pontosnews.gr
Σάββατο, 19/07/2025
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Ντιμιτρόφ: Υποχρέωσή μας να βρούμε βιώσιμη λύση για το όνομα

23/03/2018 - 7:47μμ
ΠΓΔΜ: Πιο σημαντική η ποιότητα της λύσης από το χρονικό σημείο επίτευξής της
Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Σχέση εμπιστοσύνης προσπαθούν να οικοδομήσουν πρώτα από όλα Ελλάδα και πΓΔΜ και στη συνέχεια να μπορέσουν να φτάσουν στην εξεύρεση μιας βιώσιμης λύσης, όπως ανέφερε ο υπουργός Εξωτερικών της πΓΔΜ Νίκολα Ντιμιτρόφ στην κοινή συνέντευξή Τύπου με τον Νίκο Κοτζιά.

Στόχος είναι όταν οι δύο πλευρές συζητούν για το μέλλον να είναι δύσκολο να βρεθούν διαφορές.

Για να φθάσουν σε αυτό το σημείο πρέπει να ξεπεραστεί και να επιλυθεί η διαφορά γύρω από το όνομα της πΓΔΜ. Ο Σκοπιανός υπουργός Εξωτερικών χαρακτήρισε τις ισορροπίες γύρω από αυτό το ζήτημα ως πολύ ευαίσθητες όσον αφορά στην κοινή γνώμη και των δύο χωρών με τις υπάρχουσες προκαταλήψεις.

Παράλληλα, υπογράμμισε ότι και από τις δύο πλευρές «υπάρχει πραγματική βούληση να ξεπεραστεί αυτό, με τέτοιον τρόπο που δεν θα απαξιώνεται κανείς, ενώ θα ανοίξει τις πόρτες για το μέλλον. Την επόμενη εβδομάδα θα ανοίξουμε εκ νέου το ζήτημα από κοινού με τον διαμεσολαβητή, και θα έχουμε πολύ περισσότερα, διότι οι συνομιλίες θα αφορούν αποκλειστικά αυτό το ζήτημα και αν υπάρξει ανάγκη, θα συνεννοηθούμε να ξαναειδωθούμε και περισσότερες φορές, αν χρειαστεί, έως ότου βρούμε κάποιον τρόπο να προωθήσουμε τα πράγματα προς τα εμπρός». Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου σχετικά με τις αλλαγές στο σύνταγμα της πΓΔΜ, ο Νίκολα Ντιμιτρόφ δεν το απέκλεισε. 

«Επιχειρείται από κοινού να κάνουμε κάτι που θα είναι επαρκώς καλό και για τις δύο πλευρές», επισήμανε.

Σύμφωνα με τον Σκοπιανό υπουργό Εξωτερικών «βιώσιμη λύση είναι αυτή η οποία, με τη βοήθεια και των δύο πλευρών, θα είναι αποδεκτή και στις δύο πλευρές και εκ μέρους της κοινής γνώμης και από τους πολίτες. Είναι υποχρέωσή μας να φθάσουμε σε σημείο που θα είμαστε έτοιμοι να το ανοίξουμε αυτό και να το προτείνουμε και να το υπερασπιστούμε».

Στη συνέχεια συμπλήρωσε: «Εγώ ειλικρινά, κάποιες φορές, νομίζω ότι παρότι είμαστε σε διαφορετικές πλευρές και εκπροσωπούμε διαφορετικές απόψεις, ταυτόχρονα βρισκόμαστε στην ίδια πλευρά, διότι προσπαθούμε να ανοίξουμε δρόμο για το μέλλον. Και κάποιες φορές βιώνω τους διαφωνούντες με τον συμβιβασμό σαν να είναι στην άλλη πλευρά, διότι τραβούν προς τα πίσω. Και αυτό είναι ένα είδος αγώνα μεταξύ του μέλλοντος και του παρελθόντος».

Για τις δυσκολίες του παρελθόντος, ανέφερε ότι: «Εμείς εδώ στα Βαλκάνια, έχουμε τόσο πολύ παρελθόν, ενώ κάποιες φορές δεν έχουμε πολύ μέλλον, και νομίζω ότι θα είναι πολύ σημαντικό οι δυνάμεις που θέλουν να ανοίξουν το μέλλον να καταφέρουν να υπερβούν τα εμπόδια. Και βιώσιμη λύση, κατά την άποψή μου, είναι αυτή που θα επιτρέψει και στις δύο πλευρές να προχωρήσουν μπροστά και να είναι αποδεκτή. Να κοιταχτούμε στα μάτια και να χαιρετίσουμε ο ένας τον άλλον σαν άνθρωποι, είμαστε γείτονες και θα είμαστε πάντοτε γείτονες και νομίζω πως εάν αυτό το παίξουμε επιδέξια θα έχουμε και κοινό μέλλον, ευρωπαϊκό, όπου πιθανότατα θα μοιραστούμε πολλά συμφέροντα. Θα καταστούμε φυσικοί σύμμαχοι».

  • ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ.
ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

(Φωτ.: EUROKINISSI / Σωτήρης Δημητρόπουλος)
ΕΛΛΑΔΑ

Κοκαΐνη βρέθηκε σε παιδικά βιβλία: Βίντεο της ΕΛΑΣ δείχνει τι είχαν σκαρφιστεί

19/07/2025 - 5:09μμ
Μέλος της Προεδρικής φρουράς προσφέρει νερό σε Εύζωνα που εκτελεί την υπηρεσία του στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Κώστας Τσιρώνης)
ΕΛΛΑΔΑ

Meteo.gr: Ισχυρό κύμα καύσωνα από Δευτέρα στην Ελλάδα και τα Βαλκάνια

19/07/2025 - 3:17μμ
(Φωτ.: x.com)
ΚΟΣΜΟΣ

Λος Άντζελες: Όχημα έπεσε σε πλήθος – Τουλάχιστον τέσσερα άτομα σε κρίσιμη κατάσταση

19/07/2025 - 2:55μμ
(Φωτ. αρχείου: Χριστίνα Κωνσταντάκη)
ΕΛΛΑΔΑ

Βούλα: Νεκρή 22χρονη οδηγός σε θανατηφόρο τροχαίο

19/07/2025 - 1:53μμ
(Φωτ. αρχείου: Eurokinissi / Βασίλης Παπαδόπουλος)
ΕΛΛΑΔΑ

Κορωπί: Υπό μερικό έλεγχο η φωτιά στον παράδρομο της Αττικής Οδού

19/07/2025 - 12:20μμ
(Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Αλέξανδρος Βλάχος)
ΕΛΛΑΔΑ

Κολωνός: Συνελήφθη 22χρονος για τους πυροβολισμούς σε καφετέρια

19/07/2025 - 10:43πμ
Γυναίκα κάθεται κάτω από τη σκιά ενός δέντρου ώστε να προστατευτεί από τις υψηλές θερμοκρασίες και τον καυτό ήλιο, Θεσσαλονίκη (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Αχιλλέας Χήρας)
ΕΛΛΑΔΑ

Ο καιρός το Σάββατο: Τοπικοί όμβροι, ζέστη, και άνεμοι έως 5 μποφόρ

19/07/2025 - 8:08πμ
Καταστροφές σε βαν της αστυνομίας κατά τη διάρκεια των επεισοδίων στο Έπινγκ (πηγή: Χ / 
UK News in Pictures)
ΚΟΣΜΟΣ

Αγγλία: Σοβαρά επεισόδια έξω από ξενοδοχείο για αιτούντες άσυλο

18/07/2025 - 11:25μμ
(Φωτ.: EPA /
Sean Gallup / POOL)
ΚΟΣΜΟΣ

Στη Σλοβενία έγινε νόμιμη η υποβοηθούμενη αυτοκτονία – Προηγήθηκε δημοψήφισμα

18/07/2025 - 10:12μμ
Το μπαλκόνι του διαμερίσματος του Πέτρου Φιλιππίδη (φωτ.: EUROKINISSI / Κώστας Τζούμας)
ΕΛΛΑΔΑ

Σενάρια εμπρησμού για τη φωτιά στο σπίτι του Πέτρου Φιλιππίδη

18/07/2025 - 9:50μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Στιγμιότυπο από το μουσικό αφιέρωμα «Δεν ξεχνώ καμίας κι ανασπάλω» σε επιμέλεια του Γεωργίου Πουλαντσακλή (φωτ.: panagiasoumela.gr)

27ο Συναπάντημα Νεολαίας Ποντιακών Σωματειών στην Παναγία Σουμελά: Συγκίνηση στην έναρξη – Είμαστε εδώ και συνεχίζουμε

21 λεπτά πριν

#Muratli2025: Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Σκοπού ετοιμάζει κάτι μεγάλο

55 λεπτά πριν
(Φωτ.: FIBA)

EuroBasket U20: Νίκησε τη Σλοβενία και πάει για την 5η θέση η Εθνική

1 ώρα πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI / Σωτήρης Δημητρόπουλος)

Κοκαΐνη βρέθηκε σε παιδικά βιβλία: Βίντεο της ΕΛΑΣ δείχνει τι είχαν σκαρφιστεί

2 ώρες πριν
(Φωτ.: ΚΟΕ)

Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα τεχνικής κολύμβησης: Χάλκινα μετάλλια για Ιωακειμίδη και Δεληγιάννη

3 ώρες πριν
(Φωτ.: glomex / ERT 3)

Diamond League: Δεύτερος ο Τεντόγλου στο Λονδίνο

3 ώρες πριν

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign