pontosnews.gr
Παρασκευή, 24/10/2025
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Ο Τσίπρας, οι υποσχέσεις για ελαφρύνσεις και το μήνυμα προς τους υπουργούς

31/08/2018 - 5:40μμ
Ο Τσίπρας, οι υποσχέσεις για ελαφρύνσεις και το μήνυμα προς τους υπουργούς
Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Χωρίς εκπλήξεις, τουλάχιστον δημοσίως, έγινε το πρώτο Υπουργικό Συμβούλιο της κυβέρνησης μετά τον ανασχηματισμό, με τους νέους υπουργούς να συγκεντρώνουν τα φλας της δημοσιότητας και τον πρωθυπουργό να μιλάει για τους «αριστερούς, οικολόγους, κεντροαριστερούς αλλά και κεντροδεξιούς» υπουργούς της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Ο Αλέξης Τσίπρας έκανε λόγο για τις νέες προκλήσεις στη μεταμνημονιακή εποχή και τις δυνατότητες παροχών στους πολίτες που έχουν δοκιμαστεί τα τελευταία χρόνια.

Παράλληλα έστειλε μήνυμα στους υπουργούς προειδοποιώντας πως όσοι «έχουν κλειστές πόρτες, αλαζονικές συμπεριφορές, αίσθηση αυτάρκειας, άρνηση συντονισμού, προσωπικές στρατηγικές, δεν έχουν θέση στη δική μας κυβέρνηση».

Ο πρωθυπουργός είπε πως βασικός στόχος είναι η στήριξη αυτών ακριβώς των κοινωνικών δυνάμεων που σήκωσαν δυσανάλογα τα βάρη της κρίσης. «Πρώτα και κύρια με την ανάκτηση της εργασίας με αξιοπρεπείς αμοιβές και συνθήκες», υπογράμμισε ο πρωθυπουργός. Η στήριξη της μισθωτής εργασίας, η βελτίωση της θέσης των εργαζομένων, πρόσθεσε, δεν είναι αποτέλεσμα της ανάπτυξης της οικονομίας αλλά –αντιθέτως με ότι πιστεύουν οι νεοφιλελεύθεροι– είναι προϋπόθεση ανάπτυξης. Τονώνει και ενισχύει την ανάπτυξη. «Για αυτόν ακριβώς το λόγο θέτουμε σε πρώτη προτεραιότητα τη ρύθμιση της αγοράς εργασίας και την αύξηση του κατώτατου μισθού», πρόσθεσε. 

Και τι λένε οι Βρυξέλλες για όλα αυτά;
Τα όσα ακούσαμε και είδαμε, σχολίασε με νόημα ανώτερος αξιωματούχος της Ευρωζώνης. Κληθείς να σχολιάσει τη δήλωση του Έλληνα πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, ότι με την ολοκλήρωση του κύκλου των μνημονίων κλείνει και ο κύκλος της δημοσιονομικής προσαρμογής, ο αξιωματούχος της Ευρωζώνης αρκέστηκε να υπενθυμίσει ότι η ελληνική κυβέρνηση έχει συμφωνήσει στην επίτευξη πρωτογενούς πλεονάσματος στο 3,5% του ΑΕΠ.

Σχολίασε, δε, ότι ενδεχομένως στην παρούσα φάση να μην χρειάζονται περικοπές, αλλά κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει τι θα γίνει αν αλλάξει ο οικονομικός κύκλος.

Σε ό,τι αφορά την πρόταση για αύξηση του κατώτατου μισθού και την επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων, τόνισε πως «Το βασικό ζήτημα παραμένει: Η ελληνική κυβέρνηση πρέπει να παραμείνει προσηλωμένη σε ό,τι έχουμε συμφωνήσει και να μην πάει πίσω τις μεταρρυθμίσεις». Καταλήγοντας, ο αξιωματούχος των Βρυξελλών επισήμανε ότι η Ελλάδα δεν βρίσκεται πλέον σε πρόγραμμα, «στηρίζεται στα πόδια της» και «πλέον αποφασίζει μόνη της», παρατηρώντας, όμως, ότι υπάρχει και η «μεταμνημονιακή εποπτεία».

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Η σημαίες της Ελλάδας και της Τουρκίας κατά τη διάρκεια σύσκεψης σε υπουργικό επίπεδο (φωτ.: EUROKINISSI / Γιάννης Παναγόπουλος)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνάντηση αντιπροσωπειών Ελλάδας-Τουρκίας για τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης

22/10/2025 - 11:33μμ
Εικόνα από την ψηφοφορία στην Ολομέλεια της Βουλής για την κυβερνητική τροπολογία που προβλέπει την απαγόρευση κατάληψης, αλλοίωσης ή πραγματοποίησης οποιασδήποτε δημόσιας συνάθροισης στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη. Στη φωτογραφία διακρίνονται ο Κώστας Καραμανλής, ο Άδωνις Γεωργιάδης και ο Μάκης Βορίδης  (φωτ.: Γιώργος Κονταρίνης/EUROKINISSI)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Άγνωστος Στρατιώτης: Ψηφίστηκε η τροπολογία για την προστασία του μνημείου με 159 ψήφους «υπέρ»

22/10/2025 - 7:01μμ
Στιγμιότυπο από τη χθεσινοβραδινή διαμαρτυρία μπροστά από τη Βουλή, σχετικά με την ψήφιση της τροπολογίας για το Μνημείου του Άγνωστου Στρατιώτη (φωτ.: EUROKINISSI/Τατιάνα Μπόλαρη)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κ. Μητσοτάκης: Ο Ν. Δένδιας «δεν εξέφρασε καμία απολύτως διαφωνία» για τον Άγνωστο Στρατιώτη

22/10/2025 - 9:45πμ
Τα ονόματα των θυμάτων των Τεμπών μπροστά από το Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη (φωτ.: EUROKINISSI/Γιάννης Παναγόπουλος)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ένσταση αντισυνταγματικότητας από την αντιπολίτευση για το Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη

21/10/2025 - 12:12μμ
(Φωτ.: Γεωργία Βορύλλα)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βουλή: Κατατέθηκε η τροπολογία για τη χρήση του χώρου του Άγνωστου Στρατιώτη

20/10/2025 - 9:10μμ
Ο Χακάν Φιντάν σε παλαιότερη κοινή συνέντευξη Τύπου στο ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών στην Αθήνα (φωτ.: ΕΡΑ/Γιάννης Κολεσίδης)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χακάν Φιντάν: Στην Ελλάδα «το χαρτί της Τουρκίας» γίνεται αντικείμενο εσωτερικής πολιτικής εκμετάλλευσης

19/10/2025 - 11:21πμ
(Φωτ.: onlarissa.gr)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μάξιμος Χαρακόπουλος: Η Ευρώπη να ξαναβρεί την πυξίδα της στις χριστιανικές της ρίζες

18/10/2025 - 4:30μμ
Ο πρώην πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, μιλά στην τελετή απονομής των Βραβείων Ειρήνης και Συνεργασίας των Βαλκανικών Λαών, στο ΠΑΜΑΚ (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Νίκος Αρβανιτίδης)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αλέξης Τσίπρας: «Ιθάκη» ο τίτλος του βιβλίου του που θα κυκλοφορήσει τον Νοέμβριο

17/10/2025 - 10:40πμ
(Φωτ.: Pexels / Luis Quintero)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ευρωκοινοβούλιο: Απαγορεύεται η πρόσβαση στα social media για ανήλικους κάτω των 13 ετών

16/10/2025 - 10:49μμ
(Φωτ.: EUROKINISSI / Γιώργος Κονταρίνης)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βουλή: Υπερψηφίστηκε με 158 «ναι» έναντι 109 «όχι» το εργασιακό νομοσχέδιο – Απείχε ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

16/10/2025 - 3:23μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Φωτ.: EUROKINISSI / Νάσος Σιμόπουλος)

Europa League: Νίκη σε τρελό ματς στη Γαλλία ο ΠΑΟΚ

7 ώρες πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI)

Europa League: Λύγισε στο Ρότερνταμ ο Παναθηναϊκός

7 ώρες πριν
(Φωτ.: instagram/syllogos_xeniteas_ehingen)

Ο «Ξενιτέας» του Ehingen γιορτάζει 40 χρόνια παρουσίας

7 ώρες πριν
Πρέσβεις, ανώτατοι και ανώτεροι αξιωματικοί των Ενόπλων Δυνάμεων και άλλοι αξιωματούχοι Ελλάδας-Τουρκίας συναντήθηκαν για να συζητήσουν τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΥΠΕΘΑ/STR)

Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης: Στη Σμύρνη συναντήθηκαν οι αντιπροσωπείες Ελλάδας-Τουρκίας

8 ώρες πριν
(Φωτ.: NDP PHOTO / Θωμάς Δασκαλάκης)

«Ζητείται ψεύτης» για …καλό σκοπό – Μια μεγάλη βραδιά θεάτρου και κοινωνικού έργου για παιδιά

8 ώρες πριν
(Πηγή: messolonghinews.gr)

Μεσολόγγι: Κλειστά τα σχολεία λόγω των προβλημάτων που προκάλεσε η έντονη βροχόπτωση

9 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign