Τρία μέλη της εγκληματικής οργάνωσης GTA (Grand Theft Auto) οι οποίοι αφόπλισαν τους φρουρούς και άνοιξαν πυρ σε δικαστήριο της περιφέρειας της Μόσχας σκοτώθηκαν και δύο συνεργοί τους τραυματίστηκαν σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείo Tass. Oι δράστες επιτέθηκαν στους αστυνομικούς μέσα στον ανελκυστήρα του δικαστηρίου και «προσπάθησαν να αποσπάσουν τα όπλα τους», ανέφερε ανακοίνωση της αστυνομίας. Οι αστυνομικοί άνοιξαν πυρ με αποτέλεσμα να σκοτωθούν οι τρεις κατηγορούμενοι και οι άλλοι δύο να τραυματιστούν, εξήγησε η Τατιάνα Πετρόβα, εκπρόσωπος της τοπικής αστυνομίας.
Ένα μέλος της Εθνοφρουράς καθώς και δύο αστυνομικοί τραυματίστηκαν επίσης στο επεισόδιο, που σημειώθηκε γύρω στις 14:00 (ώρα Ελλάδας) στο Κρασνογκόρσκ, σε απόσταση περίπου 20 χλμ. βορειοδυτικά της ρωσικής πρωτεύουσας.
Η συμμορία αποκαλείται GTA, από τα αρχικά του πασίγνωστου βιντεοπαιχνιδιού Grand Theft Auto, όπου οι παίκτες καλούνται να σκοτώσουν για να κερδίσουν. Τα μέλη της έκλεβαν αυτοκίνητα και σκότωναν τους οδηγούς τους. Κατηγορούνται για τη δολοφονία 17 ανθρώπων.