Βραδιά Europa League η αποψινή για τρεις ελληνικές ομάδες που θέλουν να κάνουν… μισό βήμα πρόκρισης στους ομίλους της διοργάνωσης. Ο Παναθηναϊκός και ο ΠΑΟΚ θα παίξουν μπροστά στον κόσμο τους, ενώ η ΑΕΚ βρίσκεται στο Βέλγιο και αναμένεται να έχει τη συμπαράσταση τουλάχιστον 600 φίλων της.
Θεωρητικά την πιο δύσκολη αποστολή στη φάση των play off την έχει ο Παναθηναϊκός, ο οποίος στις 21:30 (μετάδοση Cosmote Sport 2) θα υποδεχθεί στην κατάμεστη Λεωφόρο την Αθλέτικ Μπιλμπάο. Οι Βάσκοι θεωρούνται ένα από τα φαβορί, ωστόσο οι Πράσινοι θα παλέψουν για ένα θετικό αποτέλεσμα που θα διατηρήσει ζωντανές τις ελπίδες πρόκρισης στη ρεβάνς της προσεχούς Πέμπτης. «Δεν μπορούμε να είμαστε ηττοπαθείς», είπε κατά τη συνέντευξη Τύπου ο Μαρίνος Ουζουνίδης και τόνισε ότι η Μπιλμπάο έχει τις δικές της αδυναμίες.
Σε αντίθεση με τον Παναθηναϊκό, και σε θεωρητικό πάντα επίπεδο, ο ΠΑΟΚ στις 21:00 στην Τούμπα θα αντιμετωπίσει μια αντίπαλο στα μέτρα του. Ο Δικέφαλος του Βορρά υποδέχεται την Κυπελλούχο Σουηδίας Έστερσουντ (μετάδοση Cosmote Sport 1) και θα κυνηγήσει σκορ πρόκρισης απέναντι σε μια σαφώς πιο έτοιμη ομάδα που μετρά ήδη 18 αγώνες πρωταθλήματος. Αυτός ο αγώνας είναι και το ντεμπούτο του Ραζβάν Λουτσέσκου στον πάγκο του ΠΑΟΚ.
Η ΑΕΚ είναι η τρίτη ελληνική ομάδα που ρίχνεται στη μάχη των play off του Europa League. Με καλή ψυχολογία και την πεποίθηση ότι μπορεί να πάρει την πρόκριση, στις 21:45 αντιμετωπίζει την Μπριζ στο Βέλγιο (μετάδοση Cosmote Sport 3). Ο Μανόλο Χιμένεθ αναμένεται να παρατάξει σχήμα με ενισχυμένο κέντρο, και πληροφορίες αναφέρουν ότι προτιμά μία ήττα με εκτός έδρας γκολ παρά μία λευκή ισοπαλία.