Η Γαλλία επέστρεψε σε τελικό Μουντιάλ ύστερα από 12 χρόνια (είχε χάσει από την Ιταλία το 2006) και την Κυριακή 15 Ιουλίου θα έχει την ευκαιρία να διεκδικήσει στη Μόσχα το δεύτερο παγκόσμιο τίτλο της μετά το 1998, απέναντι στη νικήτρια του δεύτερου ημιτελικού Κροατία-Αγγλία.
Οι «τρικολόρ» επιβλήθηκαν δύσκολα απόψε στην Αγία Πετρούπολη με 1-0 του Βελγίου, χάρη στην κεφαλιά του Ουμτιτί στο 51ο λεπτό και έγιναν έτσι οι πρώτοι φιναλίστ στη διοργάνωση της Ρωσίας. Το παιχνίδι ήταν ανοιχτό, είχε φάσεις μπροστά από τις δύο εστίες και καλό ρυθμό σχεδόν μέχρι το τέλος.
Οι «κόκκινοι διάβολοι» μπήκαν πιο δυνατά στον ημιτελικό της Αγίας Πετρούπολης και πίεσαν για το γκολ. Η Γαλλία ισορρόπησε στη συνέχεια και με μια στημένη φάση στις αρχές του δευτέρου ημιχρόνου πήρε την υπερπολύτιμη νίκη.