pontosnews.gr
Δευτέρα, 10/11/2025
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Πυρά Ερντογάν σε «Hürriyet» – Πέφτουν οι μετοχές της εφημερίδας

28/02/2017 - 8:14μμ
Με γελοιογραφία του Ερντογάν κυκλοφορεί το Charlie Hebdo την Τετάρτη
Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν άσκησε σήμερα δημοσίως δριμεία κριτική στην τουρκική εφημερίδα Hürriyet, με αποτέλεσμα οι μετοχές της να καταγράψουν πτώση όπως επίσης και της μητρικής της εταιρείας Dogan Holding. Η Hürriyet βρέθηκε στο στόχαστρο του επικεφαλής του τουρκικού κράτους μετά το άρθρο που δημοσίευσε την 25η Φεβρουαρίου σύμφωνα με το οποίο η κυβέρνηση δεν ζήτησε τη γνώμη των ενόπλων δυνάμεων προτού άρει την απαγόρευση της μαντίλας στον στρατό.

Ο τίτλος του άρθρου θεωρήθηκε ότι υπονοεί ότι υπάρχει διαφωνία μεταξύ του στρατού και της κυβέρνησης.

Ο Ερντογάν χαρακτήρισε «πολύ άσχημο» τον τίτλο του άρθρου «Δυσαρέσκεια στο Γενικό Επιτελείο των Ενόπλων Δυνάμεων». Μιλώντας σε δημοσιογράφους κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, προτού αναχωρήσει για μια επίσημη επίσκεψη στο Πακιστάν, ο Τούρκος πρόεδρος είπε πως «αυτή η ιστορία ενόχλησε σοβαρά τις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις όπως ακριβώς ενόχλησε εμάς».

Τόνισε ακόμη πώς «κανείς δεν έχει το δικαίωμα να φέρνει τους αξιωματούχους του κράτους αντιμέτωπους τον ένα με τον άλλο, όλοι πρέπει να γνωρίζουν την θέση τους. Είστε ασεβείς… Όποιος επιχειρεί να μας φέρει τον ένα ενάντια στον άλλο θα πληρώσει βαρύ τίμημα» και υποστήριξε ότι «μια τέτοια προσέγγιση είναι ασυγχώρητη σε μια περίοδο όπου έχουμε ανάγκη, περισσότερο από ποτέ, την ενότητα, την αδελφοσύνη και την αλληλεγγύη», διευκρινίζοντας παράλληλα ότι συζήτησε το θέμα με τον αρχηγό του γενικού επιτελείου εθνικής άμυνας Χουλουσί Ακάρ.

«Hürriyet»: Λυπούμαστε για αυτό
Οι μετοχές της Hürriyet κατέγραψαν πτώση 9% και του ομίλου Dogan 10%. Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η Hürriyet επισημαίνει: «Δεν πέρασε καν από το μυαλό μας ότι αυτός ο τίτλος μπορούσε να γίνει αντιληπτός με αυτόν τον τρόπο. Τέτοιου είδους πρόθεση αποκλείεται. Ο τίτλος μπορεί να γίνει αντιληπτός ως ένα σφάλμα της σύνταξης. Λυπούμαστε για αυτό».

Το άρθρο, που προκάλεσε την αντίδραση του Τούρκου προέδρου και που επικαλείται στρατιωτικές πηγές, το υπογράφει η αρχισυντάκτρια του γραφείου του Άγκυρας της Hürriyet, Χαντέ Φιράτ, την οποία φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ κατηγορούν ότι με το άρθρο της αναβιώνει την απειλή ενός νέου πραξικοπήματος. Η Χαντέ Φιράτ, παρουσίαστρια επίσης στο τηλεοπτικό δίκτυο CNN Türk, είναι η δημοσιογράφος που μετέδωσε σε απευθείας σύνδεση μέσω του κινητού της το τηλεφώνημα του προέδρου Ερντογάν όταν εκείνος κάλεσε τους Τούρκους να κατεβούν στους δρόμους για να αντιταχθούν στους πραξικοπηματίες τη νύχτα της αποτυχημένης απόπειρας πραξικοπήματος.

Χθες, το ιδιωτικό τηλεοπτικό δίκτυο NTV μετέδωσε ότι το γραφείο του εισαγγελέα του Μπακιρκόι στην Κωνσταντινούπολη πραγματοποιεί έρευνα για την εφημερίδα. Επιπλέον, όπως μεταδίδει το πρακτορείο ειδήσεων Anadolu, μετά το άρθρο, η εισαγγελία της Κωνσταντινούπολης ξεκίνησε έρευνα για να καθορίσει εάν υπάρχουν ομάδες υπέρ του πραξικοπήματος στις τάξεις των ενόπλων δυνάμεων που επιχειρούν να υπονομεύσουν το κυβερνητικό έργο.

Οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις απάντησαν σήμερα με ένα δελτίο Τύπου στο άρθρο της Hürriyet, απορρίπτοντας τις «εσκεμμένες κι αθεμελίωτες επικρίσεις».

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

(Φωτ.: pixabay.com)
ΕΛΛΑΔΑ

e-ΕΦΚΑ: Πότε καταβάλλονται οι συντάξεις μηνός Δεκεμβρίου 2025

10/11/2025 - 9:51μμ
Αριστερά ο Ντόναλντ Τραμπ και δεξιά τα γραφεία του BBC (φωτ.: EPA/Aaron Schwartz/POOL/Andy Rain)
ΚΟΣΜΟΣ

Ντόναλντ Τραμπ: Απειλεί το BBC με αγωγή 1 δισ. δολ. για δυσφήμιση και ανακηρύττει εβδομάδα «αντικομμουνισμού» στις ΗΠΑ

10/11/2025 - 8:39μμ
Οι δύο Ρουμάνοι κατηγορούμενοι στη διάρκεια της δίκης το 2015 (φωτ. αρχείου: EUROKINISSI/Γιάννης Παναγόπουλος)
ΕΛΛΑΔΑ

Ξανά ισόβια στους δολοφόνους του συγγραφέα Μένη Κουμανταρέα – Τον είχαν σκοτώσει για χρήματα

10/11/2025 - 7:15μμ
Στα εγκαίνια προσήλθαν πολλοί Τούρκοι πολίτες από διάφορες πόλεις της Τουρκίας (φωτ.: Χ/Türkiye in Thessaloniki)
ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη: Εγκαινιάστηκε το αποκαταστημένο μουσείο του Κεμάλ στο τουρκικό προξενείο

10/11/2025 - 4:59μμ
Νικολά Σαρκοζί και Κάρλα Μπρούνι, λίγο προτού εκείνος οδηγηθεί στη φυλακή. 21 Οκτωβρίου 2025  (φωτ.: EPA / Teresa Suarez)
ΚΟΣΜΟΣ

Γαλλία: Αποφυλακίζεται ο Νικολά Σαρκοζί

10/11/2025 - 4:25μμ
Εικόνα από τον σταθμό «Νέος Κόσμος» του μετρό (φωτ.: Γιώργος Κονταρίνης/ EUROKINISSI)
ΕΛΛΑΔΑ

Μετρό: Αλλαγές στη Γραμμή 2 – Ποιοι σταθμοί θα κλείνουν νωρίτερα

10/11/2025 - 3:52μμ
Τα μέλη της ευρύτερης οικογένειας Καργάκη οδηγούνται στο Δικαστικό Μέγαρο Ηρακλείου, Δευτέρα 10 Νοεμβρίου 2025 (φωτ.: EUROKINISSI / Στέφανος Ραπάνης)
ΕΛΛΑΔΑ

Βορίζια: Αρνούνται κάθε εμπλοκή στο αιματοκύλισμα – Προφυλακίσεις και ένα χωριό που βράζει από την ένταση

10/11/2025 - 2:41μμ
Στιγμιότυπο από την περιοχή του Κολωνού κατά την διάρκεια της καταιγίδας στην Αθήνα (φωτ.: EUROKINISSI / Γιώργος Κονταρίνης)
ΕΛΛΑΔΑ

Η κακοκαιρία σαρώνει και την Αττική – «Ποτάμια» αρκετοί δρόμοι της Αθήνας

10/11/2025 - 2:17μμ
(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI)
ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη: Ισόβια και επιπλέον κάθειρξη 15 ετών στον 62χρονο που σκότωσε την κατάκοιτη και τυφλή μητέρα του

10/11/2025 - 12:56μμ
Στο κέντρο της εικόνας ο Bambang Trihatmodjo (αρ.) και η Siti Hardiyanti Rukmana (δ.), ο γιος και η μία από τις κόρες του πρώην προέδρου της Ινδονησίας Σουχάρτο μιλούν στους δημοσιογράφους κατά τη διάρκεια τελετής στο προεδρικό μέγαρο στη Τζακάρτα (φωτ.:  EPA/ ADI WEDA)
ΚΟΣΜΟΣ

Ινδονησία: «Εθνικός ήρωας» ο πρώην δικτάτορας Σουχάρτο – Σφοδρές αντιδράσεις από ακαδημαϊκούς

10/11/2025 - 11:30πμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Φωτ: Ένωση Ποντίων ν. Κιλκίς "Οι Αργοναύτες'')

Οι «Αργοναύτες» τίμησαν τους Πολιούχους του Κιλκίς με χορούς και παράδοση

24 λεπτά πριν
(Φωτ.: pixabay.com)

e-ΕΦΚΑ: Πότε καταβάλλονται οι συντάξεις μηνός Δεκεμβρίου 2025

52 λεπτά πριν
(Φωτ.: Youtube Ένωση Ποντίων Αμπελοκήπων)

Μεγάλη επιτυχία σημείωσε ο ετήσιος χορός της Ένωσης Ποντίων Αμπελοκήπων

1 ώρα πριν
Τμήμα των Γλυπτών του Παρθενώνα που βρίσκονται στο Βρετανικό Μουσείο (φωτ.: EUROKINISSI / Μάρκος Χουζούρης)

«Πιο κοντά από ποτέ η επανένωση των Γλυπτών του Παρθενώνα»

2 ώρες πριν
Αριστερά ο Ντόναλντ Τραμπ και δεξιά τα γραφεία του BBC (φωτ.: EPA/Aaron Schwartz/POOL/Andy Rain)

Ντόναλντ Τραμπ: Απειλεί το BBC με αγωγή 1 δισ. δολ. για δυσφήμιση και ανακηρύττει εβδομάδα «αντικομμουνισμού» στις ΗΠΑ

2 ώρες πριν
Ο Όθωνας και η Αμαλία εκκλησιάζονται στη Μητρόπολη Αθηνών, 1854. Γκραβούρα εποχής (πηγή: Ίδρυμα Αικατερίνης Λασκαρίδη)

Σαν σήμερα παντρεύτηκαν ο Όθωνας και η Αμαλία – Στα κρυφά!

2 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign