Στις 5 το απόγευμα έφθασε στον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης η Μπριζίτ Τρονιέ-Μακρόν, σύζυγος του Εμανουέλ Μακρόν, στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψης του Γάλλου Προέδρου στην Ελλάδα, συνοδευόμενη από την Μπέτυ Μπαζιάνα, σύντροφο του Έλληνα πρωθυπουργού.
Οι δύο κυρίες έφτασαν προερχόμενες από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος και ακολούθησαν πρόγραμμα ξενάγησης στον Ιερό Βράχο, από την προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Αθηνών, Ελένη Μπάνου.
Στην είσοδο του Ιερού Βράχου, η Μπριζίτ Μακρόν, ύστερα από προτροπή των δημοσιογράφων, απηύθυνε μήνυμα συμπαράστασης στα θύματα του κυκλώνα Ίρμα που έπληξε τις Γαλλικές Αντίλλες.
![]()
Μπέτυ Μπαζιάνα και Μπριζίτ Μακρόν (Δ) στην Ακρόπολη (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Παναγιώτης Μοσχανδρέου)
Για την επίσημη επίσκεψή της στην Αθήνα υποστήριξε: «Είναι η πρώτη μου επίσημη επίσκεψη στη χώρα σας και έχει τη σημασία του αυτό. Είναι πολύ μεγάλη χαρά που είμαι εδώ, αλλά και για την υποδοχή», δείχνοντας τη σύντροφο του Έλληνα πρωθυπουργού.
















![Το Συνέδριο του Βερολίνου [13 Ιουλίου 1878], σε πίνακα του Anton von Werner. Οι Μεγάλες Δυνάμεις αναδιαμόρφωσαν τους όρους της ειρήνης, αφήνοντας τους Αρμένιους εκτός αίθουσας και εκτός προστασίας (πηγή: Wikipedia)](https://www.pontosnews.gr/wp-content/uploads/2026/01/synedrio-verolinoy-120x86.jpg)