pontosnews.gr
Κυριακή, 5/07/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Σε κλίμα συγκίνησης το ύστατο χαίρε στον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη

31/05/2017 - 6:34μμ
Σε κλίμα συγκίνησης το ύστατο χαίρε στον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη
Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp
Στηρίξτε το Pontos News Επιλέξτε μας ως προτιμώμενη πηγή στην Αναζήτηση Google
Προσθήκη πηγής

Το ύστατο χαίρε απηύθυναν σήμερα στον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη, από τη Μητρόπολη Αθηνών, τα παιδιά του, τα εγγόνια του, η πολιτειακή και πολιτική ηγεσία του τόπου, καθώς και πλήθος κόσμου. Στη νεκρώσιμη ακολουθία, που τελέστηκε μέσα σε κλίμα συγκίνησης και οδύνης, χοροστάτησε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδας Ιερώνυμος.

Το στερνό κατευόδιο στον Κρητικό πολιτικό είπαν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, οι πρώην πρωθυπουργοί Κώστας Σημίτης, Κώστας Καραμανλής, Αντώνης Σαμαράς και Γιώργος Παπανδρέου, υπουργοί, αρχηγοί των κομμάτων της αντιπολίτευσης, η ΚΟ της ΝΔ, η ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων και της Δικαιοσύνης, εκπρόσωποι του πνευματικού και του επιχειρηματικού κόσμου της χώρας.

Η σορός του Κων. Μητσοτάκη είχε εκτεθεί σε λαϊκό προσκύνημα από νωρίς το πρωί και χιλιάδες άνθρωποι απηύθυναν τον τελευταίο χαιρετισμό στον πολιτικό άνδρα που σφράγισε με την παρουσία του 50 και πλέον χρόνια κοινοβουλευτικού βίου. Στις παρακαταθήκες του πρώην πρωθυπουργού και επίτιμου προέδρου της ΝΔ αναφέρθηκε στον επικήδειο που εκφώνησε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, ο οποίος χαρακτήρισε τον εκλιπόντα ως «κορυφαίο ηγέτη που άφησε ανεξίτηλο το στίγμα του στην πολιτική, για πάνω από 50 χρόνια».


(Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Αλέξανδρος Βλάχος)

Στη συνέχεια του επικήδειου ο Πρ. Παυλόπουλος υπογράμμισε τέσσερις παρακαταθήκες που άφησε πίσω του ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης:

  • Η υπεράσπιση της Δημοκρατίας. Αντίθετος σε κάθε είδους δυνάστη, ο Κων. Μητσοτάκης πίστευε ότι η στήριξή της είναι στάση ζωής, σημείωσε εμφατικά ο ΠτΔ.
  • Η αφοσίωση που ο πρώην πρωθυπουργός επέδειξε στην Κοινοβουλευτική Δημοκρατία.
  • Η πίστη στο ευρωπαϊκό ιδεώδες. Ιδίως μετά τη Μεταπολίτευση, ο πρώην πρωθυπουργός δραστηριοποιήθηκε ώστε η πορεία της Ελλάδας μέσα στην Ευρώπη να είναι νομοτελειακή, και για το σκοπό αυτόν συνεργάστηκε με τον Κωνσταντίνο Καραμανλή.
  • Τέταρτη παρακαταθήκη, πιο σημαντική και κρίσιμη σήμερα, σύμφωνα με την αξιολόγηση του Προέδρου της Δημοκρατίας, η ενότητα και η ομόνοια. «Ήξερε, καλύτερα από τον καθένα, το τίμημα του διχασμού», είπε, για να καταλήξει: «Ο δρόμος της Ελλάδας είναι μέσα στην Ευρώπη. Σε αυτήν την Ευρώπη ανήκουμε και αγωνιζόμαστε για να ξαναβρεί τις ρίζες της… Τα μεγάλα και τα σημαντικά πρέπει να τα κάνουμε ενωμένοι. Άλλωστε, εκείνα που μας χωρίζουν είναι πολύ λιγότερα από όσα μας ενώνουν».


(Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Αλέξανδρος Βλάχος)

Στον επικήδειο που εκφώνησε, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης ξεκίνησε λέγοντας πως «όποιος θέλει να ξέρει αληθινά ποιος ήταν ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, ας αναλογιστεί τον τόπο που επέλεξε για τη μόνιμη κατοικία του». Και πρόσθεσε ότι επιλογή του πατέρα του ήταν να ταφεί στο μικρό αγροτικό νεκροταφείο στον Αργουλιδέ Χανίων χωρίς καμία πολυτέλεια. «Ήσουν ο τελευταίος μιας γενιάς που πέρασε ανάμεσα από Συμπληγάδες. Αλλά και μιας γενιάς που δεν έμεινε ποτέ από αντοχή, που ένιωσε μέσα της βαθιά τις δυνατότητες της πατρίδας μας και πίστεψε σ’ αυτές. Μιας γενιάς για την οποία τίποτα δεν έδειχνε αδύνατο ή ακατόρθωτο», τόνισε σε άλλο σημείο του λόγου του ο Κυρ. Μητσοτάκης, για να υπογραμμίσει στη συνέχεια κάποιους στίχους του Κωστή Παλαμά που μνημόνευε συχνά ο Κρητικός πολιτικός: «Χρωστάμε σε όσους ήρθαν, πέρασαν, θα ‘ρθούνε, θα περάσουν. Κριτές, θα μας δικάσουν οι αγέννητοι, οι νεκροί».


(Φωτ.: ΚΥΠΕ)

Ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, απευθυνόμενος προς τον εκλιπόντα με τα λόγια «σεβαστέ και αγαπημένε μου φίλε», τον ευχαρίστησε για το ενδιαφέρον που πάντα έδειχνε για την Κύπρο, και πρόσθεσε πως έχει τάξει τον εαυτό του στο όραμα να παραδώσει στις επόμενες γενιές «μια Κύπρο ελεύθερη και ευρωπαϊκή».


(Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Αλέξανδρος Βλάχος)

Μετά το τέλος της εξοδίου ακολουθίας το φέρετρο με τη σορό του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη σήκωσαν στους ώμους τους τα εγγόνια του. Κατά την έξοδο από τον μητροπολιτικό ναό ο κόσμος ξέσπασε σε χειροκροτήματα, ενώ οι περισσότεροι φώναζαν «Αθάνατος». Από το στρατιωτικό αεροδρόμιο της Ελευσίνας, με C- 130 και συνοδεία των παιδιών και των εγγονιών του, η σορός του πρώην πρωθυπουργού μεταφέρεται στα Χανιά, όπου αύριο θα ταφεί πλάι στη σύντροφο της ζωής του, την αγαπημένη του Μαρίκα.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

(Φωτ.: Σωτήρης Δημητρόπουλος/ EUROKINISSI)
ΕΛΛΑΔΑ

Πύρινα μέτωπα σε Ωραιόκαστρο και Οινόη: Η μάχη στα εργοστάσια, οι προληπτικές εκκενώσεις και οι πρώτες ενδείξεις για τα αίτια

5/07/2026 - 9:16μμ
(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI / Γιάννης Παναγόπουλος)
ΕΛΛΑΔΑ

Κιλκίς: Τρεις συλλήψεις για τις πυρκαγιές που ξέσπασαν το Σάββατο

5/07/2026 - 7:20μμ
(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI / Βασίλης Παπαδόπουλος)
ΕΛΛΑΔΑ

ΕΛΑΣ: Συνελήφθη στον Ωρωπό Αυστριακός καταζητούμενος για απάτη ύψους άνω των 63 εκατ. ευρώ

5/07/2026 - 6:40μμ
(Φωτ. αρχείου: Χριστίνα Κωνσταντάκη)
ΕΛΛΑΔΑ

Αλμωπία: 16χρονη υπέστη καρδιακή ανακοπή μέσα στο σπίτι της – Την έσωσε με ΚΑΡΠΑ η μητέρα της

5/07/2026 - 6:00μμ
(Φωτ.: facebook / Πολιτιστικός Σύλλογος Λαχανά)
ΕΛΛΑΔΑ

Πολιτιστικός Σύλλογος Λαχανά: Τα «Λαχανιώτικα 2026» πλησιάζουν, με φουλ ποντιακή παράδοση

5/07/2026 - 5:20μμ
(Φωτ. αρχείου: Eurokinissi / Βασίλης Παπαδόπουλος)
ΕΛΛΑΔΑ

Οινόη Αττικής: Μεγάλη φωτιά σε αγροτοδασική έκταση

5/07/2026 - 4:42μμ
(Φωτ.: EUROKINISSI / Μιχάλης Παπανικολάου)
ΕΛΛΑΔΑ

Θερινές εκπτώσεις 2026: Πότε ξεκινούν, πόσο θα διαρκέσουν – Τι προσδοκούν οι έμποροι

5/07/2026 - 3:20μμ
(Φωτ.: EUROKINISSI / Βασίλης Βερβερίδης)
ΕΛΛΑΔΑ

Ωραιόκαστρο: Συνελήφθη 76χρονος ως υπαίτιος για τη μεγάλη πυρκαγιά – Τοξικό νέφος κάλυψε τον ουρανό της Θεσσαλονίκης

5/07/2026 - 2:21μμ
«Νέα Ελλάδα, νέες ευκαιρίες» – Οι εκτιμήσεις Αμερικανών αξιωματούχων
ΕΛΛΑΔΑ

Διακοπή κυκλοφορίας στη Βασιλίσσης Σοφίας λόγω ύποπτου αντικειμένου έξω από την πρεσβεία των ΗΠΑ

5/07/2026 - 1:24μμ
(Φωτ.: Πόπη Παπαγεωργίου/pontosnews.gr)
ΕΛΛΑΔΑ

Απαγόρευση κυκλοφορίας σήμερα στο Σέιχ Σου και σε δασικές εκτάσεις της Θεσσαλονίκης

5/07/2026 - 11:10πμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Με συγκίνηση, παράδοση και δυναμική συμμετοχή ολοκληρώθηκαν τα «Ευξείνια 2026» στην Πτολεμαΐδα

2 λεπτά πριν
(Φωτ.: Σωτήρης Δημητρόπουλος/ EUROKINISSI)

Πύρινα μέτωπα σε Ωραιόκαστρο και Οινόη: Η μάχη στα εργοστάσια, οι προληπτικές εκκενώσεις και οι πρώτες ενδείξεις για τα αίτια

31 λεπτά πριν
(Φωτ.: anamniseis.net)

Η ομογένεια της Νέας Υόρκης τιμά τα 52 χρόνια από την τουρκική εισβολή στην Κύπρο

58 λεπτά πριν
(Φωτ.: ΑΠΕ ΜΠΕ)

Σιωπηρή τελετή στην Τεχεράνη για τον Χαμενεΐ – Η απουσία του Μοτζτάμπα, πυροδοτεί ερωτήματα διαδοχής

1 ώρα πριν
(Φωτ.: Βασίλης Καρυοφυλλίδης)

Βέροια: Άνοιξε ο δρόμος για το «Σπίτι του Πόντου» – Το ανακοίνωσε ο Κωνσταντίνος Τσαχουρίδης

2 ώρες πριν
(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI / Γιάννης Παναγόπουλος)

Κιλκίς: Τρεις συλλήψεις για τις πυρκαγιές που ξέσπασαν το Σάββατο

2 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign