Κρίμα κι άδικο για την Εθνική ομάδα υδατοσφαίρισης Νέων Γυναικών που έφτασε στην πηγή αλλά δεν γεύτηκε το νέκταρ της μεγάλης επιτυχίας. Απόψε, σε έναν συγκλονιστικό τελικό στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα που διεξήχθη στο Βόλο, δεν κατάφερε να στεφθεί απόψε πρωταθλήτρια κόσμου, καθώς ηττήθηκε 17-16 στα πέναλτι από τη Ρωσία (κανονική διάρκεια 9-9)
Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα έκανε φοβερό comeback στο 4ο οκτάλεπτο κι έστειλε τον τελικό στα πέναλτι, ισοφαρίζοντας σε 9-9, με δύο γκολ της Ελισάβετ Πρωτοπαπά. Στα πέναλτι, η Ιωάννα Σταματοπούλου απέκρουσε τρεις φορές ισάριθμα σουτ των αντιπάλων της και κράτησε ζωντανή την ελληνική ομάδα. Ωστόσο, μετά και την αποτυχημένη εκτέλεση της Ξενάκη, η τερματοφύλακας του Ολυμπιακού δεν κατάφερε να πει «όχι» και στη Σερζάντοβα, που χάρισε στη Ρωσία το χρυσό μετάλλιο, μετά από 22 εκτελέσεις πέναλτι!
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο αποψινός ήταν ο δεύτερος τελικός για την Ελλάδα σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα νέων γυναικών, μετά το 1997 στην Πράγα, όταν η Εθνική είχε νικήσει 6-5 την Αυστραλία. Τα οκτάλεπτα (με πρώτη τη Ρωσία): 4-4, 3-3, 2-0, 0-2. Τα πέναλτι: 8-7.
Νωρίτερα, στον «μικρό τελικό», το χάλκινο μετάλλιο κατέκτησε η Ολλανδία του Ευάγγελου Δουδέση που νίκησε 9-6 την Ισπανία.