Έφυγε σήμερα (9/11) από τη ζωή ο δημοσιογράφος και κορυφαίο μέλος του Πανελληνίου Συνδέσμου Αθλητικού Τύπου (ΠΣΑΤ) Ανδρέας Μπόμης σε ηλικία 80 ετών (γεννήθηκε στις 3 Ιουλίου του 1938 στην Καστέλα του Πειραιά). Ο ΠΣΑΤ εκφράζει τη μεγάλη θλίψη του για την απώλεια του μεγάλου δημοσιογράφου και παραθέτει στοιχεία της λαμπρής επαγγελματικής του πορείας:
Ο Ανδρέας Μπόμης ξεκίνησε τη δημοσιογραφική του καριέρα σε ηλικία 20 ετών, από το περιοδικό Αυτοδιοίκηση, εκδότης του οποίου ήταν ο πατέρας του, Παναγιώτης, για να συνεχίσει στην εφημερίδα Ακρόπολις το 1959 και το περιοδικό Πρώτο. Το 1960 προσελήφθη στην Απογευματινή, ως βοηθός του Χάρη Λυμπερόπουλου, ο οποίος ήταν διευθυντής του αθλητικού τμήματος. Στη συνέχεια διετέλεσε αρχισυντάκτης του αθλητικού και αργότερα όλης της εφημερίδας, στην οποία και παρέμεινε μέχρι το 1983 όταν και μεταπήδησε στον Ελεύθερο Τύπο ως διευθυντής έκδοσης για έξι μήνες και το 1984 συνέχισε στο Έθνος. Υπήρξε αρχισυντάκτης, διευθυντής σύνταξης και γενικός διευθυντής του περιοδικού Εικόνες, από τις οποίες αποχώρησε 18 μήνες πριν από τη διακοπή της έκδοσης τους.
Δούλεψε με πάθος την εποχή εκείνη, όπως πάντα βέβαια, αλλά η ιδέα του «Εθνοσπόρ», ο σχεδιασμός και η έκδοση υπό την διεύθυνση του σηματοδότησαν και μια άκρως δημιουργική περίοδο. Ολοκλήρωσε τη δημοσιογραφική του διαδρομή στον ΔΟΛ, ως επικεφαλής του τμήματος ειδικών εκδόσεων, έχοντας συμπληρώσει επίσης 300 τηλεοπτικές παρουσίες.
Ο Ανδρέας Μπόμης είχε σημαντικό συγγραφικό έργο. Κυκλοφόρησε 11 αθλητικά βιβλία, μεταξύ των οποίων: Ετήσια Αλμανάκ ελληνικού και ξένου ποδοσφαίρου (1980-1983), Επίτομη έκδοση για το Παγκόσμιο Κύπελλο (1990), Τρίτομο Αλμανάκ του ποδοσφαίρου (1991), Γκολ 2000, ένας αιώνας ποδόσφαιρο (1999), Αυτή είναι η ιστορία της Εθνικής Ελλάδας και πώς φθάσαμε στην Αφρική (2009). Στην τηλεόραση είχε τις εκπομπές «Αθλόραμα», όπου παρουσίασε το πρώτο αθλητικό τηλεοπτικό παιχνίδι «1-Χ-2», ενώ για πολλά χρόνια ήταν ο σχολιαστής στον «Κόσμο των Σπορ». Πρέπει να τονιστεί επίσης ότι δεν έφερε τον τίτλο του δασκάλου μόνο τιμητικά. Δίδαξε τις νέες γενιές δημοσιογράφων και έξω από τις αίθουσες σύνταξης, σε σχολές δημοσιογραφίας, με τελευταία εκείνη του ΑΝΤ1.
Το 2017 τιμήθηκε στα 33α Δημοσιογραφικά Βραβεία του Ιδρύματος Μπότση για το ήθος του στην ελληνική δημοσιογραφία, ως ένας εκ των κορυφαίων αθλητικών συντακτών.
Το 2018, το Μορφωτικό Ίδρυμα της ΕΣΗΕΑ τίμησε τον Ανδρέα Μπόμη, μαζί με άλλους 15 βετεράνους του αθλητικού ρεπορτάζ. Ο ΠΣΑΤ εκφράζει τα ειλικρινή συλλυπητήρια του στη σύζυγό του Μίνα, τον γιο του Παναγιώτη, εκλεκτό μέλος του ΠΣΑΤ, τη νύφη του Πένυ – επίσης μέλος του ΠΣΑΥ – και τον εγγονό του Ανδρέα. Η επιμνημόσυνος δέηση θα γίνει την Δευτέρα στις 15:00 στη Ζωοδόχο Πηγή Μελισσίων και η κηδεία στη συνέχεια στο νεκροταφείο των Μελισσίων.
















