Τα τελευταία γεγονότα με την κρίση στις σχέσεις με την Ελλάδα σχολίασε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ. Σε τηλεοπτική συνέντευξή του στον Λάρυ Κινγκ, ο επικεφαλής της ρωσικής διπλωματίας επισήμανε πως στην Ελλάδα ακολουθούν την πολιτική της Δύσης απέναντι στη Ρωσία, του «πολύ πιθανού» χωρίς να δίνεται κανένα στοιχείο.
Η πολιτική του αναπόδεικτου έχει υποδειχτεί από Ουάσιγκτον και Λονδίνο και ακολουθείται από πολλές δυτικές χώρες.
ΗΠΑ και Αγγλία βασίζουν την εξωτερική τους πολιτική σε αναπόδεικτες δηλώσεις για έρευνες σε υποτιθέμενη «παρέμβαση στις εκλογές των ΗΠΑ» και «ρωσικού ίχνους» στο περιστατικό στο Σάλσμπερι. «Αυτό το ‘πολύ πιθανό’ γίνεται μεταδοτικό. Ο ισχυρισμός ότι δεν υπάρχει άλλη αξιόπιστη εξήγηση γίνεται κανόνας στον οποίο οι φίλοι της Δύσης προσπαθούν να βασίσουν την πολιτικής τους σχετικά με τη Ρωσία. Τα τελευταία γεγονότα στην Ελλάδα ακολουθούν ακριβώς τον ίδιο δρόμο: ‘πολύ πιθανό’ και δεν δόθηκε κανένα στοιχείο», ανέφερε.
Στη συνέχεια ο Σεργκέι Λαβρόφ υπογράμμισε: «Είναι ακριβώς η ίδια προσέγγιση, όπως την έχουμε δει στις σχέσεις μας με το Ηνωμένο Βασίλειο, που μας κατηγόρησε πριν 10 χρόνια για τη δηλητηρίαση πρώην πράκτορα, που κατοικούσε στο Λονδίνο, τον Λιτβινένκο. Η δίκη, που κατέληξε ότι η Ρωσία ήταν υπεύθυνη, ήταν επίσης μυστική. Τώρα οι έρευνες για τη δηλητηρίαση στο Σάλσμπερι επίσης εξελίσσονται χωρίς διαφανείς πληροφορίες να παρέχονται στο κοινό, χωρίς κάτι να δίνεται σε μας, συμπεριλαμβανομένης της πρόσβασης σε Ρώσο πολίτη, και ούτω καθεξής. Τώρα το ‘πολύ πιθανό’ γίνεται μεταδοτικό. Ο ισχυρισμός ότι δεν υπάρχουν αξιόπιστες εξηγήσεις γίνεται ο κανόνας με τον οποίο οι φίλοι μας στη Δύση προσπαθούν να βασίσουν την πολιτική τους απέναντι στη Ρωσία. Το τελευταίο γεγονός στην Ελλάδα είναι εντελώς στην ίδια κατεύθυνση: ‘πολύ πιθανό’ και δεν μας δίνονται στοιχεία».
- ΠΗΓΗ: sputniknews.gr.