Η είδηση αυτή τη φορά δεν βγήκε από την ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ, αλλά από το ότι ο πρόεδρος του κόμματος αποφάσισε να κλείσει ένα ακόμα μέτωπο συναντώντας τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη την ερχόμενη Δευτέρα. Με αυτόν τον τρόπο επιχειρεί να κλείσει τον κύκλο της αμφισβήτησης που είχε ξεκινήσει από τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη σε συζήτησή του με κοινοβουλευτικούς συντάκτες.
Κατά τα λοιπά, στην ομιλία του ο Κυριάκος Μητσοτάκης επανέλαβε ότι η αξιωματική αντιπολίτευση δεν θα ψηφίσει το δημοσιονομικό πακέτο μέτρων που θα φέρει η κυβέρνηση. «Ούτε μέτρα, ούτε αντίμετρα. Δεν θα γίνουμε κανενός το δεκανίκι. Ας τα ψηφίσουν ή ας πάνε σε εκλογές, το δίλημμα είναι δικό τους, δεν είναι δικό μας», είπε χαρακτηριστικά, κατηγορώντας την κυβέρνηση για θέατρο του παραλόγου.
Μητσοτάκης: Η χώρα δεν έχει κυβέρνηση αλλά ανίκανους, ιδεοληπτικούς και ψεύτες.
Στη συνέχεια τόνισε ότι πρέπει να κοπεί κάθε συζήτηση για το Grexit, και ότι υποστήριξε ότι «δίνουμε μάχη να μειωθούν τα πλεονάσματα». Επίσης, περιγράφοντας το πρόγραμμά του επεσήμανε: «Χρειάζεται μείωση των πρωτογενών πλεονασμάτων. Χρειάζεται γενναία μείωση των κόκκινων δανείων. Χρειάζονται μεγάλες αλλαγές στο κράτος, χρειάζεται πραγματική επανάσταση, με μείωση της γραφειοκρατίας, με αξιολόγηση και αξιοποίηση του δυναμικού στο Δημόσιο, με επιτάχυνση στην απονομή της Δικαιοσύνης. Ίσως η πιο σημαντική μεταρρύθμιση είναι στην Παιδεία. Χρειάζεται, επίσης, άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων και πρακτικές που θα επιτρέψουν την ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας».
(Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Παντελής Σαΐτας)
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, εμμέσως πλην σαφώς, δικαίωσε τους δύο πρώην πρωθυπουργούς Κώστα Καραμανλή και Αντώνη Σαμαρά, που βρίσκονταν στην συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας. «Η ΝΔ διαχρονικά είναι δύναμη σταθερότητας. Το 2009 είχε προειδοποιήσει για τους κινδύνους που ήταν μπροστά, έγκυρα και έγκαιρα. Το 2014 μία κυβέρνηση της ΝΔ ήταν έτοιμη να βγάλει τη χώρα από την κρίση, αλλά το 2015 επικράτησαν οι δυνάμεις του λαϊκισμού».
Τέλος, αναφερόμενος τέλος στα ελληνοτουρκικά μίλησε για «επιπολαιότητα και ανεπάρκεια αυτών που κυβερνούν», εξηγώντας ότι μετά από μια δεκαετία προσέγγισης η ένταση έχει επανέλθει. «Η Ελλάδα σέβεται το Διεθνές Δίκαιο και επιδιώκει καλές σχέσεις. Αυτά τα θέματα δεν σηκώνουν ελαφρότητα και ψευτοπαλικαρισμούς, θέλουν τόλμη και αρετή, και αίσθημα ευθύνης. Ενημέρωσα τους εταίρους μας για την τουρκική προκλητικότητα στην Ευρώπη και βρήκα ανταπόκριση. Οι εξωτερικές σχέσεις θέλουν στρατηγική, θέλουν να ξέρεις πού πας», κατέληξε.