Μετά από την εντυπωσιακή πρεμιέρα του Παγκόσμιου Κυπέλλου 2018, όπου η Ρωσία σκόρπισε τη Σαουδική Αραβία με σκορ 5-0, το πρόγραμμα της Παρασκευής συνεχίζεται με τρεις δυνατές αναμετρήσεις σε 1ο και 2ο όμιλο.
Όλα τα παιχνίδια θα μεταδοθούν ζωντανά από την ΕΡΤ1.
Στις 15:00 στο Εκατερίνμπουργκ η Αίγυπτος κοντράρεται με την Ουρουγουάη, σε μια αμφίρροπη αναμέτρηση. Ερώτημα αποτελεί για τους Φαραώ η συμμετοχή του αστεριού τους Μοχάμεντ Σαλάχ, ενώ αναμένεται να αγωνιστεί ο άσος του ΠΑΟΚ Ουάρντα. Από την άλλη, η ομάδα της Λατινικής Αμερικής στηρίζει πολλά στον Λουίς Σουάρες.
Στις 18:00 το ενδιαφέρον μεταφέρεται στην Αγία Πετρούπολη, όπου το Μαρόκο αγωνίζεται με το Ιράν. Οι Αφρικανοί και οι Ασιάτες έχουν ως αντικειμενικό στόχο την 3η θέση, καθώς θα είναι έκπληξη αν καταφέρουν καλύτερο σε έναν όμιλο με Πορτογαλία και Ισπανία.
Το καλύτερο παιχνίδι της ημέρας θα διεξαχθεί στο Σότσι, καθώς αντιμέτωπες τίθενται η κάτοχος του Euro Πορτογαλία με την πρώην παγκόσμια πρωταθλήτρια Ισπανία. Τα αστέρια των δύο ομάδων αναμένεται να δώσουν λάμψη στον αγωνιστικό χώρο, στο πιο δυνατό παιχνίδι της πρώτης αγωνιστικής. Στόχος και των δύο μονομάχων είναι η πρωτιά στον όμιλο.