Ιδιαίτερα επιτυχημένη ήταν η Δευτέρα για την ελληνική αποστολή, καθώς κατέκτησε έξι μετάλλια στην κολύμβηση, τα δύο χρυσά, αλλά είχε και διακρίσεις στο βάθρο σε ξιφασκία και ελληνορωμαϊκή πάλη.Δεύτερο χρυσό μετάλλιο και δεύτερο πανελλήνιο ρεκόρ για τον Κριστιάν Γκολομέεβ στους Μεσογειακούς Αγώνες της Ταραγόνα. Ο Έλληνας κολυμβητής, μετά τα 50μ. πεταλούδα, πρώτευσε και στα 50μ. ελεύθερο με 21.66, βελτιώνοντας το 21.69 που είχε σημειώσει στις 28 Ιουλίου 2017, στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Βουδαπέστης.
Η ανδρική ομάδα των 4Χ100 μικτής κολύμβησης, ύστερα από μία εντυπωσιακή εμφάνιση ανέβηκε στην πρώτη θέση του βάθρου, με χρόνο 3.36.64.
Οι ελληνικές επιτυχίες στις πισίνες της Ταραγόνα δεν σταμάτησαν εκεί. Η εθνική ομάδα των γυναικών 4Χ100 ανέβηκε στην τρίτη θέση του βάθρου, καθώς διένυσε την απόσταση σε 4.08.22. Η Θεοδώρα Δράκου, στο ίδιο αγώνισμα, ήρθε τρίτη με 25.31 και η Σοφία Κλικοπούλου 6η με 25.77. Στην τρίτη θέση του βάθρου ανέβηκε και ο Απόστολος Χρήστου στα 200μ. υπτίως με 2.01.37, ενώ ο Νικόλαος Σοφιανίδης ήρθε 5ος με 2.01.66.
Στα 200 μ. πεταλούδας, δύο Έλληνες ανέβηκαν στην τρίτη θέση του βάθρου. Οι Στέφανος Δημητριάδης και Ανδρέας Βαζαίος διήνυσαν την απόσταση σε 1.58.16 και μοιράστηκαν τη διάκριση. Στα 50 μ. προσθίως, η Μαρία Θάλεια Δρασίδου πλασαρίστηκε στην 4η θέση με 31.69.
Στο μεσογειακό βάθρο ανέβηκε και η ελληνική ξιφασκία. Η Δέσποινα Γεωργιάδου Μεταξά κατέκτησε χάλκινο μετάλλιο στη σπάθη. Στην τρίτη θέση της κατηγορίας των 87 κ. ανέβηκε και ο παλαιστής της ελληνορωμαϊκής, Δημήτρης Τσερεκίδης.