pontosnews.gr
Σάββατο, 5/07/2025
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

36ος Μαραθώνιος Αθήνας ο Αυθεντικός: Η μεγάλη γιορτή της πόλης με 55.000 δρομείς (φωτο)

11/11/2018 - 5:14μμ
Εκκίνηση Αυθεντικού Μαραθωνίου της Αθήνας (Φωτ. αρχείου)

Εκκίνηση Αυθεντικού Μαραθωνίου της Αθήνας (Φωτ. αρχείου)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Χιλιάδες άνθρωποι είχαν την ευκαιρία να πάρουν θέση εκκίνησης στον 36ο Μαραθώνιο Αθήνας, τον Αυθεντικό, και να ζήσουν μια μοναδική εμπειρία. Περισσότεροι από 30.000 θεατές χειροκρότησαν τους αθλητές και τις αθλήτριες που τερμάτισαν στο Παναθηναϊκό Στάδιο, σε όλες τις διαδρομές του 36ου Μαραθωνίου Αθήνας, που διεξήχθη με επιτυχία και πολύ καλές επιδόσεις (σε κάτι που βοήθησαν άλλωστε και οι καλές καιρικές συνθήκες). Συνολικά συμμετείχαν 55.000 δρομείς από 105 χώρες, στοιχείο που αποτελεί νέο ρεκόρ συμμετοχής.

Από αυτούς, οι 18.500 έτρεξαν στην κλασική μαραθώνια διαδρομή και περισσότεροι από τους μισούς είχαν έρθει από το εξωτερικό.

Ο σπουδαίος αγώνας συνοδεύτηκε φέτος από καλές επιδόσεις τόσο από τους ξένους όσο και από τους Ελληνες πρωταθλητές. Ο Μπριμίν Μισόι (Κένυα) ήταν νικητής στον αγώνα με 2:10:56, επίδοση που ήταν πολύ κοντά στο ρεκόρ διαδρομής (2:10:37). Ο Τέσφα Τορουνέχ (Αιθιοπία) ήταν δεύτερος (2:12:52) και ο Αζμεράβ Τσερεμε (Αιθιοπία) κατετάγη τρίτος (2:13:20). Στις γυναίκες, η Σελμίθ Νιαουίρα Μουριούκι (Κένυα) έκοψε πρώτη το νήμα με 2:36:46 στη μαραθώνια διαδρομή.

Σπουδαίες εμφανίσεις πραγματοποίησαν και οι Ελληνες πρωταθλητές, που για μία ακόμη φορά επιβεβαίωσαν πως οι μεγάλες αποστάσεις βρίσκονται σε ανοδική πορεία. Ο Κώστας Γκελαούζος (ΠΑΟ), όπως και πέρυσι έτσι και φέτος τερμάτισε πρώτος, μόνο που τη φετινή σεζόν συνδύασε τη νίκη με νέο ατομικό ρεκόρ. Ο Έλληνας πρωταθλητής τερμάτισε σε 2:21:54 και άφησε στην ιστορία το 2:21:55 που είχε το 2016 στο Ντίσελνοτρφ. Ο Χριστόφορος Μερούσης κατάφερε και φέτος να είναι πρωταγωνιστής και με 2:23:43 να καταλάβει τη δεύτερη θέση. Ατομικό ρεκόρ πέτυχε και ο τρίτος Έλληνας της κατάταξης, ο Παναγιώτης Καραΐσκος, ο οποίος τερμάτισε σε 2:23:53.


Ο Κενυάτης μαραθωνοδρόμος Μπρίμιν Κιπκορίρ Μισόι περνάει πρώτος από το άγαλμα του Δρομέα
(φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Γεωργία Παναγοπούλου)

Εξαιρετικό ήταν το ντεμπούτο της Ελευθερίας Πετρουλάκη στον μαραθώνιο. Η αθλήτρια του ΑΟ Μυκόνου τερμάτισε σε 2:46:09, επίδοση που της έδωσε τη νίκη στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα και την τρίτη θέση στη γενική κατάταξη. Στη δεύτερη θέση τερμάτισε η Στεφανία Λεοντιάδου (ΑΟ Δρομέας Αμαρουσίου) με 2:48:54 και στην τρίτη η Φωτεινή Δαγκλή-Παγκότο (ΑΟ Κάλλιστος) με 2:50:09 και νέο ατομικό ρεκόρ. Τη νίκη στην γυναίκες κατέκτησε η Νιαβούρα Μουριούκι (Κένυα) με 2:36:46 και τη δεύτερη θέση η Τσερόνο Κόεχ (Κένυα) με 2:38:54.

Ο Γιώργος Τάσσης έκανε την πρώτη του νίκη στα 10χλμ. στον Αυθεντικό Μαραθώνιο και το πέτυχε σε 30:29, επίδοση που αποτελεί ρεκόρ διοργάνωσης. Στον αγώνα των 5 χλμ, ο Ανδρέας Δημητράκης μπήκε στο Παναθηναϊκό Στάδιο με 14:47 και έκοψε την κορδέλα σημειώνοντας την πρώτη του νίκη. Μάχη έγινε στις γυναίκες με την Ανθή Κυριακοπούλου να επικρατεί πάνω στη γραμμή του τερματισμού με 17:28, που είναι μία από τις καλύτερες επιδόσεις που έχουν σημειωθεί στην απόσταση. Η Δάφνη-Ευτυχία Λαβασά ακολούθησε με 17:30 και η τριάδα έκλεισε με την Ζωή Ανδρικοπούλου που σημείωσε 17:32.


(Φωτ.: Athens Classic Marathon / Facebook)

Το συγκινητικό μήνυμα των πυρόπληκτων
Ο φετινός Μαραθώνιος ήταν αφιερωμένος στα 99 θύματα της φονικής πυρκαγιάς του περασμένου Ιουλίου στο Μάτι, όπως τόνισε ο δήμαρχος Μαραθώνα Ηλίας Ψινάκης πριν από την εκκίνηση της κλασικής διαδρομής, ενώ ζήτησε να κρατηθεί ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των ανθρώπων που χάθηκαν. Στο πνεύμα αυτό, οι πυρόπληκτοι από το Μάτι έστειλαν το δικό τους συγκλονιστικό μήνυμα. «Δίνουμε τον δικό μας μαραθώνιο και θα νικήσουμε» έγραφε το πανό που ανήρτησαν κάτοικοι της περιοχής, οι οποίοι συγκεντρώθηκαν το πρωί της Κυριακής κατά μήκος της κλασικής διαδρομής. Μάλιστα, σε ένα από τα σημεία της ιστορικής διαδρομής, είχαν συγκεντρωθεί κάποια άτομα που φορούσαν μαύρα ρούχα, καπέλα και μάσκες, και κρατούσαν στα χέρια τους ένα κλαδί ελιάς.


Πυρόπληκτοι έδωσαν το δικό τους μήνυμα κατά την Μαραθώνια διαδρομή (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Παντελής Σαΐτας)

Στο Καλλιμάρμαρο βρέθηκαν σήμερα πλήθος Αθηναίων και όχι μόνο που έζησαν από κοντά το μεγάλο αθλητικό γεγονός της χρονιάς. Στις κερκίδες ήταν και πολλοί επίσημοι, όπως ο υφυπουργός Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης, ο γενικός γραμματέας Αθλητισμού Ιούλιος Συναδινός, αρκετοί βουλευτές, εκπρόσωποι της Περιφέρειας, του Δήμου Αθηναίων, κ.ά.

Ο ηλιόλουστος αττικός ουρανός έδωσε την ευκαιρία για έναν από τους καλύτερους αγώνες των τελευταίων ετών, ενώ οι θεατές δημιούργησαν μια καταπληκτική ατμόσφαιρα στις εξέδρες του Καλλιμάρμαρου, αλλά και κατά μήκος της αυθεντικής διαδρομής του Μαραθωνίου, καθώς και εντός της πόλης, όπου διεξήχθησαν τα 5 χλμ και 10 χλμ, τα 3 χλμ του Run Greece και οι αγώνες παιδιών. Στο στάδιο, λίγο πριν από την άφιξη του πρώτου νικητή, ακούστηκε σε πρώτη εκτέλεση ο ύμνος του Μαραθωνίου, που συνέθεσε ο Γιώργος Θεοφάνους με τον τίτλο «Νενικήκαμεν».

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Δημήτρης Παπαδόπουλος στο PS Blog: «Μεγάλωσα σε δύσκολες συνθήκες, αλλά ως Πόντιος, έμαθα να επιβιώνω»

4/07/2025 - 5:24μμ
(Φωτ.: ΟΠΑΠ)
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

McLaren Racing Live: Η Trafalgar Square γέμισε με το papaya color της McLaren

4/07/2025 - 4:28μμ
(Φωτ.: ΟΠΑΠ)
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Η Εθνική Ομάδα Νέων Ανδρών στο ΟΠΑΠ Game Time: «Όνειρό μας να σηκώσουμε το Κύπελλο»

4/07/2025 - 3:33μμ
(Φωτ.: EUROKINISSI - MEGA PRESS / Παύλος Μακρίδης)
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Η κλήρωση των ομίλων του Eurocup – Έμαθαν αντιπάλους Άρης και Πανιώνιος

4/07/2025 - 3:00μμ
(Φωτ.: ΚΟΕ)
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα πόλο κορασίδων: «Ασημένια» η Εθνική

3/07/2025 - 10:01μμ
(Φωτ.: ΚΟΕ)
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κολύμβησης εφήβων/νεανίδων: Χάλκινο μετάλλιο ο Ρούτουλας στη Σλοβακία

3/07/2025 - 9:05μμ
(Φωτ.: EPA / Neil Hall)
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Wimbledon: Η Σάκκαρη… παραδόθηκε στην Ριμπάκινα

3/07/2025 - 7:13μμ
Ο Ντιόγκο Ζότα σε αγώνα της Λίβερπουλ με την Παρί Σεν Ζερμέν τον περασμένο Μάρτιο (φωτ.: EPA/Adam Vaughan)
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Σοκ στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο: Νεκροί σε τροχαίο ο Ντιόγκο Ζότα της Λίβερπουλ και ο αδερφός του

3/07/2025 - 12:22μμ
Στο βάθρο της κατηγορίας U20 -72kg της πάλης ανέβηκαν ο Γεωργιανός Αλεξάντερ Ρουσιτασβίλι (χρυσό), ο Αρμένιος Γκασπάρ Τερτεριάν (ασημένιο), ο Ουκρανός Ανατόλι Πασνάκ (χάλκινο) και ο Αρίωνας Κολιτσόπουλος (χάλκινο) (φωτ.: elop.gr)
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Αρίωνας Κολιτσόπουλος: Επιστρέφει με χάλκινο μετάλλιο από το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Πάλης U20

2/07/2025 - 10:55μμ
(Φωτ.: Instagram / rh_0729)
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Σε νέα εποχή ο Άρης – Εγκρίθηκε ομόφωνα η μεταβίβαση των μετοχών της ΚΑΕ στον Ρίτσαρντ Σιάο

2/07/2025 - 9:00μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Τουρίστες απολαμβάνουν το μπάνιο τους στην Αμοργό (φωτ.: EUROKINISSI/Βασίλης Ρεμπάπης)

Στους 39 βαθμούς θα σκαρφαλώσει το θερμόμετρο στον Βορρά

12 λεπτά πριν
Ναρκωτικά κρυμμένα σε κινητήρα αυτοκινήτου (φωτ.: ΕΛΑΣ)

Θεσσαλονίκη: Έκανε κρυψώνα για ναρκωτικά τον… κινητήρα του αυτοκινήτου του

8 ώρες πριν
Παλαιστίνιοι σπεύδουν με κάθε μέσο να παραλάβουν ανθρωπιστική βοήθεια διαμέσου του διαδρόμου Νετζαρίμ στην κεντρική Γάζα (φωτ.: . EPA/Haitham Imad)

Λωρίδα της Γάζας: Η Χαμάς αποδέχθηκε την πρόταση εκεχειρίας με το Ισραήλ

9 ώρες πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI/Κώστας Τζούμας)

Άρειος Πάγος: Νέος εισαγγελέας ο Κ. Τζαβέλλας, νέα πρόεδρος η Αν. Παπαδοπούλου

9 ώρες πριν
Εργασίες για την τομή στην Καρυά υπό την επίβλεψη Γερμανού επόπτη (πηγή: ΥΠΠΟ)

Καρυά: Τα άγνωστα «αμελέ ταμπουρού» της Φθιώτιδας – Οι Γερμανοί το έκαναν όπως οι Τούρκοι

10 ώρες πριν
Πυροσβέστης επιχειρεί σε παλιότερη φωτιά στην Εύβοια (φωτ. αρχείου: EUROKINISSI/Θοδωρής Νικολάου)

Φωτιά στην Εύβοια: Σε απόσταση αναπνοής από τα σπίτια οι φλόγες κοντά στην Κάρυστο

10 ώρες πριν

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign