pontosnews.gr
Τετάρτη, 16/09/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Προσφυγικό: Έκθεση-κόλαφος του Συμβουλίου της Ευρώπης για την Ελλάδα

26/09/2017 - 11:41πμ
Προσφυγικό: Έκθεση-κόλαφος του Συμβουλίου της Ευρώπης για την Ελλάδα
Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp
Στηρίξτε το Pontos News Επιλέξτε μας ως προτιμώμενη πηγή στην Αναζήτηση Google
Προσθήκη πηγής

Ιδιαίτερα επικριτική, ειδικά για τη συνεχιζόμενη κράτηση των ασυνόδευτων παιδιών και για τις συνθήκες στις οποίες κρατούνται οι ενήλικες μετανάστες σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, είναι η έκθεση της Επιτροπής για την Πρόληψη των Βασανιστηρίων (CTP) του Συμβουλίου της Ευρώπης.

Εκπρόσωποι της Επιτροπής ήρθαν στην Ελλάδα τον Απρίλιο και τον Ιούλιο του 2016 προκειμένου να εξετάσουν κυρίως τις συνθήκες στα hotspot στα νησιά, μετά τη συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας για το Προσφυγικό.

Στις δομές της Μόριας και της ΒΙΑΛ, σε Λέσβο και Χίο αντίστοιχα, διαπιστώθηκαν υπερπληθυσμός και υψηλά επίπεδα βίας μεταξύ των προσφύγων και των μεταναστών, ενώ ιδιαίτερη αναφορά γίνεται στις ανεπάρκειες σε ό,τι έχει να κάνει με την υγειονομική περίθαλψη, τη βοήθεια στις ευάλωτες ομάδες και τη νομική υποστήριξη. Όλα τα παραπάνω, σε συνδυασμό με προβλήματα στην ποιότητα του πόσιμου νερού και του φαγητού, θεωρούνται από την CTP ότι έχουν δημιουργήσει μια εκρηκτική κατάσταση στα hotspot.

Επιπλέον, υπήρξαν μεμονωμένες καταγγελίες από ασυνόδευτα παιδιά στη Μόρια για κακομεταχείριση και βία από αστυνομικούς.

Στην έκθεση επισημαίνονται ιδιαίτερα οι περιπτώσεις των ανηλίκων, για τους οποίους οι συνθήκες διαβίωσης θεωρούνται ιδιαίτερα κακές και ανεπαρκείς. Ωστόσο, αναγνωρίζονται οι προσπάθειες των ελληνικών Αρχών για την παροχή πρόσθετων καταλυμάτων· ζητείται, όμως, να επανεξεταστεί η προσέγγιση της «προστατευτικής κράτησης» στην Αμυγδαλέζα και στην Πέτρου Ράλλη. «Η τοποθέτηση των ασυνόδευτων παιδιών, πολλά από τα οποία έχουν βιώσει τραυματικά ταξίδια και εμπειρίες, σε αυτές τις εγκαταστάσεις κράτησης για πολλές εβδομάδες ή μήνες είναι δύσκολο να κατανοηθεί», αναφέρεται χαρακτηριστικά.


(Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Αλέξανδρος Βλάχος)

Καταγγελίες για βία και σωματική κακομεταχείριση από τους αστυνομικούς υπήρξαν και από ενήλικες που κρατούνται στην Πέτρου Ράλλη και σε δομές στη Θεσσαλονίκη. Η CTP ζητά να ληφθούν αυστηρά μέτρα για την αποφυγή τέτοιων περιστατικών, και χαρακτηρίζει ανεπαρκείς τις συνθήκες κράτησης στα περισσότερα αστυνομικά τμήματα.

Τι απαντούν οι ελληνικές Αρχές
Από τη μεριά τους, τόσο οι αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής όσο και το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη απαντούν ότι λειτουργούν με γνώμονα το σεβασμό της ανθρώπινης αξιοπρέπειας, και υπογραμμίζουν ότι οι διαδικασίες που ακολουθούνται είναι εναρμονισμένες με τις ευρωπαϊκές και διεθνείς δεσμεύσεις της χώρας.

Για τον υπερπληθυσμό στα hotspot τονίζεται ότι έχουν γίνει συντονισμένες προσπάθειες για να μετριαστεί το φαινόμενο, και για τα αιτήματα ασύλου διευκρινίζεται ότι ο μέσος χρόνος για την έκδοση πρωτοβάθμιων αποφάσεων είναι 42 ημερολογιακές ημέρες. Σχετικά με την αστυνομική βία που καταγγέλθηκε, το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη σημειώνει ότι οι αρμόδιες αστυνομικές διευθύνσεις διεξάγουν προκαταρκτική διοικητική έρευνα.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Νωρίτερα θα κλείνουν κάποιοι σταθμοί του μετρό της Αθήνας (φωτ.: EUROKINISSI / Γιάννης Παναγόπουλος)
ΕΛΛΑΔΑ

Μετρό: Νυχτερινές αλλαγές στα δρομολόγια της γραμμής 3 λόγω έργων

16/09/2026 - 12:40μμ
(Φωτ.: Χριστίνα Κωνσταντάκη)
ΕΛΛΑΔΑ

Απάτη με τον ΔΕΔΔΗΕ: Συνελήφθησαν «εισπράκτορες» σπείρας – Πάνω από 80.000 ευρώ η λεία τους

16/09/2026 - 11:00πμ
Εικόνα από τη μεταγωγή των δύο γιατρών στον ανακριτή (φωτ.: Σωτήρης Δημητρόπουλος/EUROKINISSI)
ΕΛΛΑΔΑ

Γιώργος Μαζωνάκης: Στη φυλακή το ζευγάρι των γιατρών για τον θάνατό του

16/09/2026 - 8:33πμ
(Φωτ.: EUROKINISSI/Γιώργος Κονταρίνης)
ΕΛΛΑΔΑ

Καιρός: Βροχές, καταιγίδες και ισχυροί άνεμοι στο Αιγαίο σήμερα Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου

16/09/2026 - 8:07πμ
(Φωτ.: Σωτήρης Δημητρόπουλος/EUROKINISSI)
ΕΛΛΑΔΑ

Γιώργος Μαζωνάκης: Μαραθώνια απολογία για τη γιατρό Ιωάννα Γάκα – Στον ανακριτή ο σύζυγός της

15/09/2026 - 10:19μμ
(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI/Γιάννης Παναγόπουλος)
ΕΛΛΑΔΑ

Ασπρόπυργος: Συνελήφθη ζευγάρι μετά από καταδίωξη – Οδηγούσαν κλεμμένο όχημα

15/09/2026 - 8:31μμ
(Φωτ. αρχείου: Χριστίνα Κωνσταντάκη)
ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη: Έκκληση για την αναγνώριση σορού άνδρα που βρέθηκε στον Θερμαϊκό

15/09/2026 - 4:16μμ
Άποψη του Συνεδριακού Κέντρου Λάρισας όπου διεξάγεται η δίκη για το πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη (φωτ.: Λεωνίδας Τζέκας/ EUROKINISSI)
ΕΛΛΑΔΑ

Δίκη για τα Τέμπη: Στην τελική ευθεία η απόφαση για το κινητό του σταθμάρχη – Τι κατέθεσε ο Παύλος Ασλανίδης

15/09/2026 - 3:28μμ
Στα δικαστήρια της Ευελπίδων οι δύο γιατροί που κατηγορούνται για τον θάνατο του Γιώργου Μαζωνάκη (φωτ.: Σωτήρης Δημητρόπουλος/EUROKINISSI)
ΕΛΛΑΔΑ

Γιώργος Μαζωνάκης: Στον ανακριτή οι δύο γιατροί για την κατηγορία της ανθρωποκτονίας

15/09/2026 - 1:34μμ
Αποφυλακίστηκε ο πρώην βουλευτής της Χρυσής Αυγής και καταδικασμένος για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, Ηλίας Κασιδιάρης, από τις φυλακές Δομοκού, μετά από έκτιση του συνόλου της ποινής του (φωτ.: lamiareport.gr/EUROKINISSI)
ΕΛΛΑΔΑ

Αποφυλακίστηκε ο Ηλίας Κασιδιάρης – Δήλωσε πως επιστρέφει στην πολιτική

15/09/2026 - 1:07μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ναυτεμπορική TV

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Νωρίτερα θα κλείνουν κάποιοι σταθμοί του μετρό της Αθήνας (φωτ.: EUROKINISSI / Γιάννης Παναγόπουλος)

Μετρό: Νυχτερινές αλλαγές στα δρομολόγια της γραμμής 3 λόγω έργων

5 λεπτά πριν
(Φωτ.: poe.org.gr)

Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος: Δυναμική η πρώτη παρουσία της στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης

30 λεπτά πριν
Η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν στη συνεδρίαση του Σώματος των Επιτρόπων στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στο Στρασβούργο της Γαλλίας (φωτ.: EPA/RONALD WITTEK)

Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν: Η Ευρώπη σε σταυροδρόμι ανάμεσα στην ισχύ και την αβεβαιότητα

54 λεπτά πριν
(Φωτ.: facebook.com/geogreeks?locale=el_GR)

Γέφυρα πολιτισμού στην Κρήτη για τους νέους Έλληνες της Γεωργίας

1 ώρα πριν
(Φωτ.: Χριστίνα Κωνσταντάκη)

Απάτη με τον ΔΕΔΔΗΕ: Συνελήφθησαν «εισπράκτορες» σπείρας – Πάνω από 80.000 ευρώ η λεία τους

2 ώρες πριν
Η Βίλα Καπαγιαννίδη (φωτ.: Κώστας Κατσίγιαννης)

Τραπεζούντα: Η ιστορική Βίλα Καπαγιαννίδη που πέρασε στα χέρια του Μουσταφά Κεμάλ, οι θρύλοι γύρω από αυτή και η σημερινή της εικόνα

2 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

Ναυτεμπορική TV
Ναυτεμπορική TV