pontosnews.gr
Τετάρτη, 17/09/2025
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Το 2019 ο «Πόντος» κατακτά τη μεγάλη οθόνη – 100 χρόνια μετά τη Γενοκτονία των Ποντίων

14/11/2018 - 3:57μμ
Το 2019 ο «Πόντος» κατακτά τη μεγάλη οθόνη – 100 χρόνια μετά τη Γενοκτονία των Ποντίων
Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Ταινία εποχής που διαδραματίζεται την περίοδο της Γενοκτονίας των Ποντίων και αναμένεται να κάνει πρεμιέρα τον Δεκέμβριο του 2019, ετοιμάζει ο ποντιακής καταγωγής σκηνοθέτης Παντελής Καλατζής, μόλις τρία χρόνια μετά τις Μαριονέτες του. Βασισμένη σε ιστορικά ντοκουμέντα και μαρτυρίες όσων επέζησαν η ταινία Πόντος θα αποτελεί την ακριβότερη παραγωγή στην ιστορία του ελληνικού κινηματογράφου!

«Είναι χρέος όλων μας να μην ξεχάσουμε. Κάπως έτσι προέκυψε η ιδέα για την ταινία και αυτός είναι ο βασικός λόγος για να την γυρίσουμε» δήλωσε σήμερα στο pontos-news.gr και ενώ ήδη βρίσκεται στη διαδικασία επιλογής των τοποθεσιών που θα γίνουν τα γυρίσματα της ταινίας Πόντος.

Όπως μας είπε τα γυρίσματα θα ξεκινήσουν τον Ιανουάριο και θα γίνουν σε περιοχές της Μακεδονίας αλλά και σε στούντιο του εξωτερικού. Θα πρωταγωνιστήσουν σημαντικοί Έλληνες ηθοποιοί ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι τεράστιος θα είναι ο αριθμός των κομπάρσων που θα πάρουν μέρος.

Το σενάριο της ταινίας, που υπογράφει ο Παναγιώτης Ιωσηφέλης, μας οδηγεί μέσα από τα μάτια της Άννας και του Μίλτου να παρακολουθήσουμε τη φρίκη που έζησε ο ελληνισμός στην περιοχή του Εύξεινου Πόντου, μέχρι την εξόντωση εκατοντάδων χιλιάδων ανθρώπων. Ο Πόντος, καταγράφει με πιστότητα και σεβασμό στην ιστορική μνήμη, μακριά από πολιτικές σκοπιμότητες, την καθημερινότητα αλλά και τις πολεμικές συγκρούσεις των ανθρώπων της περιόδου και ταυτόχρονα πλέκει το μύθο του μεγάλου έρωτα μεταξύ των δύο πρωταγωνιστών, ενός έρωτα που για να δικαιωθεί, πρέπει να επιβιώσει μέσα στις εξαιρετικά δυσμενείς ιστορικές συνθήκες.

Επιστημονικός σύμβουλος στην ταινία είναι ο καθηγητής Κωνσταντίνος Φωτιάδης, τη διεύθυνση φωτογραφίας έχει ο Βαγγέλης Κατριτζιδάκης, βοηθός σκηνοθέτη είναι ο Μίλτος Ντζούνης, στην οργάνωση παραγωγής βρίσκεται ο Γιάννης Καραντάνης, τη διεύθυνση παραγωγής έχει ο Γιώργος Ψαραδέλης, production designer είναι ο Δημήτρης Ζιάκας, ενδυματολόγος είναι η Κατερίνα Ζουράρη, την παραγωγή έχει η CSP SHOWTIME PRODUCTIONS ενώ τη διανομή θα κάνει η VILLAGE.

Σύνοψη
Μετά από την αιφνιδιαστική επίθεση στο χωριό της Άννας και την εξόντωση των κατοίκων, η Άννα καταφέρνει να αποδράσει και καταλήγει τραυματισμένη σε κοντινό δάσος. Εκεί διασώζεται από τον Μίλτο, ο οποίος στη συνέχεια οδηγεί την τραυματισμένη γυναίκα στον ορεινό καταυλισμό που ζει. Στην ηρεμία του καταυλισμού αυτού κι ενώ η Άννα αναρρώνει από τα σωματικά και ψυχικά της τραύματα, μια ερωτική σχέση αρχίζει να αναπτύσσεται ανάμεσα σε αυτή και τον Μίλτο. Σύντομα θα βρεθούν και πάλι αντιμέτωποι με την ιστορία καθώς η συστηματοποίηση της εξόντωσης των Ελλήνων του Πόντου, όπως επιβάλλεται από την πολιτική εξουσία των Τούρκων, θα φέρει τις παραστρατιωτικές ομάδες των Τσετών απέναντί τους. Οι προετοιμασμένοι κάτοικοι αυτή τη φορά θα αντιδράσουν και θα διώξουν τους εισβολείς αλλά ο καταυλισμός θα διαλυθεί. Οι πορείες των δύο νέων θα χωρίσουν –ο Μίλτος μαζί με τους υπόλοιπους άνδρες του χωριού θα ενσωματωθεί στις αντάρτικες ομάδες, η Άννα μαζί με τη μητέρα του Μίλτου, τη Μαρία, θα κατέβουν για ασφάλεια σε ένα αστικό κέντρο της εποχής, την Τραπεζούντα. Ο καθένας μόνος και την ίδια στιγμή ταυτόχρονα, η Άννα κι ο Μίλτος θα βιώσουν τους μηχανισμούς εξόντωσης που χρησιμοποιήθηκαν εναντίον των κατοίκων του Πόντου – τάγματα εργασίας, λευκές πορείες θανάτου, διώξεις, απαγχονισμούς. Κι ενώ η επιβίωση τους θα γίνεται κάθε μέρα και πιο δύσκολη και ο θάνατος θα τους κυκλώνει από παντού, η επιθυμία να βρεθούν και πάλι μαζί θα είναι αυτό που θα κρατήσει την ελπίδα τους ζωντανή.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Χρήστος Καλιοντζίδης: Την υπογραφή του φέρει το Διεθνές Μουσικό Φεστιβάλ Αιγών «Η λύρα στους δρόμους του Μ. Αλέξανδρου»

15/09/2025 - 4:45μμ
(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI / Κώστας Μαντζιάρης)
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Μαρινέλλα: «Δεν έχει καμία επαφή με το περιβάλλον» λέει ο συγγραφέας Γιάννης Ξανθούλης

11/09/2025 - 11:55μμ
Ειδικοί ανασκάπτουν απολιθώματα που ανακαλύφθηκαν κοντά στο φράγμα Γιαμούλα, στην Καισάρεια, 27 Ιουνίου 2025 (φωτ.: Anadolu)
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Στην Καισάρεια βρέθηκαν κρανία ελεφάντων ηλικίας 7,7 εκατ. ετών

11/09/2025 - 7:09μμ
Ιερός ναός Αγίου Χαραλάμπους Πολυγώνου (Φωτ. αρχείου: facebook.com/agcharalampospolygono)
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

«Κοντόγλεια 2025»: Ο ναός του Αγίου Χαραλάμπους Πολυγώνου γιορτάζει την αγιογράφησή του από τον Φώτη Κόντογλου

8/09/2025 - 10:10πμ
Ο Μίκης Θεοδωράκης το 1978, στο Άμστερνταμ
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Νέα Σμύρνη: Καθιερώνεται ετήσιο Φεστιβάλ «Μίκης Θεοδωράκης» – Πρεμιέρα την Κυριακή 7 Σεπτεμβρίου

5/09/2025 - 1:47μμ
(Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Αχιλλέας Χήρας)
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Θεσσαλονίκη: Αποκαταστάθηκαν και παραδόθηκαν από το ΥΠΠΟ τέσσερις οθωμανικές κρήνες στην Άνω Πόλη

5/09/2025 - 9:10πμ
Ο θερινός κινηματογράφος «Ζέφυρος» λειτούργησε αρχικά στην πλατεία Αριστοτέλους, από το 1945 έως το 1961 και πλησίον των υπαίθριων γηπέδων της ΧΑΝΘ από το 1964 έως το 1983 (φωτ.: thessalonikicinemas.gr)
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

ΑΠΘ: Πέντε δεκαετίες με τις μεγάλες οθόνες της Θεσσαλονίκης σε μια ιστοσελίδα

1/09/2025 - 1:20μμ
(Πηγή: facebook.com/ Ρίκα Διαλυνά)
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Ρίκα Διαλυνά: Η απομόνωση στην Κρήτη, η ήρεμη ζωή στα 91 της χρόνια και η χαρά για το δισέγγονο

31/08/2025 - 4:41μμ
«Ο Στέλιος δεν έλεγε ότι είναι Έλληνας, έλεγε ότι είναι Πόντιος. Θεωρούσε ότι το να είσαι Πόντιος ήταν σπουδαιότερο από το να είσαι Έλληνας», είπε ο δημοσιογράφος Γιώργος Λιάνης (πηγή: «Στέλιος Καζαντζίδης: Δεν με σβήνει κανένας»/ Εκδόσεις «Ινφογνώμων»)
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

«Στέλιος Καζαντζίδης: Δεν με σβήνει κανένας»: Ο Πόντιος καλλιτέχνης που κατάφερε όσα κανείς, χωρίς να έχει ανάγκη κανέναν – Η ιστορία ενός θρύλου

27/08/2025 - 9:17μμ
Αίθουσες συμποσίου της παλαίστρας στο βασιλικό γυμνάσιο της αρχαίας Μίεζας (φωτ.: ΥΠΠΟ)
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Το βασιλικό γυμνάσιο της αρχαίας Μίεζας, ένα μνημειακό συγκρότημα για την ελίτ της Μακεδονίας

27/08/2025 - 5:42μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Φωτ.: EUROKINISSI / Γιώργος Ματθαίος)

Champions League: Άσφαιρος με την Πάφο ο Ολυμπιακός

15 λεπτά πριν
(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI / Τατιάνα Μπόλαρη)

ΟΠΕΚΕΠΕ: Παράταση προθεσμίας για τη μεταβίβαση δικαιωμάτων

40 λεπτά πριν
Τμήμα της αφίσας της εκδήλωσης

Το «Θέατρο Πόντου» αποχαιρετά το καλοκαίρι με μουσικές και χορούς της πατρίδας

1 ώρα πριν
(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI / Γιάννης Παναγόπουλος)

ΓΣΕΕ: 24ωρη πανελλαδική απεργία την 1η Οκτωβρίου

2 ώρες πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI / Πάνος Πραγιάννης)

Κύπελλο Ελλάδας: Ο Λεβαδειακός την έκπληξη της πρεμιέρας – Νίκες για ΑΕΚ, Παναθηναϊκό, Άρη

2 ώρες πριν
Εικόνα από τη συνάντηση των αντιπροσωπειών Ελλάδας-Λιβύης στο υπουργείο Εξωτερικών, παρουσία του ΥΠΕΞ Γιώργου Γεραπετρίτη και του ασκούντα χρέη υπουργού Εξωτερικών της Κυβέρνησης Εθνικής Ενότητας της Λιβύης Taher Salem Al Baour (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ/ Ορέστης Παναγιώτου)

Διαβουλεύσεις Ελλάδας-Λιβύης για την ΑOZ – Συναντήθηκαν οι τεχνικές επιτροπές

2 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign