αφήγηση του έργου δεν απέχει πολύ από τις δραματικές εξελίξεις που βίωσε ο κυπριακός λαός», σημειώνει.

Τον Απρίλιο του 2019, ανήμερα της επετείου Γενοκτονίας των Αρμενίων, τα Τετράδια της Ανζέλ Κουρτιάν θα παρουσιαστούν στο Παρίσι, εκεί όπου ζει η μεγαλύτερη κοινότητα Αρμενίων της Ευρώπης. «Δεν κρύβω τη θλίψη μου για την απώλεια του Σαρλ Αζναβούρ που υπήρξε ο μεγαλύτερος πρεσβευτής του αρμενικού ζητήματος ανά τον κόσμο. Η παράσταση στο Παρίσι θα είναι αφιερωμένη στη μνήμη του», αναφέρει η Χριστίνα Αλεξανιάν. Μετά τη γαλλική πρωτεύουσα ο μονόλογος είναι πολύ πιθανό να παρουσιαστεί στις Βρυξέλλες, στο Λονδίνο και στην Αρμενία.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Δίσκος του Στέλιου Καζαντζίδη από τη συλλογή του Τάσου Μυλωνά (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ)
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Πιερία: Παρουσιάζεται το βιβλίο «Στέλιος Καζαντζίδης: Δεν με σβήνει κανένας» στην ιστορική Πύδνα (Κίτρος)

12/08/2025 - 2:00μμ
Ο αρχαίος τεχνίτης, με εξαιρετική δεξιοτεχνία, κατόρθωσε να σκαλίσει πάνω σε μία πολύ μικρή επιφάνεια (διαστάσεων μόλις 1,65 x 2,07 εκ.) ρεαλιστικές λεπτομέρειες των πτυχώσεων του ενδύματος και των κοσμημάτων της μορφής (φωτ.: Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης)
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης: Έκθεμα του μήνα ένα χρυσό δαχτυλίδι με σκηνή θηλασμού

11/08/2025 - 12:44μμ
Η Σοφία Σεϊρλή στη διάρκεια παλιότερης τηλεοπτικής συνέντευξης (φωτ.: glomex)
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Πνίγηκε ενώ κολυμπούσε η ηθοποιός Σοφία Σεϊρλή

11/08/2025 - 12:26πμ
(Φωτ.: ΟΠΑΠ)
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Η καρδιά της μουσικής χτύπησε δυνατά στο Release Athens Festival – Το opaponline.gr μετέτρεψε το φεστιβάλ σε μια μοναδική εμπειρία

31/07/2025 - 6:18μμ
Οι «Ομπρέλες» που βρίσκονται έξω από το  MOMus Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ)
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Θεσσαλονίκη: Οι «Ομπρέλες» του Ζογγολόπουλου θα αρχίσουν ξανά να… χορεύουν

31/07/2025 - 12:24μμ
(Φωτ.: EUROKINISSI / Μιχάλης Παπανικολάου)
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Τα μυστικά της Ρωσικής Εκκλησίας, στο κέντρο της Αθήνας: Φωτογραφική ξενάγηση στις κατακόμβες

30/07/2025 - 10:41μμ
Θραύσμα μαρμάρινης σίμης από αρχαϊκό ναό της Ακρόπολης των Αθηνών (φωτ.: ΥΠΠΟ)
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Στην Αθήνα επέστρεψε θραύσμα από την Ακρόπολη – Το είχε οικογένεια στη Χιλή

25/07/2025 - 1:19μμ
(Φωτ.: facebook/Acropolis Museum - Μουσείο Ακρόπολης)
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Αυγουστιάτικη πανσέληνος με φόντο τον Παρθενώνα στο Μουσείο της Ακρόπολης

23/07/2025 - 11:56μμ
Άποψη του Βουλευτηρίου στον αρχαιολογικό χώρο της Δωδώνης (φωτ.: ΥΠΠΟ)
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Το Βουλευτήριο στο Ιερό της Δωδώνης επιστρέφει στη… ζωή

22/07/2025 - 1:43μμ
Η μονοκατοικία επί της οδού Στρωμνίτσης 17 στο Κιλκίς, το πατρικό του Χρήστου Ζιώγα (φωτ.: Δήμος Κιλκίς)
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Κιλκίς: Μουσείο Προσφυγικού Ελληνισμού χάρη σε έναν μεγάλο ευεργέτη

20/07/2025 - 1:26μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πυρκαγιά στη Δυτική Αχαΐα. Τρίτη 12 Αυγούστου 2025 (φωτ.: EUROKINISSI)

Η Ελλάδα σε πύρινο κλοιό, στάχτες και απελπισία – Εκκενώσεις, απεγκλωβισμοί, χαμένες περιουσίες

6 ώρες πριν
Η εξωτερική όψη του ιερού ναού Αγίου Γεωργίου στο Μελισσοχώρι (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Θεμέλιο της συλλογικής μνήμης ο ναός Αγίου Γεωργίου στο Μελισσοχώρι – Η επιβλητική εικόνα του Ακάθιστου Ύμνου

6 ώρες πριν
Υπουργείο Εξωτερικών (φωτ. αρχείου: Τατιάνα Μπόλαρη/Eurokinissi)

Ανάρτηση υπέρ της Παλαιστίνης έφερε ρήγμα μεταξύ ΥΠΕΞ και πρεσβείας στο Λουξεμβούργο

7 ώρες πριν
Αγιογραφίες σε χριστιανική εκκλησία της Καππαδοκίας, φωτογραφημένες το 1935 από δύο Αμερικανούς φωτογράφους, τους John D. Whiting και G. Eric Matson, οι οποίοι είχαν βρεθεί στην περιοχή σε μια αποστολή του «National Geographic» (φωτ.: Βιβλιοθήκη του Κογκρέσου)

Μαρτυρία Σοφίας Μεταλλείδου ή Μαdενλόγλου: Στην Ελλάδα κάναμε εγγόνια και η δυστυχία από πάνω μας δεν έφυγε

7 ώρες πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI / Αντώνης Νικολόπουλος)

Νέο παγκόσμιο ρεκόρ ο Ντουπλάντις, με 6,29μ. – Πάνω από τα 6 μέτρα ο Καραλής

8 ώρες πριν
(Φωτ.: screenshot / ANT1)

Έφυγε από τη ζωή ο φίλος της ΑΕΚ που είχε φάει πρόστιμο όταν πήγε να δει το γήπεδο στην καραντίνα

8 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign