Διασωληνωμένος στο Κέντρο Αναπνευστικής Ανεπάρκειας του «Σωτηρία» φέρεται να βρίσκεται τα τελευταία 24ωρα ο Άκης Σακελλαρίου εξαιτίας μιας σοβαρής πνευμονίας. Πληροφορίες της Παναγιώτας Καρλατήρα για το protothema.gr αναφέρουν ότι ο δημοφιλής καλλιτέχνης έχει προσβληθεί από το βακτήριο της λεγιονέλλας (legionella), το οποίο είναι υπεύθυνο για τη νόσο των λεγεωνάριων, ή αλλιώς τη νόσο των κλιματιστικών.
Τα τελευταία χρόνια εξαιτίας της εκτεταμένης χρήσης κλιματιστικών παρουσιάζεται αύξηση των μολύνσεων από το συγκεκριμένο βακτήριο.
Πριν από μερικές εβδομάδες εξαιτίας της λεγιονέλλας πέθανε στη ΜΕΘ του Ευαγγελισμού ο δημοσιογράφος Μάνος Αντώναρος. Είχε πάει στο νοσοκομείο με κύρια συμπτώματα τον πυρετό και την έντονη αδυναμία.














![Ο Ιρανός υπουργός Εξωτερικών Αμπάς Αραγτσί [αριστερά] φτάνει στο Μουσκάτ του Ομάν για τις συνομιλίες με τις ΗΠΑ, Πέμπτη 6 Φεβρουαρίου 2026. (Φωτ.: EPA / Iranian Foreign Ministry)](https://www.pontosnews.gr/wp-content/uploads/2026/02/Araghchi-Iran-120x86.jpg)

