pontosnews.gr
Πέμπτη, 14/08/2025
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Στο εδώλιο για το «πόθεν έσχες» ο δήμαρχος Περιστερίου Ανδρέας Παχατουρίδης

19/09/2018 - 10:46μμ
Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Όπως έγινε γνωστό σήμερα, ο δήμαρχος Περιστερίου Ανδρέας Παχατουρίδης παραπέμπεται, με βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών, σε δίκη ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων με την κατηγορία της παράβασης του νόμου περί πόθεν έσχες. Η υπόθεση (που έρχεται στην επιφάνεια μερικούς μήνες πριν από τις δημοτικές εκλογές) για την οποία καλείται να λογοδοτήσει ο Ανδ. Παχατουρίδης αφορά ελλιπείς δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης που αφορούν το χρονικό διάστημα από το 2007 έως το 2015 για συγκεκριμένα περιουσιακά στοιχεία, κυρίως άυλα, αλλά και ένα ακίνητο.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων, η διερεύνηση της υπόθεσης άρχισε με αφορμή δύο έγγραφες καταγγελίες τράπεζας, η οποία δανειοδότησε τον δήμαρχο Περιστερίου και έναν συνεργάτη του, από κοινού, για την αγορά σημαντικής αξίας ακινήτου στις Τρεις Γέφυρες. Το ακίνητο, αλλά και η διαχείριση των χρημάτων του δανείου, στη συνέχεια μεταβιβάστηκαν σε εταιρεία στην οποία είναι συνέταιρος ο κατηγορούμενος. Διαδικασία, όμως, για την οποία δεν ενημερώθηκε η τράπεζα. Μάλιστα, στις καταγγελίες της η δανείστρια έθετε ζήτημα αν πρέπει να ελεγχθούν για αδικήματα όπως αυτό της απιστίας και υπάλληλοί της.

Οι καταγγελίες οδήγησαν σε άμεσο επανέλεγχο όλων των δηλώσεων του Ανδ. Παχατουρίδη από τα έτη 2007 έως και 2015, από τον οποίο διαπιστώθηκε ότι δεν περιέχονταν σε αυτές, σημαντικά περιουσιακά στοιχεία του ίδιου του δημάρχου και της συζύγου του. Μετά την έναρξη του σχετικού ελέγχου, ο κατηγορούμενος έσπευσε να καταθέσει συμπληρωματικές δηλώσεις, τον Μάιο του 2009 για το έτος 2007, και άλλες πέντε τον Οκτώβριο του 2014 για τα οικονομικά έτη 2010 έως και 2014.

Οι δηλώσεις αυτές, ωστόσο, κρίθηκαν από την αρμόδια επιτροπή της Βουλής ως «εκπρόθεσμες».

Από τον έλεγχο διαπιστώθηκε ότι από τις δηλώσεις απουσίαζαν τόσο ακίνητα του δημάρχου και της συζύγου του όσο και καταθέσεις σε τράπεζες και ταμιευτήρια, μετοχές, μερίδια αμοιβαίων κεφαλαίων, καθώς και συμμετοχές σε εταιρείες. Τα επίμαχα πάντως ακίνητα, τα δήλωνε κανονικά στο αντίστοιχο έντυπο της εφορίας και επιπλέον τα περισσότερα από αυτά είχαν αποκτηθεί σε χρόνους προτού εκλεγεί στην θέση του δημάρχου. Τα ακίνητα της συζύγου του, όπως ισχυρίστηκαν στις Αρχές και οι δύο, δεν είχαν δηλωθεί κατά το συγκεκριμένο διάστημα γιατί έως το 2010 τελούσαν σε διάσταση. Για τον λόγο αυτό, το βούλευμα απαλλάσσει από κάθε κατηγορία την σύζυγο του Ανδ. Παχατουρίδη.

Για τον δήμαρχο Περιστερίου, το Συμβούλιο Εφετών δέχεται ότι τέλεσε την αξιόποινη πράξη που του αποδίδεται και παρέλειψε να δηλώσει περιουσιακά στοιχεία, όπως καταθέσεις, μετοχές, μερίδια αμοιβαίων κεφαλαίων, και συμμετοχές σε εταιρίες. Κατά το βούλευμα, ο κατηγορούμενος τέλεσε την αξιόποινη πράξη που του αποδίδεται με σκοπό την απόκρυψη των παραπάνω περιουσιακών στοιχείων, τα οποία απέκτησε επωφελούμενος της ιδιότητας του ως δήμαρχος Περιστερίου Αττικής. Τα δε αποκρυπτόμενα περιουσιακά στοιχεία, «υπερβαίνουν για κάθε μία χρήση το συνολικό ποσό των 300.000 ευρώ».

Πάντως, ο Ανδρέας Παχατουρίδης αρνείται οποιονδήποτε δόλο στις πράξεις του.

Αντίθετα, όπως υποστηρίζει, οι ελλείψεις στα «πόθεν έσχες» οφείλονται αποκλειστικά σε λάθος της λογιστικής εταιρείας που είχε αναλάβει τη σύνταξη των επίμαχων δηλώσεων.

  • Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Τζ. Βιν.
ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

(Φωτ.: EUROKINISSI / Γιάννης Παναγοπουλος)
ΕΛΛΑΔΑ

Κολωνός: Επίθεση με γκαζάκια σε είσοδο πολυκατοικίας – «Μυρίζει» οπαδικά κίνητρα

14/08/2025 - 12:58μμ
(Φωτ. αρχείου: pixabay.com)
ΕΛΛΑΔΑ

Ημαθία: Τηλεφωνική απάτη με θύμα ηλικιωμένη – Την έπεισαν να τους δώσει χιλιάδες ευρώ και κοσμήματα αξίας

14/08/2025 - 11:55πμ
(Φωτ. αρχείου: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Αχιλλέας Χήρας)
ΕΛΛΑΔΑ

Ομολόγησε 19χρονος ότι έβαλε τη φωτιά στα Συχαινά Πάτρας – Σε τρεις συλλήψεις προχώρησε η ΕΛΑΣ

14/08/2025 - 10:51πμ
Στιγμιότυπο από το λιμάνι του Πειραιά όπου εκδρομείς περιμένουν να επιβιβαστούν σε πλοίο με προορισμό τις Κυκλάδες (φωτ. αρχείου: Eurokinissi/Γιάννης Παναγόπουλος)
ΕΛΛΑΔΑ

Φεύγουν και οι τελευταίοι εκδρομείς του Δεκαπενταύγουστου – Αυξημένη η κίνηση στα λιμάνια

14/08/2025 - 9:40πμ
(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI / Βασίλης Ψωμάς)
ΕΛΛΑΔΑ

Βελτιωμένη η εικόνα σε όλα τα μεγάλα πύρινα μέτωπα – Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς σε περισσότερες από 10 περιοχές

14/08/2025 - 9:08πμ
(Φωτ.: Dimitris Vetsikas / Pixabay)
ΕΛΛΑΔΑ

Αίθριος καιρός με μικρή πτώση της θερμοκρασίας – Συνεχίζονται και σήμερα οι ισχυροί άνεμοι

14/08/2025 - 8:08πμ
(Φωτ.: EUROKINISSI)
ΕΛΛΑΔΑ

Πάτρα: Συνελήφθη 25χρονος για εμπρησμό στην περιοχή του Γηροκομειού

13/08/2025 - 10:38μμ
(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI / Γιάννης Παναγόπουλος)
ΕΛΛΑΔΑ

Κερατέα: Μία νεκρή από σύγκρουση ΙΧ με όχημα της Πυροσβεστικής

13/08/2025 - 9:38μμ
(Φωτ.: EUROKINISSI)
ΕΛΛΑΔΑ

Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός: Κάλεσμα για συγκέντρωση τροφίμων προς ενίσχυση των πυροπλήκτων

13/08/2025 - 8:10μμ
(Φωτ.: EUROKINISSI / Κώστας Αναγνώστου)
ΕΛΛΑΔΑ

Χίος: Δύο τα πύρινα μέτωπα – Πλατφόρμα για προσωρινή στέγαση πυρόπληκτων

13/08/2025 - 6:41μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Η Ευρώπη όπως αποτυπώνεται σήμερα στο χάρτη πυρκαγιών της NASA (πηγή: nasa.gov)

Νότια Ευρώπη: Στο έλεος του καύσωνα και των πυρκαγιών

24 λεπτά πριν

Πολιτιστικός Σύλλογος Πατρίδας «Ευστάθιος Χωραφάς»: Έρχεται δυνατό τριήμερο με Διονυσίου, Τσαχουρίδη και Τσαμπά

56 λεπτά πριν
Αυτόγραφο του Μάνου Κατράκη. Βρέθηκε σε ένα στραπατσαρισμένο βαλιτσάκι του '50 που έπεσε στα χέρια παλαιοπώλη στο Μπιτ Παζάρ της Θεσσαλονίκης (φωτ. αρχείου: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Νίκος Αρβανιτίδης)

Μάνος Κατράκης: Ο θεατράνθρωπος, ο οικογενειάρχης, ο φίλος – Άγνωστες λεπτομέρειες για έναν επαναστάτη με… αιτία!

1 ώρα πριν
(Φωτ.: Μιχάλης-Δανιήλ Βαμβακάς / ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Κομοτηνή: Πίστη, τέχνη και ιστορία συνυπάρχουν στον μητροπολιτικό ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου

2 ώρες πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI / Γιάννης Παναγοπουλος)

Κολωνός: Επίθεση με γκαζάκια σε είσοδο πολυκατοικίας – «Μυρίζει» οπαδικά κίνητρα

3 ώρες πριν
Το «Μακάριο της Παναγίας» αναβιώνει στην Αγία Παρασκευή, στο Σιδηρόκαστρο Σερρών (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ)

«Μακάριο της Παναγίας»: Αναβιώνει στο Σιδηρόκαστρο Σερρών το έθιμο που τηρούσαν με ευλάβεια οι Έλληνες στον Πόντο και τη Μικρά Ασία

3 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign