Παράταση της ρύθμισης των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς τη ΔΕΗ για ένα μήνα και βελτίωση των όρων αποφάσισε σε σημερινή του συνεδρίαση το Διοικητικό Συμβούλιο της επιχείρησης. Έτσι, η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων που έληγε στις 30 Σεπτεμβρίου, παρατείνεται ως τις 31 Οκτωβρίου. Επιπλέον:
- Δίνεται η ευκαιρία ένταξης στη ρύθμιση και σε όσους έχει γίνει διακοπή της ηλεκτροδότησης λόγω χρέους, με μοναδική προϋπόθεση να μην έχουν κάνει αυθαίρετη επανασύνδεση, με επέμβαση στον μετρητή.
- Για όσους έχουν κάνει επέμβαση στον μετρητή (πλην της περίπτωσης της ρευματοκλοπής), η επανασύνδεση θα γίνεται με προκαταβολή του 15% της οφειλής (αντί για 30% που ισχύει τώρα) και η εξόφληση σε 12 δόσεις (αντί για 8).
Μέχρι τώρα, στο σύστημα διακανονισμών των 36 δόσεων έχουν ενταχθεί περισσότεροι από 400.000 πελάτες, με οφειλές άνω του 1,1 δισ. ευρώ.