pontosnews.gr
Κυριακή, 14/09/2025
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Γεωργιάδης για Novartis: Ζητώ να δικαστώ και να μην κρυφτώ πίσω από παραγραφή

21/02/2018 - 8:37μμ
Γεωργιάδης για Τουρκία: Η Ελλάδα είναι πανέτοιμη για κάθε ενδεχόμενο
Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

«Δεν είναι μια ευχάριστη μέρα για κανένα μέλος του Κοινοβουλίου να βρίσκεται στη θέση που βρίσκομαι εγώ σήμερα, όσο και αν εκ χαρακτήρος η φασαρία μου αρέσει. Υπάρχουν αρκετοί άνθρωποι με συνείδηση να κρίνουν αυτά που θα πω με δικαιοσύνη και να βγάλουν από πάνω μου όλη αυτή τη συκοφαντία». Με τα λόγια αυτά ξεκίνησε την τοποθέτησή του στην Ολομέλεια ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Άδωνις Γεωργιάδης.

«Μιλάμε για το τεκμήριο της αθωότητας αλλά για τους πολιτικούς ισχύει το τεκμήριο της ενοχής αφού το σύνολο των πολιτών πιστεύει ότι όλοι οι πολιτικοί τα παίρνουν. Θα πρέπει να κοπιάσω πολύ στη ζωή μου για να διώξω τη σκιά από πάνω μου, είπε ο κ. Γεωργιάδης και συνεχίζοντας εξέφρασε τη διαφωνία του με την πρόταση της πλειοψηφίας για παραγραφή του αδικήματος της απιστίας, ενώ διατύπωσε την υπόνοια ότι πιθανόν αυτό να έγινε για τον Παναγιώτη Κουρουμπλή.

«Ζητώ εγγράφως να δικαστώ και να μην κρυφτώ πίσω από παραγραφή», είπε ενώ ζήτησε και από τον Π. Κουρουμπλή να κάνει το ίδιο και να ζητήσει να δικασθεί.

«Κατηγορούμαι για δυο πράγματα», είπε αναφερόμενος στην ουσία των κατηγοριών που περιλαμβάνονται στη δικογραφία. «Η πρώτη κατηγορία είναι ότι δήθεν βρήκα 65 εκατ. ευρώ χρέη προς τη Novartis, τα οποία πλήρωσα, όπως είπε η μάρτυς Κελέση και πήρα αντάλλαγμα δυο εκατομμύρια ευρώ, το οποίο και έλαβα αμέσως μετά την καταβολή των 65 εκατ. ευρώ». «Η μάρτυς», προσέθεσε ο Αδ. Γεωργιάδης, «υποστηρίζει ότι μεταξύ των μηνών 26 Ιουνίου και 30 Σεπτεμβρίου 2013, που καταθέτει ότι ο κ. Φρουζής μου έδωσε χρήματα, είχε λάβει η Novartis 65 εκατ. ευρώ και γι’ αυτό πήρα 2 εκατ. ευρώ εγώ και ένα εκατομμύριο ο κ. Στουρνάρας».

«Αν η κ. εισαγγελέας είχε ζητήσει τις πληρωμές ΕΟΠΥΥ θα είχε καταλάβει ότι όλα αυτά είναι ψέμα», είπε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ και κατέθεσε έγγραφα σύμφωνα με τα οποία κατά το επίμαχο χρονικό διάστημα η Novartis είχε λάβει συνολικά 19 εκατ. ευρώ. «Το ίδιο διάστημα τον επόμενο χρόνο έχει πάρει η Novartis 40 εκατ. ευρώ και το 2017, 60 εκατ. ευρώ. Οι χαμηλότεροι τζίροι της Novartis είναι επί της δικής μου υπουργικής θητείας. Κατά τη διάρκεια της θητείας μου μειώθηκαν οι τιμές 7.599 φαρμάκων», ανέφερε.

«Στη δεύτερη κατηγορία», συνέχισε ο πρώην υπουργός Υγείας, «εμπλέκεται το “Harvard project”, στο οποίο είχα προσκληθεί να απευθύνω χαιρετισμό ως υπουργός Υγείας. Τι λέει η μάρτυς; Ότι ο Γεωργιάδης με τον Στουρνάρα πληρώνονταν για να βάλουν τα φάρμακα της Novartis στη λίστα φαρμάκων και επελέγη το Harvard διότι εκεί είχε φοιτήσει ο Αντώνης Σαμαράς». «Mε κατηγορούν ότι αντίθετα με τις απαιτήσεις της τρόικας ενέταξα φάρμακα της Novartis, εγώ ο μνημονιακός, όπως με αποκαλούσαν ενώ η ένταξη των νέων φαρμάκων ήταν απαίτηση του πρώτου μνημονίου», είπε.

Ο Αδ. Γεωργιάδης υποστήριξε ότι δεν είχε ο ίδιος την αρμοδιότητα του προσδιορισμού των τιμών και της έκδοσης των καταλόγων, αλλά ο υφυπουργός Υγείας σύμφωνα με το νόμο, κάτι που η εισαγγελέας θα έπρεπε να γνωρίζει. «Ελέγχετε την επάρκεια της εισαγγελέως;» διερωτήθηκε απευθυνόμενος στον υπουργό Δικαιοσύνης.

Κατηγόρησε επίσης τον ΣΥΡΙΖΑ ότι σαν αντιπολίτευση καταψήφισε όλες τις ρυθμίσεις που μείωναν τη φαρμακευτική δαπάνη και εισήγαγαν τα γενόσημα, ενώ επί θητείας της σημερινής κυβέρνησης αυξήθηκαν οι τιμές 11 φαρμάκων.

«Ο κ. Μπασκόζος που σήμερα είναι γραμματέας του υπουργείου Υγείας, μαζί με τον κ. Τσίπρα και τον κ. Κουρουμπλή σε συνέντευξη Τύπου, ζητούσε 500 εκατ. ευρώ επιπλέον δαπάνες για φάρμακα» είπε.

Καταλήγοντας ο αντιπρόεδρος της ΝΔ έκανε λόγο για σκευωρία, λέγοντας ότι το μισό υπουργικό συμβούλιο έχει προαναγγείλει το θέμα Νοβάρτις, ενώ κατηγόρησε προσωπικά τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα τον αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλο και τη γενική επιθεωρήτρια Δημόσιας Διοίκησης Μαρία Παπασπύρου. Μάλιστα την τελευταία κατηγόρησε ότι «κρατά στα συρτάρια της» το πόρισμα για το θάνατο τετράχρονου κοριτσιού στην Κρήτη κατά την διάρκεια χειρουργικής επέμβασης στην οποία συμμετείχε συγγενής του υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη.

Τέλος, ζήτησε από τον υπουργό Δικαιοσύνης Σταύρο Κοντονή να «ανοίξει» τα τηλέφωνα του κ. Παπαγγελόπουλου, ώστε να αποκαλυφθούν οι καθημερινές τηλεφωνικές επικοινωνίες του με την εισαγγελέα διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη, με τις οποίες, σύμφωνα με τον κ. Γεωργιάδη ενημερώνονταν για την πορεία των καταθέσεων.

  • Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ.
ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Συνέντευξη Τύπου του Νίκου Ανδρουλάκη στο πλαίσιο της 89ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης (φωτ.: EUROKINISSI / Ραφαήλ Γεωργιάδης)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Ανδρουλάκης αφήνει ανοιχτό το θέμα των συνεργασιών

14/09/2025 - 3:38μμ
Ομιλία του προέδρου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής Νίκου Ανδρουλάκη στο πλαίσιο της 88ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης στο συνεδριακό κέντρο "Ι. Βελλίδης", Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου 2024 (φωτ.: Βασίλης Βερβερίδης/MotionTeam)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Απόψε η ομιλία Ανδρουλάκη στη ΔΕΘ – Θα παρουσιάσει το κυβερνητικό πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ

13/09/2025 - 9:10πμ
(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI / Τατιάνα Μπόλαρη)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νίκος Μιχαλολιάκος: Αποφυλακίζεται με όρους ο αρχηγός της Χρυσής Αυγής

12/09/2025 - 5:25μμ
(Φωτ. αρχείου: ΑΠΕ-ΜΠΕ - EPA / Γιάννης Κολεσίδης)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η Τουρκία χτύπησε την πόρτα της ΕΕ για το SAFE – Θα εισακουστούν οι ανησυχίες Ελλάδας και Κύπρου;

12/09/2025 - 11:11πμ
Συνάντηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον υπουργό Εσωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής, Doug Burgum, στο Μέγαρο Μαξίμου. Πέμπτη 11 Σεπτεμβρίου 2025 (φωτ.: Eurokinissi/Γιάννης Παναγόπουλος)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αμερικανικό LNG και Chevron στο επίκεντρο της συνάντησης του Κ. Μητσοτάκη με τον Αμερικανό ΥΠΕΣ

11/09/2025 - 2:35μμ
Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου (φωτ.: EUROKINISSI/Ραφαήλ Γεωργιάδης)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κ. Μητσοτάκης: Στο τέλος της τετραετίας οι εκλογές, δεν τίθεται ζήτημα διαδοχής στη ΝΔ

7/09/2025 - 3:45μμ
Στιγμιότυπο από τη συνέντευξη Τύπου του πρωθυπουργού (φωτ.: EUROKINISSI/Ραφαήλ Γεωργιάδης)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η συνέντευξη του Κυριάκου Μητσοτάκη στη ΔΕΘ – Δείτε ζωντανά

7/09/2025 - 12:14μμ
Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στη διάρκεια της ομιλίας του στην 89η ΔΕΘ (φωτ.: EUROKINISSI/Ραφαήλ Γεωργιάδης)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εξαγγελίες Μητσοτάκη στη ΔΕΘ: Μεταρρύθμιση 1,6 δισ. ευρώ με μόνιμες μειώσεις φόρων για μεσαία τάξη, οικογένειες, νέους

6/09/2025 - 11:52μμ
Στιγμιότυπο από τις διαδηλώσεις στην πλατεία ΧΑΝΘ, έξω από τη ΔΕΘ και το Βελλίδειο (φωτ.: ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ/Βασίλης Βερβερίδης)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Έξω από το Βελλίδειο διαδηλώνουν τα συνδικάτα, μέσα η ομιλία Μητσοτάκη – Δείτε ζωντανά

6/09/2025 - 8:24μμ
Επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στην 89η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης. Σάββατο 6 Σεπτεμβρίου 2025 (φωτ.: ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ / Βασίλης Βερβερίδης)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σε δύο κατευθύνσεις η ομιλία Μητσοτάκη στη ΔΕΘ – Παροχές με αιχμή τη φορολογία

6/09/2025 - 7:25μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Φωτ.: maximos.gr)

Μάξιμος Χαρακόπουλος: Αναγκαία για τη διεθνή αναγνώριση της Γενοκτονίας των χριστιανών της Ανατολής η ενιαία ημερομηνία τιμής και μνήμης

44 λεπτά πριν
Εντυπωσιακή ήταν η προσέλευση του κόσμου στο γλέντι της Ένωσης Ποντίων Ωραιοκάστρου και Φίλων (φωτ.: Δήμος Ωραιοκάστρου)

Γεμάτο νεολαία και κέφι το ποντιακό γλέντι της Ένωσης Ποντίων Ωραιοκάστρου και Φίλων

1 ώρα πριν
(Φωτ.: United World Wrestling)

Παγκόσμιο πρωτάθλημα πάλης: Στον τελικό ο Κουγιουμτσίδης!

2 ώρες πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI)

Χάλκινο μετάλλιο η Ελλάδα! – Νίκησε τη Φινλανδία στον μικρό τελικό

2 ώρες πριν
Χαρακτηριστικό στιγμιότυπο από την παράσταση (φωτ.: facebook/ Πανευβοϊκός Σύλλογος Καππαδοκών «Ο Άγιος Ιωάννης ο Ρώσσος»)

«Μια ρίζα γιασεμί από τη Σμύρνη» γέμισε νοσταλγία τη Μακρυμάλλη της Εύβοιας

3 ώρες πριν
Το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας από ψηλά (πηγή: Facebook / Republic of Türkiye Ministry of Foreign Affairs)

Προκλητική και ανιστόρητη ανακοίνωση της Τουρκίας για τη Μικρασιατική Καταστροφή

3 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign