Σε δύο μέρες θα έφευγαν διακοπές. Είχαν κανονίσει να πάνε στην Άνδρο. Όμως η φονική φωτιά που εξαφάνισε από τον χάρτη περιοχές της ανατολικής Αττικής τους πρόλαβε τη Δευτέρα το απόγευμα στο Μάτι, στο εξοχικό τους.
Έκτοτε, η ηθοποιός Χρύσα Σπηλιώτη και ο σύζυγός της Δημήτρης Τουρναβίτης, πρώην πρωταθλητής του μοντέρνου πένταθλου, αγνοούνται.
Σήμερα ο αδελφός του Δημήτρη Τουρναβίτη, Κώστας δήλωσε στον ΣΚΑΪ ότι βρήκε τα αυτοκίνητά τους καμένα, στο οικόπεδο που την Τρίτη το πρωί εντοπίστηκαν 25 νεκροί. Απανθρακωμένο βρέθηκε και το ένα σκυλί του ζευγαριού. Το άλλο σκυλί εντοπίστηκε σοβαρά τραυματισμένο μέσα σε κλουβί στην παραλία.
Αυτό, κατά τον Κώστα Τουρναβίτη, σημαίνει πως κάποιος δικός τους άνθρωπος το μετέφερε εκεί και ίσως να μπήκε στη θάλασσα. Ελπίζοντας ότι θα εντοπίσει την Χρύσα και τον Δημήτρη, ο Κώστας Τουρναβίτης άρχισε τις δικές του έρευνες στη θάλασσα. Εξάλλου όπως δήλωσε, το νησάκι Πεταλιοί ήταν κοντά και βρήκαν ανθρώπους εκεί.
Δημοσίευμα του boatfishing.gr αναφέρει πως ο πρώην πρωταθλητής του πένταθλου γνωρίζει πολύ καλά την περιοχή, και τα μονοπάτια που οδηγούν στη θάλασσα.
Η μητέρα της Σπηλιώτη δεν ξέρει πως αγνοείται
Η 82χρονη μητέρα του Ειράγδα Τουρναβίτη μιλώντας χθες στο TLife.gr είπε ότι «Τον γιο μου ακόμη τον ψάχνουμε… Πήγε ο άλλος μου γιος στα νοσοκομεία να κάνει μια έρευνα, αν είναι ανάμεσα σε όσους βρίσκονται στην εντατική και δεν μπορούν να δώσουν τα στοιχεία τους. Πήγε και στο σπίτι τους ξανά… Μήπως έμεινε κάποιο ενθύμιο, να το μαζέψει… Κάηκε ολοσχερώς. Σήμερα τα παιδιά θα έφευγαν για την Άνδρο. Έδωσαν DNA τα αδέρφια. Η μητέρα της Χρύσας είναι 90 ετών και δεν ξέρει ακόμη ότι η Χρύσα αγνοείται… Δεν ξέρω τι έχουν απογίνει».
Η κόρη του ζευγαριού μίλησε με τον επίσης ηθοποιό Μάνο Πίντζη ο οποίος φέρεται να είναι εκείνος που βρήκε ζωντανό το ένα από τα δύο σκυλιά τους. «Ξεκίνησα και έμπαινα από σπίτι σε σπίτι για να βρω οτιδήποτε, κατέβηκα και στις παραλίες και ανακάλυψα ένα σκυλάκι που ήταν ψιλό καμένο στην πλάτη. Ήταν πάρα πολύ αγριεμένο, δεν μπορούσα να το τραβήξω και άρχισα να ζητάω βοήθεια από κάποιον ειδικό που να ξέρει να μου πει πώς θα τραβήξω ένα σκυλί που είναι αγριεμένο», εξήγησε ο Μάνος Πίντζης. «Με πήρε τηλέφωνο χθες η κόρη της Χρύσας Σπηλιώτη και μου είπε ότι το σκυλάκι είναι της Χρύσας Σπηλιώτη. Μαζί με το σκυλάκι βρήκα κι ένα t-shirt λευκό, το οποίο μου είπε ότι ήταν του μπαμπά της. Μακάρι να βρεθεί η Χρύσα και όλος ο κόσμος. Ήταν πραγματικά κόλαση αυτό που συνέβη εκεί πάνω, δεν μπορούσε να ξεφύγει κανείς από αυτό το πράγμα» πρόσθεσε.