Δραματικές στιγμές ζουν το τελευταίο 24ωρο κάτοικοι και τουρίστες στο πανέμορφο νησί της Ύδρας που από χθες αντιμετωπίζει εκτεταμένη διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος και διακοπή υδροδότησης, γεγονός που οδήγησε τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας να το κηρύξει σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.
Η διακοπή ρεύματος έγινε στις 05:30 τα ξημερώματα της Κυριακής και έκτοτε το νησί παραμένει χωρίς ρεύμα, ενώ η υδροδότηση σταμάτησε επειδή ακριβώς τα αντλιοστάσια χρειάζονται ρεύμα για να λειτουργήσουν και να τροφοδοτήσουν την Ύδρα με νερό.
Ο ΔΕΔΔΗΕ αφού ζήτησε συγγνώμη για την ταλαιπωρία των καταναλωτών, διευκρίνισε πως καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να περιοριστεί η όχλησή τους.
Προς το απόγευμα αναμένεται η αποκατάσταση της βλάβης
Όπως ανακοίνωσε αυτή την ώρα ολοκληρώνονται οι διαδικασίες φόρτωσης των Ηλεκτροπαραγωγών Ζευγών (Η/Ζ) σε πλοίο το οποίο θα αποπλεύσει από τον Γαλατά και σε διάστημα περίπου δυο ωρών θα καταφθάσει στην Ύδρα. Η σύνδεση των Η/Ζ με το δίκτυο του νησιού εκτιμάται ότι θα ολοκληρωθεί σε διάστημα περίπου δύο ωρών από την ώρα άφιξης του πλοίου στην Ύδρα. Κατά τη διάρκεια της νύχτας υπήρξαν αντικειμενικές δυσκολίες στη διαδικασία φόρτωσης των Η/Ζ, με αποτέλεσμα να ολοκληρωθεί η μεταφορά τους στο πλοίο σήμερα το πρωί, ενώ τα συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ συνεχίζουν τις προσπάθειες αποκατάστασης της βλάβης.
«Aπό τις δύο τα ξημερώματα βρίσκεται στην Ύδρα υδροφόρα του πολεμικού ναυτικού και επίσης μεταφέρονται στο νησί γεννήτριες, για να τροφοδοτηθεί με ηλεκτρικό ρεύμα» δήλωσε στον ρ/σ του ΑΠΕ-ΜΠΕ, «Πρακτορείο 104,9 FM», ο αντιπεριφερειάρχης Νήσων Αττικής Παναγιώτης Χατζηπέρος, ο οποίος βρισκόταν μάλιστα εκεί όταν έγινε η διακοπή ηλεκτροδότησης, προκειμένου να παραστεί στις εκδηλώσεις «Κουντουριώτεια 2018». Ο αντιπεριφερειάρχης Νήσων Αττικής επισήμανε ότι «δεν είναι δυνατόν μέσα στο κατακαλόκαιρο να μένει το νησί χωρίς ρεύμα. Αν και η Ύδρα τροφοδοτείται από δύο εναλλακτικές πλευρές, δυστυχώς και οι δύο είναι εκτός».
Με μηνύσεις απειλούν οι επιχειρηματίες
«Μετά το μεσημέρι, τόσο η υδροδότηση όσο και η ηλεκτροδότηση στο νησί της Υδρας θα έχουν αποκατασταθεί πλήρως σύμφωνα με τους αρμόδιους, χάρη σε δύο προσωρινές λύσεις που έχουν δρομολογηθεί», όπως δήλωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΠΕ-ΜΠΕ, «Πρακτορείο 104,9 FM», ο δήμαρχος Ύδρας Γιώργος Κουκουδάκης.
«Σιγά- σιγά αποκαθίσταται το πρόβλημα υδροδότησης, με τον προσωρινό τρόπο της υδροφόρας του πολεμικού ναυτικού και οφείλουμε να ευχαριστήσουμε το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας για την ευαισθησία και την άμεση ανταπόκριση του» ανέφερε ο δήμαρχος Ύδρας και πρόσθεσε ότι «αναμένονται και δύο μεγάλες γεννήτριες που θα ηλεκτροδοτήσουν το νησί».
Ο δήμαρχος της Ύδρας ζήτησε την κατανόηση των επισκεπτών, αλλά και των επαγγελματιών του νησιού και όπως είπε «δικαιολογημένα έχουν παράπονα και παρά την κατανόηση που δείχνουμε προς τους ανθρώπους του ΔΕΔΔΗΕ, καθώς τα συνεργεία βρίσκονται στην Ύδρα και μέχρι αργά το βράδυ έκαναν μετρήσεις, εγώ όταν τελειώσει αυτή κρίση, οφείλω με κάθε νόμιμο τρόπο να υπερασπιστώ τα συμφέροντα του νησιού, διότι η Ύδρα έχει υποστεί ζημιά».
Από την πλευρά της η πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Μαρία Κλαδάκη, μιλώντας στον ρ/σ ΘΕΜΑ 104,6 έκανε λόγο για πολύ μεγάλη καταστροφή! «Δεν είναι δυνατόν να μη λειτουργεί τίποτε. Οι πελάτες είναι εξαγριωμένοι και εμείς με τη σειρά μας θα κάνουμε μήνυση κατά παντός υπευθύνου. Δεν λειτουργούν ΑΤΜ να βγάλει ο κόσμος χρήματα, η δυσφήμηση είναι τεράστια. Προσπαθούμε να ηρεμήσουμε τον κόσμο, σήμερα το νησί με τέτοιες συνθήκες θα αδειάσει».
Οι επιχειρηματίες υπογραμμίζουν πως εκτός από την οικονομική ζημία που έχουν υποστεί οι ίδιοι, αυτό που συμβαίνει αποτελεί τεράστια δυσφήμιση για το νησί του Αργοσαρωνικού.
















