Αναβολή για τις 9 Νοεμβρίου 2017, λόγω κωλύματος των συνηγόρων υπεράσπισης, πήρε η μεγαλύτερη μέχρι στιγμής δίκη σε αριθμό κατηγορουμένων για την εξόρυξη χρυσού στις Σκουριές. Συνολικά 21 άτομα –κυρίως από τη Χαλκιδική– κατηγορούνται για την εμπρηστική επίθεση στο εργοτάξιο της «Ελληνικός Χρυσός» πριν από τέσσερα χρόνια.
Αυτή είναι η δεύτερη αναβολή που δίνει το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης.
Από τις 9:00 το πρωί περισσότερα από 500 άτομα είχαν συγκεντρωθεί έξω από το Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης προκειμένου να εκφράσουν τη συμπαράστασή τους στους κατηγορούμενους. Πολλοί από αυτούς ταξίδεψαν από την Ιερισσό Χαλκιδικής, στην οποία τα καταστήματα έμειναν κλειστά.
Η πρόσοψη του δικαστικού μεγάρου γέμισε με πανό με μηνύματα ενάντια στην εξόρυξη και υπέρ των κατηγορούμενων, ενώ ένα τεράστιο πανό κρεμόταν από την οροφή του κτηρίου. Η οδός 26η Οκτωβρίου μπροστά από τα δικαστήρια παρέμεινε κλειστή, ενώ οι διαμαρτυρόμενοι είχαν τοποθετήσει και μικροφωνική εγκατάσταση σε ένα αγροτικό αυτοκίνητο.
(Φωτ.: Ρωμανός Κοντογιαννίδης)
Η αναβολή της δίκης ανακοινώθηκε γύρω στις 14:30. Οι συγκεντρωμένοι έφυγαν από τα δικαστήρια και μέσω της Εγνατίας έφτασαν στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ. Αφού φώναξαν συνθήματα, διαλύθηκαν χωρίς να συμβεί η παραμικρή ένταση.