Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Γιάννη Δραγασάκη είχε ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης Χακάν Τσαβούσογλου. Ο αντιπρόεδρος της ελληνικής κυβέρνησης ενημέρωσε τον Τούρκο ομόλογό του ότι η χώρα βρίσκεται σε εθνικό πένθος και υπογράμμισε ότι οι ελληνικές αρχές κάνουν ό,τι μπορούν για τον εντοπισμό των αγνοουμένων.
Ο Χακάν Τσαβούσογλου τόνισε ότι η Τουρκία είναι έτοιμη να συνδράμει στις προσπάθειες για την ανακούφιση των πληγέντων, εάν κριθεί αναγκαίο.
Τη συμπάθειά του για τη δοκιμασία που περνούν οι κάτοικοι της Δυτικής Αττικής μετά τη θεομηνία που έπληξε την περιοχή, εξέφρασε ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης, κάνοντας λόγο για ακραία καιρικά φαινόμενα και εξέφρασε τη λύπη του για τα θύματα και τις οικογένειές τους. Από την πλευρά του, ο Γιάννης Δραγασάκης τον ευχαρίστησε για το ενδιαφέρον και επισήμανε ότι η χώρα βρίσκεται σε εθνικό πένθος για την απώλεια τόσων ανθρώπινων ζωών από τις καταστροφικές πλημμύρες. Παράλληλα, υπογράμμισε ότι η ελληνική κυβέρνηση και οι αρμόδιες αρχές πράττουν ό,τι είναι δυνατόν για να εντοπισθούν οι αγνοούμενοι και να αναρρώσουν οι τραυματίες. Ταυτόχρονα, έχουν κινητοποιηθεί όλα τα διαθέσιμα μέσα για τη φροντίδα όσων οι κατοικίες έχουν υποστεί φθορές.
Παράλληλα, ο αντιπρόεδρος της ελληνικής κυβέρνησης ανέφερε ότι η Πολιτεία λαμβάνει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία των πολιτών και της περιουσίας τους από ενδεχόμενη συνέχιση των δυσμενών καιρικών συνθηκών. Σε ό,τι αφορά τις υλικές ζημιές, τόνισε πως ήδη επιχειρείται η καταγραφή τους, ώστε χωρίς καθυστέρηση να ξεκινήσουν οι διαδικασίες αποκατάστασης και αποζημίωσης.
















