Μπορεί για κάποιους «σαν τη Χαλκιδική να μην έχει» ωστόσο ο Δήμος Κασσάνδρας υποστηρίζει ότι «ούτε σαν το ντόπιο παγωτό “Κασσάνδρα” άλλο δεν έχει»!
Το παγωτό δεν είναι παρά ο νόστιμος τρόπος που βρήκε ο βορειοελλαδίτικος δήμος για να προβληθεί τουριστικά χρησιμοποιώντας τοπικές πρώτες ύλες.
Όπως ανέφερε μιλώντας στο ρ/σ Πρακτορείο 104,9 FM του ΑΠΕ-ΜΠΕ η δημοτική σύμβουλος και πρόεδρος της επιτροπής Τουρισμού του δήμου Κασσάνδρας Μαρία Παπαδημητρίου, ήταν μια σκέψη για την οποία εργάστηκαν πολλοί εμπλεκόμενοι φορείς. «Έχουμε φυσικά το λάδι, την ελιά και το μέλι αλλά θέλαμε κάτι πιο ευρηματικό και σύγχρονο, το οποίο και πάλι βασίζεται σε τοπικό προϊόν. Δημιουργήσαμε λοιπόν το παγωτό Κασσάνδρα το οποίο περιέχει αγουρέλαιο ΠΟΠ Χαλκιδικής αντικαθιστώντας με αυτό την κρέμα γάλακτος», είπε η Μαρία Παπαδημητρίου, εξηγώντας ότι με αυτόν τον τρόπο το παγωτό είναι πιο ελαφρύ και με λιγότερες θερμίδες.
Το παγωτό θα κυκλοφορήσει σύντομα από γνωστή παγωτοβιομηχανία, πάνω στο οποίο θα αναγράφεται η ηλεκτρονική διεύθυνση www.visitkassandra.com.
Η εταιρεία θα προμηθεύεται την πρώτη ύλη από τους παραγωγούς της περιοχής, σύμφωνα με τη δημοτική σύμβουλο, στο πλαίσιο τόνωσης της τοπικής οικονομίας. Αρχικά το παγωτό Κασσάνδρα θα κυκλοφορεί μόνο στη Χαλκιδική αλλά είναι ευχής έργο για τους τοπικούς φορείς να αποκτήσει ευρεία απήχηση, ώστε να βρεθεί και σε άλλα μέρη της Ελλάδας διαφημίζοντας τον προορισμό.