pontosnews.gr
Τρίτη, 4/11/2025
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

DPA: Δεκαέξι κράτη-μέλη της ΕΕ δεσμεύονται για επιστροφές προσφύγων από τη Γερμανία

30/06/2018 - 8:54μμ
DPA: Δεκαέξι κράτη-μέλη της ΕΕ δεσμεύονται για επιστροφές προσφύγων από τη Γερμανία
Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Τελικά η Άνγκελα Μέρκελ δεν πέτυχε μόνο συμφωνίες με την Ελλάδα και την Ισπανία σε ό,τι αφορά την επαναπροώθηση προσφύγων. Σύμφωνα με το Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων (DPA), 14 επιπλέον κράτη-μέλη της ΕΕ δέχονται εσπευσμένες διαδικασίες με στόχο την επαναπροώθηση από τη Γερμανία ατόμων που είχαν καταγραφεί για πρώτη φορά στην ευρωπαϊκή τράπεζα δεδομένων Eurodac σε αυτές τις χώρες.

Ανάμεσα τους είναι και κράτη που είχαν διαμετρικά αντίθετες θέσεις στην πολιτική ασύλου με αυτές της καγκελαρίου, όπως η Πολωνία, η Ουγγαρία και η Τσεχία.

Αυτό προκύπτει από οκτασέλιδη επιστολή της Μέρκελ προς τις ηγεσίες των κομμάτων του κυβερνητικού συνασπισμού, η οποία βρίσκεται στη διάθεση του DPA. Οι άλλες χώρες είναι το Βέλγιο, η Γαλλία, η Δανία, η Εσθονία, Λετονία, η Λιθουανία, το Λουξεμβούργο, η Πορτογαλία, η Ολλανδία, η Σουηδία και η Φινλανδία.

Πιθανολογείται ότι με τις διμερείς συμφωνίες με καθένα από αυτά τα κράτη το Βερολίνο θα πετύχει να αυξήσει τον αριθμό των επαναπροωθήσεων. Με τις διαδικασίες στη βάση του Κανονισμού του Δουβλίνου, η Γερμανία επιτύγχανε μόλις στο 15% των περιπτώσεων την επανεισδοχή προσφύγων σε άλλες χώρες.

Χθες, η καγκελαρία είχε ανακοινώσει σχετικές συμφωνίες με την Ελλάδα και την Ισπανία.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, από εδώ και στο εξής οι δύο χώρες είναι έτοιμες να υποδεχθούν άτομα που εντοπίζονται από τις γερμανικές αρχές στα σύνορα Γερμανίας-Αυστρίας και τα οποία έχουν καταγραφεί προηγουμένως στην Ελλάδα και την Ισπανία στο σύστημα Eurodac–είτε στο Eurodac I κατά την είσοδο τους στην ΕΕ είτε ως αιτούντες άσυλο στο Eurodac II. Ταυτόχρονα η Γερμανία δεσμεύεται σταδιακά να κλείσει τις εκκρεμείς υποθέσεις επανένωσης οικογενειών, επιτρέποντας στους συγγενείς που ζουν στην Ελλάδα και την Ισπανία να έρθουν στη Γερμανία.

Τι θα πράξει το βαυαρικό CSU;
Το ζητούμενο τώρα στη Γερμανία είναι αν τα αποτελέσματα των προσπαθειών της καγκελαρίου θεωρηθούν ικανοποιητικά από την ηγεσία των βαυαρών Χριστιανοκοινωνιστών. Ο πρόεδρος του κόμματος και υπουργός Εσωτερικών Χορστ Ζεεχόφερ είχε προειδοποιήσει πως αν τα αποτελέσματα δεν είναι ικανοποιητικά, τότε θα λάβει μονομερή μέτρα για την απώθηση προσφύγων στα γερμανικά σύνορα. Επειδή η καγκελάριος απορρίπτει μέτρα χωρίς συνεννόηση με ευρωπαίους εταίρους, οι πρωτοβουλίες του Ζεεχόφερ θα οδηγούσαν με βεβαιότητα στην αποπομπή του με απρόβλεπτες πολιτικές συνέπειες.

Πάντως, οι μέχρι στιγμής αντιδράσεις στους κόλπους της Χριστιανοκοινωνικής Ένωσης (CSU) δεν δίνουν σαφή εικόνα.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής της ομάδας των βουλευτών του CSU στο Ομοσπονδιακό Κοινοβούλιο (Bundestag) Αλεξάντερ Ντόμπριντ, το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο επιβεβαίωσε τη γραμμή που ακολουθεί το κόμμα του, δηλαδή «να συνδυαστούν ευρωπαϊκές λύσεις και εθνικά μέτρα». Στη βάση αυτής της λογικής το CSU «εξακολουθεί να θεωρεί εθνικά μέτρα αναγκαία», είπε ο ίδιος.

Διαλλακτικός εμφανίζεται ο πρόεδρος της ομάδας των ευρωβουλευτών του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος Μάνφρεντ Βέμπερ. Με αυτή τη Σύνοδο Κορυφής η ΕΕ «ξεκίνησε την αλλαγή στην πολιτική ασύλου». Οι αποφάσεις επιτρέπουν τη διασφάλιση των εξωτερικών συνόρων, εκτιμά ο πολιτικός του CSU. Σε ό,τι αφορά τη διαμάχη Μέρκελ-Ζεεχόφερ ο Βέμπερ τονίζει ότι εξακολουθούν να υπάρχουν διαφορές, ελπίζει όμως ότι θα σταθεί δυνατό οι αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου να «ερμηνευθούν και να εφαρμοστούν με έναν θετικό τρόπο για τη Γερμανία».

Την Κυριακή κρίνεται το μέλλον του συνασπισμού
Στο αδελφό κόμμα, την Χριστιανοδημοκρατική Ένωση (CDU), επικρατεί η άποψη ότι οι αποφάσεις της Συνόδου και οι συμφωνίες της καγκελαρίου με την Ελλάδα και την Ισπανία δημιούργησαν μια καλή βάση για συνεννόηση με το τους βαυαρούς Χριστιανοκοινωνιστές. Όπως επισημαίνει ο πρόεδρος της κοινής ΚΟ Φόλκερ Κάουντερ, «πριν από εβδομάδες κανείς δεν θα ανέμενε ένα τέτοιο αποτέλεσμα».

Σε αντίθεση με τους χαμηλούς τόνους που χαρακτηρίζουν τις δηλώσεις των στελεχών του CDU, ο πρωθυπουργός του κρατιδίου Σλέσβιχ-Χόλσταϊν και μέλος της στενής ηγεσίας του κόμματος Ντάνιελ Γκίντερ στοχοποιεί με δηλώσεις του τους Χριστιανοκοινωνιστές ως υπεύθυνους για τη διένεξη που ξέσπασε στο Προσφυγικό και τους καταλογίζει ότι διατυπώνουν αιτήματα που δεν συμπεριλαμβάνονται στη συμφωνία του κυβερνητικού συνασπισμού.

Την Κυριακή (1/7) πιθανώς να κριθεί το μέλλον του κυβερνώντος συνασπισμού. Σε ξεχωριστές συνεδριάσεις οι ηγεσίες του CDU και του CSU θα συνέλθουν για να εκτιμήσουν τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα των προσπαθειών της καγκελαρίου.

  • Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων.
ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Τραυματιοφορείς διακρίνονται να μεταφέρουν τον άτυχο 20χρονο μέσα στο κτήριο του νοσοκομείου Χαλκίδας (φωτ.: glomex)
ΕΛΛΑΔΑ

Χαλκίδα: Νεκρός 20χρονος για οπαδικές διαφορές, τον παράτησαν αιμόφυρτο έξω από το νοσοκομείο – Συνελήφθη εμπλεκόμενος στην υπόθεση Λυγγερίδη

4/11/2025 - 11:25πμ
Αστυνομικοί εξακολουθούν να ερευνούν για τους τρεις εμπλεκόμενους στο αιματοκύλισμα (φωτ.: EUROKINISSI/Στέφανος Ραπάνης)
ΕΛΛΑΔΑ

Αιφνιδιαστικός έλεγχος της ΕΛΑΣ στις φυλακές Αλικαρνασσού για τη βεντέτα στα Βορίζια – Τι βρέθηκε

4/11/2025 - 9:10πμ
(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI/Μιχάλης Καραγιάννης)
ΕΛΛΑΔΑ

Επιδείνωση του καιρού με βροχές και καταιγίδες στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας – Πτώση της θερμοκρασίας

4/11/2025 - 8:00πμ
Η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου (φωτ.: European Union)
ΚΟΣΜΟΣ

Τηλεφωνικό τετ α τετ Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν – Βολοντίμιρ Ζελένσκι

3/11/2025 - 11:59μμ
Η αίθουσα με τις φωτογραφίες και τα ονόματα των θυμάτων στο Γιαντ Βασέμ (φωτ.: Gary Todd / commons.wikimedia.org)
ΚΟΣΜΟΣ

Ισραήλ: Το Yad Vashem ταυτοποίησε 5 εκατ. εβραίους που δολοφονήθηκαν στο Ολοκαύτωμα

3/11/2025 - 9:40μμ
(Φωτ.: EPA / Maurizio Brambatti)
ΚΟΣΜΟΣ

Ρώμη: Κατέρρευσε μεσαιωνικός πύργος κοντά στο Κολοσσαίο – Υπάρχουν τραυματίες

3/11/2025 - 6:44μμ
(Φωτ.: EUROKINISSI / Δανάη Δαυλοπούλου)
ΕΛΛΑΔΑ

ΕΜΥ: Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού – Έρχονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες

3/11/2025 - 6:10μμ
Πλήθος κόσμου παρέστη στην κηδεία του 39χρονου (φωτ.: EUROKINISSI/Στέφανος Ραπάνης)
ΕΛΛΑΔΑ

Βορίζια: Ποτάμι μαυροφορεμένων συνόδεψε τον 39χρονο για το τελευταίο αντίο – «Φρούριο» το χωριό

3/11/2025 - 3:59μμ
Οι γονείς του Άλκη Καμπανού προσήλθαν το πρωί στο δικαστήριο (φωτ.: ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ/Βασίλης Βερβερίδης)
ΕΛΛΑΔΑ

Νέα αναβολή στη δίκη στο εφετείο για τη δολοφονία του Άλκη Καμπανού – «Τα ισόβια τα πήρα εγώ» είπε η μητέρα του

3/11/2025 - 2:19μμ
Θεόφιλος Πανταζής, ιδιοκτήτης καταστήματος ΟΠΑΠ στην Αργαλαστή Πηλίου (φωτ.: ΟΠΑΠ)
ΕΛΛΑΔΑ

Ο νέος λαχνός «7ΑΡΙ» μοιράζει κέρδη έως και 2.000.000 ευρώ

3/11/2025 - 1:59μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Φωτ.: EUROKINISSI / Αντώνης Νικολόπουλος)

Ανανέωσε ο Βασίλης Σπανούλης στην Εθνική ομάδα – Μαζί στον δρόμο για το World Cup 2027

16 δευτερόλεπτα πριν
Τραυματιοφορείς διακρίνονται να μεταφέρουν τον άτυχο 20χρονο μέσα στο κτήριο του νοσοκομείου Χαλκίδας (φωτ.: glomex)

Χαλκίδα: Νεκρός 20χρονος για οπαδικές διαφορές, τον παράτησαν αιμόφυρτο έξω από το νοσοκομείο – Συνελήφθη εμπλεκόμενος στην υπόθεση Λυγγερίδη

32 λεπτά πριν
Η Αλμπίνα Ακρίτας στο στούντιο της (πηγή: albinaakritas.com)

Αλμπίνα Ακρίτας: Η σπουδαία Ελληνίδα εικαστικός – Από τη Μόσχα στις μεγαλύτερες ιδιωτικές συλλογές του κόσμου

1 ώρα πριν
(Φωτ.: ΕΛΟΠ)

«Χάλκινη» η Παναγιωτοπούλου στο Παγκόσμιο του Λουτρακίου – Πέντε μετάλλια στο Παγκόσμιο Grappling Veterans

2 ώρες πριν
Ο Ιησούς και οι δέκα παρθένες σε εικονογράφηση κώδικα που φυλάσσεται στην Εθνική Βιβλιοθήκη της Γαλλίας (πηγή: getarchive.net)

Στις δέκα παρθένους (Μέρος Β’)

2 ώρες πριν
Αστυνομικοί εξακολουθούν να ερευνούν για τους τρεις εμπλεκόμενους στο αιματοκύλισμα (φωτ.: EUROKINISSI/Στέφανος Ραπάνης)

Αιφνιδιαστικός έλεγχος της ΕΛΑΣ στις φυλακές Αλικαρνασσού για τη βεντέτα στα Βορίζια – Τι βρέθηκε

3 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign