pontosnews.gr
Κυριακή, 2/08/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Πέθανε ο αγαπημένος χειρουργός των Ποντίων Λάζαρος Ιωσηφίδης

24/04/2017 - 2:42μμ
Πέθανε ο αγαπημένος χειρουργός των Ποντίων Λάζαρος Ιωσηφίδης
Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp
Στηρίξτε το Pontos News Επιλέξτε μας ως προτιμώμενη πηγή στην Αναζήτηση Google
Προσθήκη πηγής

Με δύο αγαπημένα του τραγούδια –«Αητέντς επαραπέτανεν» και «Η κόρ’ επή’εν ’ς σο παρχάρ’»– θα αποχαιρετήσουν αύριο συγγενείς, φίλοι και γνωστοί τον αγαπημένο τους χειρουργό Λάζαρο Ιωσηφίδη, ένα ιδιαίτερα αγαπητό πρόσωπο στην ποντιακή κοινότητα και όχι μόνο. Παράλληλα, η Ένωση Ποντίων Νίκαιας-Κορυδαλλού θα αποδώσει τις δέουσες τιμές με το χορευτικό τμήμα, το οποίο θα παρίσταται με τις παραδοσιακές φορεσιές και το λάβαρό της στην νεκρώσιμη πομπή, ως ελάχιστο φόρο τιμής για την προσφορά του σε αυτήν, καθώς διατέλεσε αντιπρόεδρός της.

Ο Λ. Ιωσηφίδης απεβίωσε χθες το πρωί στο Νοσοκομείο Ευαγγελισμός μετά από σκληρή μάχη με τον καρκίνο, σε ηλικία 72 ετών. Η κηδεία του θα γίνει την Τρίτη 25 Απριλίου στις 16:00 στον Άγιο Γεράσιμο, στο νεκροταφείο Σχιστού.

«Χάσαμε έναν πολύ μεγάλο επιστήμονα, έναν αγγελικό γιατρό. Δεκαετίες εκεί στον Ευαγγελισμό έσωσε ψυχές, έσωσε ανθρώπους, χάρισε ζωές, γιατί ήταν μεγάλος χειρουργός. Δυστυχώς αυτός που πρόσφερε τόσα πολλά, χάθηκε τόσο άδικα και τόσο νέος. Είχε ακόμα μπροστά του να προσφέρει», αναφέρει ο ηθοποιός Λάζος Τερζάς, ο οποίος έμαθε για το θάνατο του φίλου του την ώρα της παρουσίασης του προγράμματος στα Σούρμενα, και συμπληρώνει: Θα ζω από δω και πέρα με καλές μνήμες γι’ αυτόν τον επιστήμονά μας, γι’ αυτόν τον γιατρό μας, γι’ αυτόν τον Πόντιο άνθρωπο. Δεν υπήρχε περίπτωση να γίνει εκδήλωση και ο Λάζαρος να μην είναι εκεί. Να μη σηκωθεί μαζί μας, να χορέψει μαζί μας, να χαρεί», καταλήγει.


Ο Λάζαρος Ιωσηφίδης (πρωτοχορευτής) στην Καστανούσσα Σερρών, σε εκδήλωση Ποντίων (φωτ.: Όλγα Δουλγερίδου)

Ο Νίκος Κοπαλάς, πρόεδρος της Ένωσης Ποντίων Νίκαιας-Κορυδαλλού, κάνει λόγο για έναν άνθρωπο πρόθυμο και δοτικό, ο οποίος έβαλε το δικό του λιθαράκι στο Σύλλογο. «Έχει γλιτώσει πάρα πολύ κόσμο. Άνθρωποι τον έχουν σαν θεό», λέει χαρακτηριστικά για όσους βοήθησε σε θέματα υγείας. Η γνωριμία του με τον «Πόντιο πατριώτη», όπως χαρακτηρίζει τον εκλιπόντα, μετρά 25 χρόνια. Τα τελευταία λόγια που άκουσε ο πρόεδρος σε ένα τηλεφώνημα του Ιωσηφίδη (του καλύτερου Πόντιου χειρουργού που πέρασε στα χρονικά της Ελλάδας, όπως αναφέρει) τη Δευτέρα του Πάσχα, ήταν: «Φεύγω, Νίκο».

Η Ένωση Ποντίων Νίκαιας-Κορυδαλλού θα προσφέρει ως ελάχιστη ανταπόδοση προς την προσφορά του στο Σύλλογο, τον καφέ παρηγοριάς στην κεντρική αίθουσά της.

«Είμαι μουδιασμένος, τι να σας πω; Ό,τι και να πω δεν περιγράφεται. […] Τις εγχειρήσεις που έχει κάνει… έχει σώσει πολύ κόσμο αλλά δεν μπόρεσε να σώσει τον εαυτό του», αναφέρει ο παλιός του φίλος Μελέτης Σιδηρόπουλος, με τον οποίον ο εκλιπών γνωρίστηκε μέσα από τα ποντιακά δρώμενα. Αναφέρει κι ένα στιγμιότυπο, όταν ο Μελέτης τον κάλεσε στο τραπέζι για τη γιορτή του, και ενώ ο κόσμος γλεντούσε, ο Λάζαρος έκλαιγε. «Έκλαιγε γιατί του είπαν οι γιατροί, έχετε τρεις μήνες ζωής. Και είχε τρεις μήνες ζωής…», αναφέρει.


Ο Λάζαρος Ιωσηφίδης με την αδελφή του Αναστασία Τοσουνίδου, στη διαμαρτυρία των Ποντίων στη Θεσσαλονίκη για τις δηλώσεις Φίλη (φωτ.: Όλγα Δουλγερίδου)

Η συγχωριανή του, Όλγα Δουλγερίδου, αναφέρει πως χάρη στον Λάζαρο «όλος ο Ευαγγελισμός γνώριζε για την Καστανούσσα», την ιδιαίτερη πατρίδα του.

Ο εκλιπών είχε γεννηθεί το 1945 στην Καστανούσσα Σερρών. Είχε διατελέσει διευθυντής χειρουργικής κλινικής στον Ευαγγελισμό και είχε συνταξιοδοτηθεί προ διετίας.

Βασίλης Καρυοφυλλίδης

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Ο Γιάννης-Βασίλης Γιαϊλαλί μιλά σε εκδήλωση για τη Γενοκτονία των Ποντίων, στο Πάρκο Ποντιακού Ελληνισμού στη Νίκαια, 18 Μαΐου 2025 (φωτ.: Δήμος Νίκαιας - Αγ. Ι. Ρέντη / Ορέστης Νικολαΐδης)
ΠΟΝΤΟΣ

ΠΟΕ: Η διαδικασία της 3ης Αυγούστου ας αποτελέσει την αρχή του τέλους της πολυετούς ταλαιπωρίας για τον Γιάννη-Βασίλη Γιαϊλαλί

1/08/2026 - 2:36μμ
Θαλασσινά μπάνια στη Σαμψούντα, 1903
ΠΟΝΤΟΣ

Αύγουστος ή Αλωνάρτ’ς: Για γάμους και για στύπα – Ο αγαπημένος μήνας των Ποντίων

1/08/2026 - 9:03πμ
(Εικ.: Χριστίνα Κωνσταντάκη)
ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ

Αναγνώριση της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου: Τι σημαίνει πραγματικά;

31/07/2026 - 7:57μμ
(Φωτ.: Americanimmigrantstories/Facebook)
ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ

Η οικογένεια Γκαζαριάν στη Βοστώνη του 1908 – Μια φωτογραφία-ντοκουμέντο λίγο πριν τη Γενοκτονία των Αρμενίων

31/07/2026 - 1:35μμ
(Φωτ.: Flickr / Μητρόπολη Βεροίας, Ναούσης, Καμπανίας / Γεράσιμος Μπεκές)
ΠΟΝΤΟΣ

Η ποντιακή νεολαία υψώνει τη φωνή της: Το ψήφισμα, οι διεκδικήσεις και τα μηνύματα του 28ου Συναπαντήματος

31/07/2026 - 10:24πμ
(Φωτ.: ΠΟΕ)
ΠΟΝΤΟΣ

Πανελλήνια Συνάντηση Ποντιακής Νεολαίας για 20ή χρονιά – Το μεγάλο αντάμωμα των νέων του Πόντου στη Δράμα

30/07/2026 - 6:40μμ
Το Πανελλήνιο Ιερό Προσκύνημα Παναγία Σουμελά στην Καστανιά Ημαθίας, όπου τελέστηκε τρισάγιο στη μνήμη των πυροσβεστών που έχασαν τη ζωή τους εν ώρα καθήκοντος (φωτ.: Lemur12 / Wikimedia Commons Attribution (CC BY))
ΠΟΝΤΟΣ

Παναγία Σουμελά: Τρισάγιο μνήμης για τους πυροσβέστες που έπεσαν στη μάχη με τις φλόγες

30/07/2026 - 5:45μμ
Το υπό διαμόρφωση μνημείο της ποντιακής λύρας στη Λευκόπετρα Ξάνθης (φωτ.: Κωνσταντίνα Ναβροζίδου)
ΠΟΝΤΟΣ

Λευκόπετρα Ξάνθης: Οι νέοι ξύπνησαν τους «Σταυραετούς του Πόντου» – Με τα χέρια τους στήνουν μια λύρα μνήμης

30/07/2026 - 3:19μμ
Στιγμιότυπο από τιμητική απονομή στον Γιάννη-Βασίλη Γιαϊλαλί, σε παλιότερη συγκέντρωση της ΠΟΕ για την επέτειο της 19ης Μαΐου στο κέντρο της Θεσσαλονίκης (φωτ.: Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος)
ΠΟΝΤΟΣ

Γιάννης Βασίλης Γιαϊλαλί: «Μην με επιστρέψετε στην Τουρκία» – Η δραματική έκκληση στα ελληνικά

30/07/2026 - 12:51μμ
ΠΟΝΤΟΣ

ΕΠΟΝΑ: Χαιρετίζουμε την αναγνώριση της Γενοκτονίας των Ποντίων από την πολιτεία της Πενσιλβάνιας

29/07/2026 - 10:28μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ναυτεμπορική TV

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Φωτ.: ΔΑΝΑΗ ΔΑΥΛΟΠΟΥΛΟΥ/ EUROKINSSI)

Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες σε Αττική, Βοιωτία και Φωκίδα – 66.600 στρέμματα έχουν καεί

2 ώρες πριν
(Φωτ.: αρχείου EUROKINISSI / Γιάννης Παναγόπουλος)

Νεκρός 72χρονος μέσα στο αυτοκίνητό του στα Νέα Λιόσια

2 ώρες πριν
(Φωτ.: ResearchGate)

Όταν τα αρχεία κρατούν ζωντανή τη μνήμη της ελληνικής διασποράς στη Μελβούρνη

3 ώρες πριν
(Φωτ.: Ποντιακός Σύλλογος Βεγόρας «Η Μαυροθάλασσα»/Facebook)

Η λύρα θα ηχήσει στη Βεγόρα της Φλώρινας, στο μεγάλο ποντιακό γλέντι

3 ώρες πριν
(Φωτ.: ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ/ EUROKINISSI)

Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους ο υπεύθυνος λειτουργίας του ΔΕΔΔΗΕ Ρεθύμνου για τη φωτιά στην Κρύα Βρύση

4 ώρες πριν
(φωτ.: ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI)

Πύρινος κλοιός σε Πόρτο Γερμενό και Φωκίδα – Εκκενώσεις οικισμών, καμένα σπίτια και μάχη με τις φλόγες

4 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign