pontosnews.gr
Τετάρτη, 14/01/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Εκτός κινδύνου ο Λουκάς Παπαδήμος – Πώς έφτασε ο φάκελος στα χέρια του

26/05/2017 - 9:00πμ
«Άκουσα έναν εκκωφαντικό θόρυβο». Η συγκλονιστική περιγραφή της έκρηξης από τον Λουκά Παπαδήμο
Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Εξονυχιστική έρευνα κάνει η Αντιτρομοκρατική και άλλες αρμόδιες υπηρεσίες προκειμένου να εντοπίσουν τη διαδρομή του παγιδευμένου φακέλου που εξερράγη χθες το απόγευμα όταν τον άνοιξε ο πρώην πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος, μέσα στο αυτοκίνητό που τον μετέφερε από την Τράπεζα της Ελλάδος στο σπίτι του, τραυματίζοντας τον ίδιο, τον οδηγό του και ένα μέλος της ασφαλείας του χρηματοπιστωτικού ιδρύματος.

Την ίδια ώρα τόσο ο Λουκάς Παπαδήμος όσο και δύο άλλοι τραυματίες αναρρώνουν χωρίς να διατρέχει κίνδυνο η ζωή τους.

Μέχρι στιγμής οι Αρχές δεν έχουν απάντηση για τον αποστολέα του φακέλου ή το πώς έφτασε στα χέρια του πρώην πρωθυπουργού. Η διαδικασία πάντως, όπως λένε στελέχη της ΕΛΑΣ, είναι ότι η αλληλογραφία όλων των πολιτικών και άλλων προσώπων που φυλάσσονται από την Αστυνομία ως πιθανοί στόχοι επιθέσεων, πριν φτάσει στα χέρια τους ελέγχεται σε ειδικά μηχανήματα και από εξειδικευμένο προσωπικό.


(Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Ορέστης Παναγιώτου)

Από ποιον ελέγχθηκε ο φάκελος
Στην περίπτωση του Λουκά Παπαδήμου, μεταδίδει το ειδησεογραφικό πρακτορείο ΑΠΕ-ΜΠΕ, η αλληλογραφία που φτάνει στην Ακαδημία Αθηνών, επειδή εκεί δεν υπάρχουν ειδικά μηχανήματα ακτίνων, παραλαμβάνεται από κάποιον εκ των ανδρών της ασφαλείας του και μεταφέρεται στη Βουλή, όπου ελέγχεται, ενώ μετά περνάει και από δεύτερο έλεγχο στην Τράπεζα της Ελλάδος. Δεν έχει διευκρινιστεί, ωστόσο, αν ακολουθήθηκε η διαδικασία με τον επίμαχο φάκελο, αν ήταν δηλαδή μέσα στην υπόλοιπη αλληλογραφία από την Ακαδημία και αν ναι, γιατί δεν εντοπίστηκε ο εκρηκτικός μηχανισμός.

Κάποιες απαντήσεις αναμένεται ότι θα δοθούν από τις καταθέσεις του Λουκά Παπαδήμου και των δύο υπαλλήλων της ΤτΕ που τον συνόδευαν, ενώ εξετάζονται και όλοι όσοι εμπλέκονται στην διαδικασία ελέγχου της αλληλογραφίας.

Παράλληλα, στην Εγκληματολογική Υπηρεσία, καταβάλλεται προσπάθεια να επανασυντεθεί ο φάκελος, που διαλύθηκε από την έκρηξη, ώστε να μπορέσουν οι αστυνομικοί να δουν από πού ταχυδρομήθηκε, ποιός αναγράφεται ως αποστολέας και διάφορες λεπτομέρειες που μπορεί να βοηθήσουν στις έρευνες.

Από την πρώτη έρευνα, φαίνεται πως ο παγιδευμένος φάκελος, είχε μικρή ποσότητα εκρηκτικής ύλης για πυροτεχνήματα και έχει και άλλες ομοιότητες με τους φακέλους στον Β. Σόιμπλε και στο ΔΝΤ στο Παρίσι, καθώς και άλλους οκτώ που εντοπίστηκαν τις επόμενες μέρες, στο κέντρο διαλογής των ΕΛΤΑ στο Κρυονέρι, τον περασμένο Μάρτιο.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

(Φωτ. EUROKINISSI)
ΕΛΛΑΔΑ

Αγροτικά μπλόκα: Έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις σε ΠΑΘΕ και Εγνατία Οδό

14/01/2026 - 8:38πμ
(Φωτ.: EUROKINISSI/Γιώργος Κονταρίνης)
ΕΛΛΑΔΑ

Βελτιώνεται ο καιρός και ανεβαίνει η θερμοκρασία

14/01/2026 - 8:01πμ
Η Μαρία Καρυστιανού σε παλιότερη συγκέντρωση για τα θύματα των Τεμπών (φωτ.: EUROKINISSI/Τατιάνα Μπόλαρη)
ΕΛΛΑΔΑ

Παραιτήθηκε η Μαρία Καρυστιανού από πρόεδρος του δ.σ. του Συλλόγου Συγγενών Θυμάτων των Τεμπών – «Αγωνίστηκα με όλες μου τις δυνάμεις, παρά τις συνεχείς “τρικλοποδιές”»

13/01/2026 - 11:56μμ
Εκατοντάδες επιβάτες ταλαιπωρήθηκαν εξαιτίας του μπλακάουτ στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος»(φωτ.: EUROKINISSI/Τατιάνα Μπόλαρη)
ΕΛΛΑΔΑ

«Ψηφιακός θόρυβος» η αιτία του μπλακάουτ στο FIR Αθηνών – Παρωχημένη τεχνολογία σε κρίσιμες τηλεπικοινωνιακές υποδομές

13/01/2026 - 9:50μμ
Στιγμιότυπο από τη συνάντηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τους εκπροσώπους των αγροτών στο Μέγαρο Μαξίμου (φωτ.: EUROKINISSI/Τατιάνα Μπόλαρη)
ΕΛΛΑΔΑ

«Ουσιαστική και ειλικρινής» η συνάντηση Μητσοτάκη-αγροτών – Τι ειπώθηκε για ρεύμα, πετρέλαιο και αποζημιώσεις

13/01/2026 - 8:19μμ
Τρακτέρ από το μπλόκο της Νίκαιας έκλεισαν τον παράδρομο στον Πλατύκαμπο (φωτ.: EUROKINISSI)
ΕΛΛΑΔΑ

Αγρότες: Αποκλεισμένη η παλαιά εθνική οδός στον Πλατύκαμπο Λάρισας

13/01/2026 - 4:38μμ
Ταξί έξω από τα ΚΤΕΛ στην Πάτρα (φωτ.: EUROKINISSI / Δήμητρα Κούτρα)
ΕΛΛΑΔΑ

Εξαφάνιση 16χρονης από την Πάτρα: Εξετάζεται η διαδρομή με ταξί προς Αθήνα

13/01/2026 - 3:15μμ
ΕΛΛΑΔΑ

ΤΖΟΚΕΡ: Το 2025 μοίρασε κέρδη άνω των 71 εκατ. στους νικητές της πρώτης κατηγορίας

13/01/2026 - 1:22μμ
(Φωτ.: Αργύρης Μαντικός/ EUROKINISSI)
ΕΛΛΑΔΑ

Αγρότες: Διπλή συνάντηση στο Μαξίμου, μπλόκα σε όλη τη χώρα και προειδοποιήσεις για εφαρμογή του νόμου

13/01/2026 - 11:45πμ
(Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Αρχείο)
ΕΛΛΑΔΑ

Χωρίς ταξί σήμερα και αύριο η Αττική – Χειρόφρενο για 48 ώρες

13/01/2026 - 8:33πμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Στιγμιότυπο από τη βράβευση (φωτ.: Επιτροπή Ποντιακών Μελετών)

Η Επιτροπή Ποντιακών Μελετών βράβευσε τον Δ. Τομπουλίδη – «Θα συνεχίσω να προσφέρω σε ό,τι προωθεί τον πολιτισμό των προγόνων μου»

34 λεπτά πριν
Τσίγκινο συρόμενο λεωφορείο του Ανανία Ανανιάδη. Προορισμός «ΑΘΗΝΑΙ». Κατασκευάστηκε το 1950 και είναι χρωμολιθογραφία σε τσίγκο (πηγή: facebook.com/profile.php?id=100057228169372/ Volos Greek toys Museum)

Ανανίας Ανανιάδης: Από τη Σπάρτη της Μικράς Ασίας στις καρδιές των παιδιών με τις κούκλες από πεπιεσμένο χαρτί και τα τσίγκινα παιχνίδια του

1 ώρα πριν
Ο υπουργός Άμυνας της Σουηδίας Παλ Γιόνσον (φωτ. αρχείου: EPA/ HOW HWEE YOUNG)

Η Σουηδία θα δαπανήσει 437 εκατ. δολάρια για μη επανδρωμένα στρατιωτικά συστήματα

2 ώρες πριν
(Φωτ.: Facebook/Σύλλογος Ποντίων Έδεσσας Άγιος Θεόδωρος Γαβράς)

Ο Σύλλογος Ποντίων Έδεσσας υποδέχεται το 2026 με την κοπή της βασιλόπιτας

2 ώρες πριν
(Φωτ. EUROKINISSI)

Αγροτικά μπλόκα: Έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις σε ΠΑΘΕ και Εγνατία Οδό

3 ώρες πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI/Γιώργος Κονταρίνης)

Βελτιώνεται ο καιρός και ανεβαίνει η θερμοκρασία

3 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign