pontosnews.gr
Κυριακή, 10/08/2025
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Ερντογάν: Από ανώτατο επίπεδο αλλά όχι από τον βασιλιά η εντολή για τη δολοφονία Κασόγκι

2/11/2018 - 11:42μμ
Ερντογάν: Πράκτορας ο δημοσιογράφος της «Die Welt»
Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Η εντολή για τη δολοφονία του δημοσιογράφου Τζαμάλ Κασόγκι προήλθε «από το ανώτατο επίπεδο της σαουδαραβικής κυβέρνησης», υποστηρίζει ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σε άρθρο του που δημοσιεύεται σήμερα στην εφημερίδα Washington Post, σπεύδοντας όμως να απαλλάξει τον βασιλιά Σαλμάν από οποιαδήποτε ευθύνη.

«Θα ήθελα να υπογραμμίσω ότι η Τουρκία και η Σαουδική Αραβία διατηρούν φιλικές σχέσεις», γράφει ο Ερντογάν. «Δεν πιστεύω σε καμία περίπτωση ότι ο βασιλιάς Σαλμάν, ο θεματοφύλακας των ιερών τεμενών, διέταξε τη δολφονία», τόνισε.

Η δολοφονία του αντιφρονούντα δημοσιογράφου, συνεργάτη της αμερικανικής εφημερίδας, αμαύρωσε την εικόνα του σουνιτικού βασιλείου και ιδίως του πρίγκιπα διαδόχου Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν, που ασκεί ντε φάκτο την εξουσία.

«Ξέρουμε ότι οι δράστες είναι μεταξύ των 18 υπόπτων που κρατούνται στη Σαουδική Αραβία. Ξέρουμε επίσης ότι τα πρόσωπα αυτά ήρθαν για να εκτελέσουν τις εντολές τους: να σκοτώσουν τον Κασόγκι και να φύγουν. Τέλος, ξέρουμε ότι η εντολή για τη δολοφονία του Κασόγκι προήλθε από τα ανώτατα επίπεδα της σαουδαραβικής κυβέρνησης», συνεχίζει ο Ερντογάν.

«Τον τελευταίο μήνα η Τουρκία κίνησε γη και ουρανό για να ρίξει φως σε όλες τις πλευρές της υπόθεσης. Αυτές οι προσπάθειες αποκάλυψαν ότι ο Κασόγκι δολοφονήθηκε εν ψυχρώ από ένα εκτελεστικό απόσπασμα και καθορίστηκε ότι ο φόνος του ήταν προμελετημένος».

«Ως μέλη της διεθνούς κοινότητας, θα πρέπει να αποκαλύψουμε την ταυτότητα εκείνων που κίνησαν τα νήματα», συνέχισε τονίζοντας ότι «κανείς δεν θα πρέπει να τολμήσει να διαπράξει τέτοια πράγματα στο έδαφος μιας χώρας-μέλους του ΝΑΤΟ ξανά».

Φίλοι και συγγενείς του Τζαμάλ Κασόγκι τίμησαν τη μνήμη του έξω από το προξενείο της Σαουδικής Αραβίας στην Κωνσταντινούπολη (Φωτ.: EPA / Erdem Sahin)

Επίσης, σήμερα ο πρόεδρος Ερντογάν κατέθεσε μήνυση μέσω του δικηγόρου του Χουσεΐν Αϊντίν σε βάρος του ηγέτη του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης της Τουρκίας Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, για τις επικρίσεις που διατύπωσε σχετικά με τους χειρισμούς της Άγκυρας στην υπόθεση δολοφονίας του Σαουδάραβα δημοσιογράφου.

Ο πρόεδρος του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος κατηγορείται για «εξύβριση του προέδρου» και για δυσφήμηση κατά τη διάρκεια ομιλίας που είχε εκφωνήσει την Πέμπτη, καθώς είπε ότι ο Ερντογάν συγκάλυψε τη δολοφονία δίνοντας τη δυνατότητα στους υπόπτους να διαφύγουν στο εξωτερικό.

Εξάλλου, ακτιβιστές από τη Διεθνή Αμνηστία στο Λονδίνο μετονόμασαν για λίγο σε οδό Κασόγκι τον δρόμο στον οποίο βρίσκεται η πρεσβεία της Σαουδικής Αραβίας, κατά τη διάρκεια κινητοποίησης που πραγματοποιήθηκε ακριβώς την ώρα που ο Σαουδάραβας δημοσιογράφος εισερχόταν στο προξενείο της χώρας του στην Τουρκία προτού δολοφονηθεί πριν από έναν μήνα.

«Ήταν μια σύντομη δράση για να επιδείξουμε την αλληλεγγύη μας στους φίλους του Τζαμάλ και την οικογένειά του», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Κρίστιαν Μπένεντικτ, ακτιβιστής της ΜΚΟ προάσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

  • Με πληροφορίες από το ΑΠΕ-ΜΠΕ.
ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

(Φωτ.: EPA / Abir Sultan)
ΚΟΣΜΟΣ

Τελ Αβίβ: Δεκάδες χιλιάδες διαδήλωσαν κατά του σχεδίου κατάκτησης της Γάζας

10/08/2025 - 8:59πμ
Αλίεφ, Τραμπ και Πασινιάν επιδεικνύουν την υπογεγραμμένη συμφωνία ειρήνευσης (φωτ.: EPA / Nathan Howard)
ΚΟΣΜΟΣ

Ρωσία: Η Μόσχα «χαιρετίζει επιφυλακτικά» τη συμφωνία Αρμενίας-Αζερμπαϊτζάν

9/08/2025 - 11:25μμ
Δημοσιογράφοι έχουν συγκεντρωθεί γύρω από έναν χιμπακούσα, έναν επιζώντα της πυρηνικής έκρηξης στο Ναγκασάκι, στη διάρκεια των εκδηλώσεων μνήμης (φωτ.: EPA/Franck Robichon)
ΚΟΣΜΟΣ

Καμπάνα στο Ναγκασάκι σήμανε ξανά, 80 χρόνια μετά την έκρηξη της ατομικής βόμβας

9/08/2025 - 2:37μμ
Καμένα σπίτια στην περιοχή των Δαρδανελλίων (φωτ.: Χ/GZT)
ΚΟΣΜΟΣ

Τουρκία: Καλύτερη η εικόνα της φωτιάς στα Δαρδανέλλια, άνοιξαν τα Στενά – Τέσσερις συλλήψεις

9/08/2025 - 11:59πμ
Από αριστερά, ο πρόεδρος του Αζερμπαϊτζάν Ιλχάμ Αλίεφ, ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ και ο πρωθυπουργός της Αρμενίας Νικόλ Πασινιάν σφίγγουν τα χέρια μετά την επίτευξη της συμφωνίας για ειρήνευση στην περιοχή του Καυκάσου (φωτ.: EPA/Nathan Howard/Pool)
ΚΟΣΜΟΣ

Ειρήνη στον Καύκασο έφερε ο Τραμπ; Αρμενία και Αζερμπαϊτζάν δεσμεύτηκαν να σταματήσουν κάθε σύγκρουση

9/08/2025 - 10:25πμ
Χειραψία Τραμπ-Πούτιν κατά τη διάρκεια της συνάντησής τους στην Οσάκα της Ιαπωνίας τον Ιούνιο του 2019 (φωτ.: EPA/Russian Press office)
ΚΟΣΜΟΣ

Ντόναλντ Τραμπ: Θα συναντηθεί με τον Πούτιν τον Δεκαπενταύγουστο

9/08/2025 - 9:17πμ
Δύο διαφορετικά στιγμιότυπα από τη φωτιά στην περιοχή των Δαρδανελλίων (φωτ.: Χ/İzmir Manşet/Afa)
ΚΟΣΜΟΣ

Τουρκία: Οι φλόγες περικύκλωσαν οικισμούς στα Δαρδανέλλια – Διεκόπη η ναυσιπλοΐα στα Στενά

8/08/2025 - 10:18μμ
Ο πρωθυπουργός της Αρμενίας Νικόλ Πασινιάν ανταλλάσσει χειραψία με τον πρόεδρο του Αζερμπαϊτζάν Ιλχάμ Αλίεφ (φωτ. αρχείου: Γραφείο Τύπου Πρωθυπουργού της Αρμενίας)
ΚΟΣΜΟΣ

Αρμενία-Αζερμπαϊτζάν: Σήμερα η «Σύνοδος ειρήνης» – Συμφωνία για διαμετακομιστικό διάδρομο με το όνομα… «Διαδρομή Τραμπ»

8/08/2025 - 9:43πμ
(Φωτ. αρχείου: EPA / Ronen Zvulun)
ΚΟΣΜΟΣ

Ο Νετανιάχου θέλει να καταλάβει τη Λωρίδα της Γάζας αλλά όχι να την κυβερνήσει

7/08/2025 - 8:58μμ
(Φωτ.: ABC News / Keana Naughton)
ΚΟΣΜΟΣ

Αυστραλία: Η Νέα Νότια Ουαλία δίνει αστρονομική αποζημίωση σε γυναίκα που φυλακίστηκε άδικα για 20 χρόνια

7/08/2025 - 4:56μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Η πρόσοψη της εκκλησίας του χωριού όπου υπήρχε και νεκροταφείο (φωτ.: karadeniz.gov.tr)

Αϊ-Έννες (Νίβενας): Με την Ανταλλαγή οι κάτοικοί του διασκορπίστηκαν σε Αθήνα, Κιλκίς, Αλεξανδρούπολη και Ρωσία

11 λεπτά πριν
Συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου στο Μέγαρο Μαξίμου (φωτ.: EUROKINISSI / Τατιάνα Μπόλαρη)

Φθινόπωρο προκλήσεων για την κυβέρνηση: Η αγωνία των δημοσκοπήσεων, το… σπριντ μέχρι τη ΔΕΘ και το «βουνό» του ΟΠΕΚΕΠΕ

36 λεπτά πριν
(Φωτ.: EPA / Abir Sultan)

Τελ Αβίβ: Δεκάδες χιλιάδες διαδήλωσαν κατά του σχεδίου κατάκτησης της Γάζας

1 ώρα πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI / Γιάννης Παναγόπουλος)

Φωτιά στην Κερατέα: Τι ισχυρίζονται οι δύο υπάλληλοι του ΔΕΔΔΗΕ που συνελήφθησαν

1 ώρα πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI / Γιάννης Παναγόπουλος)

Αίθριος ο κυριακάτικος καιρός σε όλη τη χώρα – Συνεχίζονται οι βοριάδες

2 ώρες πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI / Γιάννης Παναγόπουλος)

Λαυρεωτική: Δορυφορικά δεδομένα δείχνουν την καμένη έκταση – Πάνω από 15.000 στρέμματα

10 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign