pontosnews.gr
Σάββατο, 21/02/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Γεωργιάδης για Novartis: Ζητώ να δικαστώ και να μην κρυφτώ πίσω από παραγραφή

21/02/2018 - 8:37μμ
Γεωργιάδης για Τουρκία: Η Ελλάδα είναι πανέτοιμη για κάθε ενδεχόμενο
Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

«Δεν είναι μια ευχάριστη μέρα για κανένα μέλος του Κοινοβουλίου να βρίσκεται στη θέση που βρίσκομαι εγώ σήμερα, όσο και αν εκ χαρακτήρος η φασαρία μου αρέσει. Υπάρχουν αρκετοί άνθρωποι με συνείδηση να κρίνουν αυτά που θα πω με δικαιοσύνη και να βγάλουν από πάνω μου όλη αυτή τη συκοφαντία». Με τα λόγια αυτά ξεκίνησε την τοποθέτησή του στην Ολομέλεια ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Άδωνις Γεωργιάδης.

«Μιλάμε για το τεκμήριο της αθωότητας αλλά για τους πολιτικούς ισχύει το τεκμήριο της ενοχής αφού το σύνολο των πολιτών πιστεύει ότι όλοι οι πολιτικοί τα παίρνουν. Θα πρέπει να κοπιάσω πολύ στη ζωή μου για να διώξω τη σκιά από πάνω μου, είπε ο κ. Γεωργιάδης και συνεχίζοντας εξέφρασε τη διαφωνία του με την πρόταση της πλειοψηφίας για παραγραφή του αδικήματος της απιστίας, ενώ διατύπωσε την υπόνοια ότι πιθανόν αυτό να έγινε για τον Παναγιώτη Κουρουμπλή.

«Ζητώ εγγράφως να δικαστώ και να μην κρυφτώ πίσω από παραγραφή», είπε ενώ ζήτησε και από τον Π. Κουρουμπλή να κάνει το ίδιο και να ζητήσει να δικασθεί.

«Κατηγορούμαι για δυο πράγματα», είπε αναφερόμενος στην ουσία των κατηγοριών που περιλαμβάνονται στη δικογραφία. «Η πρώτη κατηγορία είναι ότι δήθεν βρήκα 65 εκατ. ευρώ χρέη προς τη Novartis, τα οποία πλήρωσα, όπως είπε η μάρτυς Κελέση και πήρα αντάλλαγμα δυο εκατομμύρια ευρώ, το οποίο και έλαβα αμέσως μετά την καταβολή των 65 εκατ. ευρώ». «Η μάρτυς», προσέθεσε ο Αδ. Γεωργιάδης, «υποστηρίζει ότι μεταξύ των μηνών 26 Ιουνίου και 30 Σεπτεμβρίου 2013, που καταθέτει ότι ο κ. Φρουζής μου έδωσε χρήματα, είχε λάβει η Novartis 65 εκατ. ευρώ και γι’ αυτό πήρα 2 εκατ. ευρώ εγώ και ένα εκατομμύριο ο κ. Στουρνάρας».

«Αν η κ. εισαγγελέας είχε ζητήσει τις πληρωμές ΕΟΠΥΥ θα είχε καταλάβει ότι όλα αυτά είναι ψέμα», είπε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ και κατέθεσε έγγραφα σύμφωνα με τα οποία κατά το επίμαχο χρονικό διάστημα η Novartis είχε λάβει συνολικά 19 εκατ. ευρώ. «Το ίδιο διάστημα τον επόμενο χρόνο έχει πάρει η Novartis 40 εκατ. ευρώ και το 2017, 60 εκατ. ευρώ. Οι χαμηλότεροι τζίροι της Novartis είναι επί της δικής μου υπουργικής θητείας. Κατά τη διάρκεια της θητείας μου μειώθηκαν οι τιμές 7.599 φαρμάκων», ανέφερε.

«Στη δεύτερη κατηγορία», συνέχισε ο πρώην υπουργός Υγείας, «εμπλέκεται το “Harvard project”, στο οποίο είχα προσκληθεί να απευθύνω χαιρετισμό ως υπουργός Υγείας. Τι λέει η μάρτυς; Ότι ο Γεωργιάδης με τον Στουρνάρα πληρώνονταν για να βάλουν τα φάρμακα της Novartis στη λίστα φαρμάκων και επελέγη το Harvard διότι εκεί είχε φοιτήσει ο Αντώνης Σαμαράς». «Mε κατηγορούν ότι αντίθετα με τις απαιτήσεις της τρόικας ενέταξα φάρμακα της Novartis, εγώ ο μνημονιακός, όπως με αποκαλούσαν ενώ η ένταξη των νέων φαρμάκων ήταν απαίτηση του πρώτου μνημονίου», είπε.

Ο Αδ. Γεωργιάδης υποστήριξε ότι δεν είχε ο ίδιος την αρμοδιότητα του προσδιορισμού των τιμών και της έκδοσης των καταλόγων, αλλά ο υφυπουργός Υγείας σύμφωνα με το νόμο, κάτι που η εισαγγελέας θα έπρεπε να γνωρίζει. «Ελέγχετε την επάρκεια της εισαγγελέως;» διερωτήθηκε απευθυνόμενος στον υπουργό Δικαιοσύνης.

Κατηγόρησε επίσης τον ΣΥΡΙΖΑ ότι σαν αντιπολίτευση καταψήφισε όλες τις ρυθμίσεις που μείωναν τη φαρμακευτική δαπάνη και εισήγαγαν τα γενόσημα, ενώ επί θητείας της σημερινής κυβέρνησης αυξήθηκαν οι τιμές 11 φαρμάκων.

«Ο κ. Μπασκόζος που σήμερα είναι γραμματέας του υπουργείου Υγείας, μαζί με τον κ. Τσίπρα και τον κ. Κουρουμπλή σε συνέντευξη Τύπου, ζητούσε 500 εκατ. ευρώ επιπλέον δαπάνες για φάρμακα» είπε.

Καταλήγοντας ο αντιπρόεδρος της ΝΔ έκανε λόγο για σκευωρία, λέγοντας ότι το μισό υπουργικό συμβούλιο έχει προαναγγείλει το θέμα Νοβάρτις, ενώ κατηγόρησε προσωπικά τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα τον αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλο και τη γενική επιθεωρήτρια Δημόσιας Διοίκησης Μαρία Παπασπύρου. Μάλιστα την τελευταία κατηγόρησε ότι «κρατά στα συρτάρια της» το πόρισμα για το θάνατο τετράχρονου κοριτσιού στην Κρήτη κατά την διάρκεια χειρουργικής επέμβασης στην οποία συμμετείχε συγγενής του υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη.

Τέλος, ζήτησε από τον υπουργό Δικαιοσύνης Σταύρο Κοντονή να «ανοίξει» τα τηλέφωνα του κ. Παπαγγελόπουλου, ώστε να αποκαλυφθούν οι καθημερινές τηλεφωνικές επικοινωνίες του με την εισαγγελέα διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη, με τις οποίες, σύμφωνα με τον κ. Γεωργιάδη ενημερώνονταν για την πορεία των καταθέσεων.

  • Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ.
ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Στιγμιότυπο απο την κατάθεση στεφάνου στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας της Αρμενίας Βαχάγκν Χατσατουριάν (φωτ.: Γιώργος Κονταρίνης/ EUROKINISSI)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Νικήτας Κακλαμάνης υποδέχθηκε στη Βουλή τον Πρόεδρο της Αρμενίας Vahagn Khachaturyan

19/02/2026 - 6:47μμ
(Φωτ.: Γιάννης Παναγόπουλος/EUROKINISSI)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στη Βουλή η υπόθεση του Γιάννη-Βασίλη Γιαϊλαλί – Θάνος Πλεύρης: «Αν έχει διαπράξει εγκλήματα πολέμου, δεν δικαιούται άσυλο»

18/02/2026 - 9:50μμ
(Φωτ.: EUROKINISSI / Τατιάνα Μπόλαρη)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Άννα Ψαρούδα-Μπενάκη: Στο Α’ Νεκροταφείο Αθηνών τελέσθηκε η κηδεία της, παρουσία ακαδημαϊκών, πολιτικών, και πλήθους κόσμου

18/02/2026 - 3:17μμ
Η Άννα Ψαρούδα-Μπενάκη σε εκδήλωση μνήμης για τη Μαριέττα Γιαννάκου, 6 Νοεμβρίου 2023 
(φωτ.: EUROKINISSI / Γιάννης Κονταρίνης)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Άννα Ψαρούδα-Μπενάκη: Πλήρης ημερών απεβίωσε η πρώτη γυναίκα Πρόεδρος της Βουλής 

15/02/2026 - 2:13μμ
Ο Αναστάσης Παπαληγούρας (φωτ. αρχείου: ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ/Γιάννης Μωυσιάδης)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πέθανε ο πρώην υπουργός της ΝΔ Αναστάσης Παπαληγούρας

12/02/2026 - 9:52πμ
Εικόνα από τη συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην Άγκυρα, όπου πραγματοποιήθηκε η 6η Σύνοδος του Ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας Ελλάδας-Τουρκίας (φωτ.: Δημήτρης Παπαμήτσος/Γρ. Τύπου Πρωθυπουργού/EUROKINISSI)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης-Ερντογάν: «Ανοιχτά» τα ακανθώδη ζητήματα παρά τα βήματα προσέγγισης στην Άγκυρα – Casus belli, υφαλοκρηπίδα, ΑΟΖ, μουσουλμανική μειονότητα, Κυπριακό

11/02/2026 - 8:09μμ
Στιγμιότυπο από την επίσκεψη του Κ. Μητσοτάκη στην Άγκυρα το 2024 (φωτ.: Γραφείο Τύπου Πρωθυπουργού/Δημήτρης Παπαμήτσος)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Με στόχο τη διατήρηση ανοικτών διαύλων επικοινωνίας η σημερινή συνάντηση Μητσοτάκη-Ερντογάν

11/02/2026 - 8:39πμ
Στιγμιότυπο από τη συνάντηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στο περιθώριο της Συνόδου του ΝΑΤΟ στην Ουάσιγκτον, τον Ιούλιο του 2024 (φωτ.: Γραφείο Τύπου Πρωθυπουργού/Δημήτρης Παπαμήτσος)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Μήνυμα κανονικότητας» η περιοδική συνάντηση Μητσοτάκη-Ερντογάν – Δεν θα συζητηθούν οι θαλάσσιες ζώνες

10/02/2026 - 10:30μμ
Ο Παύλος Πολάκης σε παλαιότερη φωτογραφία, όρθιος στην ολομέλεια της Βουλής ν/σ του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων (φωτ. αρχείου: Eurokinissi/Γιώργος Κονταρίνης)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παύλος Πολάκης: Η Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής προτείνει την άρση της ασυλίας του

10/02/2026 - 12:55μμ
Η Ελένη Καραγεωργοπούλου σε συζήτηση επίκαιρης ερώτησης στην Ολομέλεια της Βουλής, τον περασμένο Οκτώβριο (φωτ.: Σωτήρης Δημητρόπουλος/EUROKINISSI)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παρελθόν η Ελένη Καραγεωργοπούλου για την Πλεύση Ελευθερίας – Ανεξαρτητοποιήθηκε με επιστολή της στον Νικήτα Κακλαμάνη

10/02/2026 - 11:18πμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Φωτ.: facebook/Οι Πρόσφυγες- Ποντιακός σύλλογος Βίγλα Άρτας)

Μια παραδοσιακή ποντιακή βραδιά για τη βασιλόπιτα του Ποντιακού Συλλόγου Βίγλας Άρτας «Οι Πρόσφυγες»

2 λεπτά πριν
(Φωτ.: facebook/Ένωση Ποντίων Αργυρούπολης)

Έφτασαν οι μέρες για τον ετήσιο χορό της Ένωσης Ποντίων Αργυρούπολης

34 λεπτά πριν
(Φωτ. αρχείου: Λιμενικό Σώμα)

Κρήτη: Νεκροί μετανάστες σε ναυάγιο νότια των Καλών Λιμένων – Έρευνες για δεκάδες αγνοούμενους

1 ώρα πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI/Κώστας Τζούμας)

ΕΦΚΑ: Συγκροτείται Ειδική Ομάδα Εργασίας για την ταχύτερη απονομή των εφάπαξ στο Δημόσιο

2 ώρες πριν
(Φωτ.: facebook.com/ angelipamp)

Ο Σύλλογος Ποντίων Γιαννιτσών υποδέχεται την Αγγελική Παμπουκίδου και τις «Νεράιδες του Πόντου»

2 ώρες πριν
Ο Αμερικανός πρεσβευτής στο Ισραήλ Μάικ Χάκαμπι σε συνέντευξη Τύπου, στην Ιερουσαλήμ, τον Μάιο του 2025 (φωτ. αρχείου: EPA/ABIR SULTAN)

Σοκ από δηλώσεις Αμερικανού πρεσβευτή: «Θα ήταν μια χαρά» εάν το Ισραήλ καταλάμβανε όλα τα εδάφη της Μέσης Ανατολής

2 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign