Ο υπουργός Εξωτερικών της Γαλλίας Ζαν-Ιβ Λε Ντριάν εκτίμησε ότι η Πιονγκγιάνγκ μπορεί να έχει «σε μερικούς μήνες την ικανότητα να πλήξει με πυρηνικά όπλα τις ΗΠΑ, ακόμη και την Ευρώπη». Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό RTL, τόνισε ότι «πρέπει να ανησυχούμε» για τη Βόρεια Κορέα, καθώς η κατάσταση είναι «πολύ σοβαρή» και γι’ αυτό «πρέπει να προετοιμαστούμε».
Την ίδια ώρα, ο Βλαντίμιρ Πούτιν εξέφραζε την ανησυχία του για την κλιμάκωση της έντασης μεταξύ των ΗΠΑ και της Βόρειας Κορέας.
Ο Ρώσος πρόεδρος καλεί σε αυτοσυγκράτηση και διάλογο προκειμένου να αποφευχθεί «μια ευρεία σύγκρουση» στη χερσόνησο. «Τα προβλήματα της περιοχής δεν θα πρέπει να διευθετηθούν παρά μέσω του άμεσου διαλόγου μεταξύ όλων των εμπλεκόμενων πλευρών, χωρίς κανέναν όρο», ανέφερε ο Πούτιν σε ανακοίνωσή του ενόψει της συνόδου των BRICS από τις 3 έως τις 5 Σεπτεμβρίου στην Κίνα.
«Οι προκλήσεις, η πίεση και η στρατιωτική και προσβλητική ρητορική αποτελούν αδιέξοδο», συνέχισε ο Ρώσος πρόεδρος, προσθέτοντας ότι η ελπίδα πως «μόνο η άσκηση πίεσης θα σταματήσει το πυρηνικό και βαλλιστικό πρόγραμμα της Πιονγκγιάνγκ είναι μάταιη και λανθασμένη». Εκτίμησε επίσης ότι η κορεατική χερσόνησος βρίσκεται αυτή την περίοδο «στα πρόθυρα μιας ευρείας σύγκρουσης», ενώ ζήτησε για μια ακόμη φορά να υποστηριχθεί ο οδικός χάρτης που έχουν προτείνει η Ρωσία και η Κίνα για την αποκλιμάκωση της έντασης.