Τα χειρότερα απέφυγαν οι Γκρανίτ Τσάκα, Σερντάν Σακίρι, οι οποίοι τιμωρήθηκαν από τη FIFA με πρόστιμο 10.000 ελβετικών φράγκων για τον πανηγυρισμό τους με τον «αλβανικό αετό». Οι δύο Ελβετοί διεθνείς επιχείρησαν να βάλουν πολιτικό χρώμα στην επικράτηση της ομάδας τους επί της Σερβίας, λόγω της αλβανικής τους καταγωγής.
Με πρόστιμο 5.000 φράγκων τιμωρήθηκε και ο συμπαίκτης τους Στεφάν Λιχστάινερ, ο οποίος αν και δεν έχει σχέση με την Αλβανία, πανηγύρισε με τον ίδιο τρόπο.
Η Παγκόσμια Ομοσπονδία ωστόσο φρόντισε να τιμωρήσει και τη Σερβία, για τις έντονες αντιδράσεις εκπροσώπων και υποστηρικτών της στο περιστατικό. Συγκεκριμένα, η Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου της Σερβίας τιμωρήθηκε με πρόστιμο 54.000 ελβετικών φράγκων.