Την ανανέωση της χορηγικής του συνεργασίας με την Ελληνική Παραολυμπιακή Επιτροπή για τα επόμενα τέσσερα χρόνια ανακοίνωσε ο ΟΠΑΠ, κατά την τελετή υποδοχής των 60 Ελλήνων αθλητών που συμμετείχαν στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο, καταλαμβάνοντας την 24η θέση με 13 μετάλλια, εκ των οποίων 5 χρυσά, 4 αργυρά και 4 χάλκινα.
Η ειδική εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος», μέσα σε κλίμα υπερηφάνειας για τις σπουδαίες επιδόσεις.
Ο εκτελεστικός πρόεδρος του ΟΠΑΠ Καμίλ Ζίγκλερ, συνεχάρη τους αθλητές για τη συμμετοχή και τις προσπάθειές τους, τονίζοντας μεταξύ άλλων: «Μπορούμε να πούμε με υπερηφάνεια ότι κάθε ένας από εσάς είναι νικητής και ότι γυρίσατε ως η πιο δυνατή ομάδα του κόσμου».
Καμίλ Ζιγκλέρ και Γιώργος Φουντουλάκης (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Γιάννης Κολεσίδης)
Ανακοινώνοντας την επέκταση της χορηγικής συνεργασίας του ΟΠΑΠ με την Ελληνική Παραολυμπιακή Επιτροπή επισήμανε χαρακτηριστικά: «Ο ΟΠΑΠ έχει δεσμευτεί και αποκτήσει ισχυρούς δεσμούς με το Παραολυμπιακό Κίνημα και τις βασικές αρχές που αυτό υπηρετεί. […] «Θα παραμείνουμε στο πλευρό της πιο δυνατής ομάδας για άλλα τέσσερα χρόνια, καθ’ όλη την προετοιμασία της για τους επόμενους Παραολυμπιακούς Αγώνες, αποδεικνύοντας έμπρακτα για ακόμη μία φορά τη στήριξή μας στην ελληνική κοινωνία και τον αθλητισμό».
Ο πρόεδρος της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής Γιώργος Φουντουλάκης ευχαρίστησε τον ΟΠΑΠ για τη σημαντική συνεισφορά του σημειώνοντας ότι με την επιλογή αυτή ο πρόεδρος του ΟΠΑΠ και οι συνεργάτες του «αποδεικνύουν ότι δεν είναι μόνο χορηγοί», αλλά ότι διαθέτουν ευαισθησία και ανθρωπιά.
Οι Παραολυμπιονίκες Δημοσθένης Μιχαλεντζάκης, Δημήτρης Σενικίδης, Δημήτρης Μπακοχρήστος και Μιχάλης Σεΐτης (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Γιάννης Κολεσίδης)
Ο υφυπουργός Αθλητισμού Σταύρος Κοντονής εξέφρασε την υπερηφάνεια του για τους αθλητές και την ικανοποίησή του για τη συνεργασία με την Ελληνική Παραολυμπιακή Επιτροπή
«Δώσαμε ό,τι μπορούσαμε περισσότερο, όχι μόνο από την καρδιά και την ψυχή μας, αλλά και από αυτό που μπορούσαμε να διαθέσουμε ως οικονομική στήριξη και βοήθεια στην ομάδα σας. Αισθανόμαστε δικαιωμένοι», είπε.
Ο γενικός διευθυντής του ΟΠΑΠ Οδυσσέας Χριστοφόρου επισήμανε ότι όλοι στον ΟΠΑΠ είναι υπερήφανοι για τη μεγάλη επιτυχία των Παραολυμπιονικών και ότι αντλούν δύναμη από την πιο δυνατή ομάδα που έκανε κατάθεση ψυχής στους Παραολυμπιακούς Αγώνες στο Ρίο.
Στην ανανέωση της χορηγικής συνεργασίας του ΟΠΑΠ με την Ελληνική Παραολυμπιακή Επιτροπή έως το 2020, αναφέρθηκε ο γενικός διευθυντής του ΟΠΑΠ Πετρ Ματεγιόφσκι τονίζοντας ότι «το κυριότερο για τους αθλητές και ολόκληρη την ομάδα είναι να συνεχίζουν απερίσπαστοι την προετοιμασία τους για τους αγώνες».
Ο Ολυμπιονίκης Γρηγόρης Πολυχρονίδης (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Γιάννης Κολεσίδης)
Ο αθλητής Γρηγόρης Πολυχρονίδης που κέρδισε δύο παραολυμπιακά μετάλλια στο μπότσια και ήταν σημαιοφόρος της ελληνικής ομάδας στην τελετή έναρξης των αγώνων, υποσχέθηκε ακόμη περισσότερες διακρίσεις στους Παρολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο χάρη στην υποστήριξη του ΟΠΑΠ. «Είμαστε πολύ υπερήφανοι που καταφέραμε και ξεπεράσαμε το Λονδίνο κι όχι μόνο σε αριθμό μεταλλίων, αλλά και με τα πέντε χρυσά.
»Στο Τόκιο θα δώσουμε ακόμη πιο πολλές δυνάμεις και πιστεύουμε ότι θα πετύχουμε ακόμη περισσότερες επιτυχίες. Θέλω να ευχαριστήσω τον πρόεδρο του ΟΠΑΠ, που με τις χορηγίες του πάμε στους αγώνες και μπορούμε και μαζεύουμε τους πόντους που χρειάζονται για την πρόκριση», δήλωσε.